Hopp til hovedinnhold
(YAP RECORDS)

Fredagsfjas: Fredrik Saroea fra Datarock

(YAP RECORDS)

Datarock feirer 10 år med eget plateselskap, og setter straks ut på YAP Records-turné. Med seg på reisen tar de blant annet The Megaphonic Thrift, Baertur og Drippin. Samt signatur-dressene, et sjukt liveshow og terningkast 10 000-stemning. 

For å feire jubileet ekstra mye spiller Datarock -hele- debutalbumet Datarock Datarock fra 2005. (Med blant annet «Fa-Fa-Fa» og «Computer Camp Love».) 

Se turnédatoene: 

27.desember – Ole Bull Scene, Bergen
31.januar – Storsalen / Samfundet, Trondheim
6.februar – Skala, Haugesund
7.februar – Bluebox, Grimstad
27.februar – Tou Scene, Stavanger
28.februar – Vulkan Arena, Oslo

Datarock har også sluppet en halvtimes lang singel (!), hør In E (og kortversjonen) lenger nede.

Fortsetter under 


FREDRIK (YAP RECORDS)

For å lade opp til YAP Records’ festligheter tok vi en prat med Datarock-far Fredrik Saroea. 

Hva er helgens vorspiel-anthems?


– «Autobahn» av Kraftwerk – klassiker!«Hallogallo» av Neu! – klassiker!«Twin Peaks Theme» – klassiker!«In E» – 30 minutter med mindfulness, flow og lyden av «Full Cycle» fra Turbo Tape Games!«Blistering Heat» av The Megaphonic Thrift – nydelig forsmak til det kommende albumet!«Departure» av Baertur – og sjekk videoen!«Silver Cloak» av Drippin – nasjonens nye stolthet!Og såklart !!! sin «Must Be The Moon Emperor Machine Mix» – ikke gammel nok til å være klassiker, men åh, så god!

Fortsetter under 

Favorittantrekk?


– Anonyme, svarte hverdagsklær fra Acne, Lanvin, Givenchy og Saint Laurent som ser helt utrolig ordinære eller drit ut – så jeg kan kle meg som da jeg var 12 med god unnskyldning. Men helst varme og tørre.

Fortsetter under 


(INSTAGRAM)

Hva spiser du helst og hvor?


– Sjømat på Lysverket – restauranten i Bergen som White Guide Nordic akkurat listet blant Nordens beste restauranter med 81 poeng, som GQ Magazine listet som Nordens 3. beste restaurant, The Independent listet som 13. beste grunn til å besøke Skandinavia 
«and beyond», som verdens største reiselivsmagasin Condé Nast Traveller listet blant verdens 14. essensielle reisemål uavhengig reisemålskategori, stedet alt fra eater.com til Kinfolk har kjørt kraftig opp, og som hadde 8 sider med matbilder i desemberutgaven av «the world’s global design authority», Wallpaper Magazine.

Fortsetter under 
Hva drikker du helst og hvor?
– Øl på Lysverket – baren & nattklubben som fikk Bergensprisen som Årets Utested og har blitt kraftig backet av alt fra New York Post til D2 og barbibelen «Pjolter» fra Gyldendal.Hvem vil du helst møte på byen?
 


– Birk Nygård – så jeg kan spørre hvordan det går med den videoen til «In E».Hvem vil du helst ikke møte på byen?


– Karl Ove Knausgård – siden han ligner så sykt på Killer Bob.
Fortsetter under 
Hva er ditt mørkeste partyminne?


– Da jeg og Ketil Mosnes hadde lengdepisskonkurranse i dassvasken på Alarmprisen og oppdaget at hele det offisielle nachspielet delte ett unisex toalett. Eller da samme duo divet og knuste bordet til VME bak Orange Scene på Roskilde. Mosnes sine tenner knuste også. Eller da jeg og Uffie ble med Steve Aoki for å DJe på et AT&T golfbane-party i LA med Kanye West som husband…
Fortsetter under 
Nachpiel-anthems?

– DATAROCK – 
«In E»; 30 minutter med YAP gjengen fra The Megaphonic Thrift, Baertur og Ungdomskulen, Kjetil Møster på sax, og lett inspirasjon fra Kraftwerk, Neu!, Terry Riley, og David Lynch sin Twin Peaks buddy, Angelo Badalamenti.


 
Hvem vil du helst våkne opp med?


– Kristin Egset Kjøde – sykt digg!Hvem synes du trenger en hvit helg akkurat nå?


– Thomas Lar$$en – bassist og bestis med «Lille Nüket»!

Fortsetter under (INSTAGRAM) Søndagstitting?


– Tim and Eric’s Bedtime Stories for å vedlikeholde mentale bånd til Ketil Mosnes og Baertur, Princess av Matt Stone og Trey Parker for å huske hvorfor jeg giftet meg – og Young Ones for kontakt med fortiden.Noen gode råd for en suksessfull og fullverdig helg?


– Kjør på som faen, men uansett hvor føkket du er – gå en tur i fjellet på søndag! Alt blir bra igjen, og alle potensielle sosiale stigmata blir vasket bort av den friske luften og det brede, resurssterke sosiale lag – samt synet av menn i Spandex, kvinner i Gore-Tex, og hunder.


Fortsetter under 


(INSTAGRAM)

God helg! 
 
Se også: Fredagsfjas med Samsaya 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer