Hopp til hovedinnhold

FREDAGSFJAS: Jakob Oftebro

GUD BEDRE! (ERIK RUUD/NRK)

 
Om nom nom! Norske mannlige skuespillere, ass. Det lusker noen hunks rundt i gangene i norske teatersaler, men få av dem produserer tsunamiaktige mengder vann i munnen vår som Jakob Oftebro. Oslo-gutten kom inn på Statens teaterhøgskole i den spede alder av 18 år i 2004, som den nest yngste i skolens historie. Samme år spilte han i den norske kyskhetskultklassikeren Bare Bea, og siden har jobbtilbudene røynet på for den rådyktige 27-åringen. Norges deiligste mann kan i dag skilte med sjukt gjeve roller via NRK-serien Erobreren, filmatiseringen av Hamsuns Victoria og som Torstein Raaby i kinokioskvelteren Kon-Tiki – men tar seg fortsatt velfortjent fri innimellom seersuksessene. 
 
Vi ba Jakob Gordon-Levitt brekke ned sine helgepreferanser for oss.
 
Hei! Helgens vorspiel-anthems?
 
– Alt av soundtrack der jeg selv har hatt en større rolle. Typ Kon-Tiki åpningssangen eller utvalgte perler fra Erobreren. Hvalsang blandet med Sissel Kyrkjebø går også til nød.
 


Favorittantrekk?
 
– Kostyme fra Kon-Tiki. Så folk kan kjenne meg igjen.

Hva spiser du helst & hvor?
 
– Suppe på Lokk. Eller kanskje en blings på Blings, litt sånn whatever, egentlig. Mat i Oslo er litt som å drite på Antarktis: Ugjestmildt og rævva….  
 

Hva drikker du helst & hvor?
 
– Hajblod. Hvorsomhelst.

Hvem vil du helst møte på byen?
 
Cezar Ouatu som sang bidraget til Romania i EuroVision i år. Han tror jeg både er glad i det våte og det tørre, for å SI DET SÅNN. Og sikkert en jævlig bra fyr å ta en fest med.

Hvem vil du helst IKKE møte på byen?
 
– De som ikke likte Erobreren.

 

Nachspiel-anthems?
 
– Alt av soundtrack der jeg selv har hatt en større rolle. Typ Kon-Tiki-åpningssangen eller utvalgte perler fra Erobreren. Hvis ikke tilgjengelig: Bruno Mars.

 

Hvem vil du helst våkne opp med?
 
– Espen Sandberg og Joachim Rønning. Helst i midten. 

Søndagstitting?
 
The Wire / De Syv Søstre / Erobreren.

 
Godt mantra for en suksessfull og fullverdig helg?
 
– Ikke spør hva helgen kan gjøre for deg. Men hvor lenge det er til fellesferien.  
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer