Hopp til hovedinnhold

FREDAGSFJAS: DJ Herkules

MANN / MASKIN (FACEBOOK)

Hver fredag fra klokka 21 til midnatt siden 90-tallet har DJ Herkules alias Håvard Ellingsen – med Tommy Tee – underholdt hele landet via National Rap Show på P3, og DJ’et på absolutt alle slags fester i hele Norge flere ganger i uken. Dette samtidig som han er drøy på motorsykkel, sterk som en bjørn og en av sjefene i Røde Kors. For. En. Fyr. (Tips: Han er dessuten singel.)

 
Det var på høy tid for 730 å fredagsfjase med supermannen fra Kløfta.

 

 

Hva er helgens vorspiel-anthems?

– Noen av sommerens festanthems har vært:

Ty Dolla $ign ft. Young Jeezy – «My Cabana (Remix)»

Jay Z – «Tom Ford»

Migos – «Versace»

2 Chainz ft. Pharrell – «Feds Watching»

Aidonia – «Fi Di Jockey»

Favorittantrekk?

– DC Shoes har nettopp hooka meg opp med en bunke elegante plagg og sko, så jeg kommer til å være boxfresh i uker fremover. Shorts, t-skjorte og sneakers. Som DJ er det viktig å ha gode sko.

Hva spiser du helst og hvor?

– Jeg er skrekkelig glad i mat og helst i store porsjoner. Det er som regel stor variasjon, men vender tilbake til steder som Delicatessen og Trattoria Populare på Løkka, og på vei hjem fra byen blir det ofte burger på Grill’s Ville i Frognerveien (selv om den ikke slår Illegal).

Hva drikker du helst og hvor?

– Drikker helst kald øl hjemme på balkongen, men hvis Benjamin Lee er bartender et sted blir det gjerne noen drinker der. Noen Samuel Adams på Tilt med Asbjørn eller Gisle før en konsert er heller ikke å forakte.

Hvem vil du helst møte på byen?

– Hyggelige folk jeg ikke har møtt før, eller gamle og nye venner. Jeg
figurerer ikke så mye på byen bortsett fra når jeg spiller selv.

Hvem vil du helst ikke møte på byen?

– Folk som skal lage bråk. Kids som oppfører seg dårlig på hip-hop-konserter. Folk som plager meg med Avicii-requests når jeg spiller
skiver.

Nachspiel-anthems?

A$AP Ferg ft. A$AP Rocky – «Shabba», Pusha T «Numbers on the Boards», MASSE Gucci Mane og litt heavy metal.

Hvem vil du helst våkne opp med?

– Helst noen som er laget av konemateriale og som liker svære frokoster.

Søndagstitting på tv når du er klein?

– Søndagstitting trenger ikke nødvendigvis bety lettbeint underholdning. Jeg har blant annet jobba meg gjennom Oliver Stone’s Untold History of the United States i det siste. Er en sucker for dokumentarer, i det siste f.eks The Gatekeepers, Manhunt – The Search For Osama Bin Laden og The Staircase-serien.

Til sist: Et godt mantra for en fullverdig helg?

– Samme hvor gøyal en lørdagskveld er, så betyr egentlig søndagene mest for meg. Sikkert en yrkesskade som DJ. De fylles som regel med lange treningsøkter, god mat, film og musikk. Å få tiden til å gå sakte, er mitt mantra.

Se også: Forrige ukes #FREDAGSFJAS: Adelén

Nyeste saker fra 730.no

Les mer