Hopp til hovedinnhold

FREDAGSFJAS: Katastrofe

HUNK + HITMASKIN = KATASTROFE (UNIVERSAL)

Årets norske sommerlåt er allerede her! Petter «Katastrofe» Bjørklund Kristiansen og hans «Bleik og sur» får kanskje Cir.Cuz til å fremstå som Company Flow, men Fredrikstad-rapperen #lul’er hele veien til banken: Den smørblide nødrimsfesten er nå den nest mest spilte norske låten hos Spotify (kun slått av «Snufs») og den blonde, tatoverte hunken kaker inn på utsolgte konserter over hele landet.

Sammen med sin joviale makker Stian «Staysman» Thorbjørnsen fikk vi «Bleik og sur»-stjernen til å røpe hvordan den perfekte helgen går ned. Det ble en uhyre hygg prat, og jaggu lærte vi ikke en hel del ny Østen-ebonics i samme slengen.

(Fortsetter under go’guttas kioskveltende solskinnsssnutt.)

Hei dere! Hva er helgens vorspiel-anthems?
 
Petter: – R.Kelly «Cookie»! Den er bank i butikk-åpningslåt for kvelden. Fortsetter rolig med noe French Montana, Rick Ross, Lil Wayne eller Kid Ink. Watter opp Deorro «Yee»,  Showtek «Slowdown» etterhvert som vinen har gjort underverker og Plumbo «Tørst som faen» når sms’en med Taxi er på vei! ramler inn.

Stian: – Haha, imponerende liste Petter’n! Personlig så vorser jeg ikke. Vorspiel for meg er tre timer søvn på hotellrommet før konsert. (Fun fact: Jeg har kun hørt om Plumbo fra lista til Petter… Har heller ikke hørt R.Kelly, men har sett et par amatørvideoer av ham på nettet.)

  

Favorittantrekk?

Petter: – Sorte klær er jeg glad i på byen. Mørke jeans, skjorte eller t-shirt inne i en skinnjakke. Bad hairday everyday, så caps er også snacks.

Stian: – Du er jo også ganske glad i å spille gigs med ullgenser og lue. Helst inne i gymsaler som holder 25’c + fra før av. Dere skjønner, t-skjorta under ullgenseren hans matcha ikke buksa, så den kunne han jo IKKE ta av seg.

Petter: – Sant! Hadde glemt den. Men det var først når jeg så den snertne stumpen din i Borat-drakt, heseblesende rundt på den fotballbanen – at ullgenseren plutselig blei jævlig varm.

 
Stian: – ♥

Hva spiser dere helst & hvor?

Petter: – Carbonara’n muttern lager, lasagne og kyllingkebab. Oslo? Er en jævlig god kebabsjappe i Torggata. Husker ikke navnet på den, men er snasen bab der.

Stian: – Kan Carbonara-valget henge sammen med at du fortsatt bor hjemme hos mamma i en alder av 24? Lolz. (Jada, jada, vet det er en egen leilighet – men fortsatt på samme eiendom!)

Petter: – I dag er’u i siget… Selv om alle dine jevnnaldrende venner har anskaffet……. Vent litt. Du har ingen gjevnaldrende venner du? Innen jeg nærmer meg pensjonist som deg, er det pinky promise at jeg har kjøpt crib.

Hva drikker dere helst & hvor?   

Petter: – Rødvin (Tommasi), prosecco eller whiskey sour på Savoy i Fredrikstad. Det er favoritter, men det meste går ned, bortsett fra Fernet. Fan av steder med noe palmetrær og over 20 grader, da smaker det meste. Nerja <3

Stian: – Whiskey Sour på Savoy digger jeg også! Det er faktisk helt nydelig. Det irriterer meg grenseløst at jeg ikke oppdaget den drinken før jeg passerte 30. To sek, så skal jeg ringe sjefen på Savoy for oppskrifta….

