Hopp til hovedinnhold
FRANZ ER PÅ VEI (EMI)

Franz snakker til jentene

Albumaktuelle Franz Ferdinand spiller ikke bare på Sentrum Scene i Oslo søndag 22. mars, de får gleden av å åpne årets Hovefestivalen nøyaktig tre måneder senere alias mandag 22. juni alias kvelden før årets lyseste dag.

«No You Girls», skottenes andre singel fra deres tredje plate Tonight: Franz Ferdinand, har allerede blitt pumpet på TV i en iPhone Touch-kampanje.

Musikkvideoen har ikke blitt like minimalistisk som Apple-snutten, men den byr også på litt gadgets. Dog via lettkledde fashiondamer.
Singelen, hvor de synger at jenter ikke vet hvordan de får gutter til å føle seg, har fått fem offisielle remixer, blant annet Raffertie Remix, John Disco Reversion og Vince Clark Remix.

Det nye settet, som fikk 8 av 10 i NME, følger opp 2005s You Could Have Had It So Much Better, og bandets frontfigur, Alex Kapranos, fortalte pressen i Glasgow at deres musikk er mer dansevennlige enn før.

– Det er musikk du kan å kaste deg rundt i rommet til, mens du psyker deg opp for en natt fylt med hedonisme, for dansegulvet, for flørting, for din ensomme hjertestans, for å miste det og elske å miste det, for den kjemiske bølgen i ditt blodomløp.

Hva nå det betyr.

«No You Girls»:


«Ulysses»:


Skottene stilte for ATL-rapstjerne.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer