Fredag formiddag går jorden under

22. jun 2009 kl. 00:00
JULEN 2012 BLIR ALTERNATIV (WALT DISNEY  STUDIOS MOTION PICTURES NORWAY)

I G.I. Joe: The Rise Of Cobra raser dramatisk nok selveste Eiffeltårnet, men i 2012 ser det meste ut til å ødelegges.

Inkludert blant annet det legendariske Michelangelo-maleriet Skapelsen av Adam i Vatikanet og Kristusstatuen på Corcovado i Rio de Janeiro.

Forresten, egentlig går det ille med hele jordkloden.

Nedenfor er en smakebit på hvordan det ser ut nå Hollywood tolker det meksikanske Maya-folkets langtidskalender, som brutalt og brått avsluttes fredag 21. desember 2012 klokken 11:11.

Blockbusterforsøket har norgespremiere 20. november, med John Cusack, Woody Harrelson, Thandie Newton, Amanda Peet og Oliver Platt i hovedrollene.

Den nye 2012-traileren kom denne uken:


Selv om man ofte kan ta Wikipedia med en klype salt, vil noen puste lettet ut av sidens informasjon om det dramatiske årstallet 2012.

Susan Milbrath ved Museum of Natural History i Florida mener det arkeologiske fellesskapet ikke har noe kunnskap om at verden vil gå under på dette tidspunktet. Sandra Noble, administrerende direktør for samme museum, dasker Hollywood i fjeset med følgende:

– Å gjengi 21. desember 2012 som en dommedag eller at det skal skje en kosmisk forandring, er fullstendig fabrikasjon.

Roland Emmerich, som tidligere har latt jordkloden henge i en tynn tråd med 10,000 BC, The Day After Tomorrow og Independence Day, er nok mer interessert i å underholde popcornspisere enn å være saklig.

Se også: Katastrofefilm med Kim Kardashian og Carmen Electra