FREDAGSFJAS: Anand Chetty

11. apr 2014 kl. 00:00

KUL KEYS <3 (ØYSTEIN HAARA)

Hvis navnet «Anand Chetty» ringer en bjelle hos deg, så er du mest sannsynligvis enten A) Over gjennomsnittet opptatt av norsk musikk, eller B) Fra Bergen. Anand bruker lite tid på Insta-selfies og Tinder-baris, og prioriterer heller å ha alle sine ti fingre med i spillet. Etter Spellemannspris-vinnende produksjoner for blant andre Lars Vaular, Razika og A-Laget, samt omfattende turnéring som keyboardist i John Olav Nilsen & Gjengen, har den halvt indiske bergenseren nå flyttet til Oslo hvor han kjører seg opp i studio med bandprosjektet Fela Koochie (årets navn-alarm?) og stjeler fansen til hovedstadens DJ-legender i helgene.


730 møtte opp med den muntre produsenten i et idyllisk musikkstudio ved en ditto idyllisk bekk en halvtimes togtur fra Oslo S, og fikk gleden av å sniklytte på nye skisser som ga rommet gåsehud. Og sånn har det alltid vært; liker Anand noe er det som regel bra, har han produsert det selv kan du regne med at det er flammer.

 
Et av mange eksempler på dette er Norges svar på «Purple Rain» alias smellvakre «Aldri for pen for pønk» fra Lars Vaulars flotte Du betyr meg:


FF fortsetter under.
 

 
 
+ Vår favorittversjon av Store P sin Anand-produserte «Regnmannen»:
 

 
Noen Fredagsfjas-introer er lette å skrive; Upersonlige, oppramsende og med en subtil (overtydelig?) dose ironisk distanse. Men, denne er vrien. Mest av alt fordi vi vet så himla godt, og det er umulig å stoppe superlativenes Bergen-aktige regn. Ektest, bestest, flinkest. Elsket av alle (bortsett fra kemneren), en super tjommi, en hedersmann, 100% musikkmenneske og en uskreven folkehelt av dimensjoner. Han burde hatt Stargate-penger, men spillet er rett & slett for obvious for denne NMG-ninjaens mystiske stil. Sofistikert slow jam-kurator og samtidig mer gate enn et kumlokk. En fyr man kan skryte uhemmet av uten å føle seg klein. Dette er ukens Fredagsfjas med Anand Chetty. 

Helgens vorspiel-anthem? 

– Mark Morrison «Return of The Mack», alltid.

 

 

Favorittantrekk? 
 
– Helst rene klær. 

 
 
Hva spiser du helst & hvor?
 
– På Jacobs Bar & Kjøkken (RIP). Og samosas på gaten. 

 
Hva drikker du helst & hvor? 
 
– Øl og fernet på Dattera til Hagen, Liefmans og Balvenie på Vic’en.Hvem vil du helst møte på byen?
 
– The one og gamle & nye kompiser.
 


Hvem vil du helst ikke møte på byen?
 
– Folk som skal ha gratis beats.

 

Hvem vil du helst våkne opp med?
– Hunden min Tjommi.

Hva er ditt mørkeste partyminne?
 
– Vanskelig å si.


Hvem trenger en hvit helg mest akkurat nå?
 
– Meg.
 

Nachspiel-anthem? – Hkon & Sturle «Unnskyld meg min hjerne».
 
Søndagstitting?
 
– Facebook, boksing og Still Smokin.

 
Har du et godt råd for å få en fet helg?
 
– Da må jeg si fernet.
 

P$: Anand spiller på Vic’en i Bergen i morra kveld og spiller fast annenhver uke på Fisk & Vilt i Oslo med konseptet Tjommi Tirsdag.
 
Se også: FREDAGSFJAS med Mae alias Opaque <3