*ring ring*

Sjefen på Savoy (Osman Ersoy) avslører hemmeligheten for Stays & ‘Strofe:

5cl Bourbon Whiskey (Markers Mark eller Bulleit)
4 cl fersk sitronsaft, 2,5 cl sukkelake
Angostura, som er en bitter..2 dråper
+ eggehvite for å få skum på toppen


Stian og Petter: – Takk, Osman! <3

Hvem vil dere helst møte på byen?

Petter: – Norske over-ekstreme kredhoder. Løøøv it. Ingenting er kulere enn å bruke en ellers awesome lørdag på å diskutere hvorfor detta kred-bandet hans med bandnavn som høres ut som en pencilinkur er en million ganger bedre enn denna lettbeinte, kommerse musikken. Ja da, ja da, ja da – alt var bedre før. Men vi har ikke tid til å sitte her kl 0130 på en lørdag og diskutere det, gå på scenen å spill den angstsangen din du nå.

Stian: – Er det meg du snakker om nå?? Staysman & Lazz er vel et litt antibiotisk navn… Neida, nå tuller jeg. Ingenting er kulere enn å diskutere det! Det er noe jeg prøver å gjøre hver gang jeg har fri.

 

Hvem vil dere helst IKKE møte på byen?     
Petter: – Stian.

Stian: – Petter. 

Nachspiel-anthems?

Petter: – Drar i gang nachet med en Macarena-lignende dans til A-Lee «Flashy», som er en av mine norske favorittlåter fra i fjor. Så noe Kid Ink «Hell & Back» helt til jeg innser at dancemoves’a mine er post i butikk.

Stian: – Her er jeg akkurat like sosial som på vorspielet og har sovnet på hotellrommet mitt før nachet er i gang.

Petter: – Rull’n inn a.  «Hællæ. Har du hørt den Kaptein Morgan… Eller den om nissen… Eller den om trekant? Eller den… Eller den… De er det jeg som har laget vøtt. Jæ jæ jæ. VG-listet med den ene til og med. Er det en kassegitar her eller!?» Det blei ikke sagt i søvne, Stian!
 

Hvem vil dere helst våkne opp med?

Petter: – Med et snev av selvinnsikt vet jeg at jeg kan være tidenes mest distré, surrete og asosiale ++++ menneske. Så, jeg er evig takknemmelig for hver dag jeg våkner opp med den tålmodige samboeren min, Mira! (Liten rød skrift: Eva Mendes er en helt bueno nûmero dos).

Stian: – Ninja, hunden til dama. I motsetning til Ddma så slikker Ninja meg i ansiktet til jeg våkner, er aldri morragretten og alt hun krever før dagen starter er en tur ut døra for å tisse. Dama mi, Tina, klager først på ånden min, krever så frokost på senga og låser seg inn på badet i 3-4 timer for å gjøre gud-vet-hva. Og når dere leser dette har nok dama allerede dumpa meg p.g.a. denne artikkelen. Så om noen har et sted å bo, relativt sentrumsnært i Fredrikstad, setter jeg pris på det 😀
 

Søndagstitting?

Petter: – Breaking Bad, The Wire, Sopranos. Alle skal sees på nytt, for det er fæntæstic bra!


Stian: – True Detective, gamle YouTube-klipp fra tida mi på Paradise Hotel.  

 

Noen gode råd for en suksessfull og fullverdig helg?

Petter: – Vet i forkant at Stian kommer til å konse på å overgå meg her… Så, Stian -svar først, du.

Stian: – For
å være helt seriøs: Fly til en konsert på gredag, for så å våkne tidlig
på lørdag og dra videre til enda en konsert. Det er i mine øyne en perfekt
helg. Dra gjerne med gode venner som deg Petter, og Lazz (ja, tilogmed
kjæresten min) på lasset. Blir ALDRI lei livet på veien.

Petter: <3  

(God helg!)
 
Forrige ukes FREDAGSFJAS: Kaja Gunnufsen <3

Les mer