Hopp til hovedinnhold

Frank Ocean: – Kanskje jeg ikke lager flere album?

CHANNEL NO-RANGE? (TERRY RICHARDSON/UNIVERSAL)
 

I et intervju med britiske The Guardian sier Frank Ocean at Channel Orange muligens blir den eneste plata han vil gi ut – noensinne. 25-åringen forteller at det er historiefortellingen som inspirerer ham til å skrive låter, og mener han like gjerne kan gi ut en roman istedenfor å gi ut et nytt album.
 
– Noen musikere fokuserer veldig på lyden. Andre fokuserer på historiebiten. Jeg fokuserer på både lyd og historie. Men historiefortellingen når man skriver låter er en helt annen greie, det er definitivt den mest spennende delen for meg når det kommer til å lage musikk. I så stor grad at jeg kanskje ikke lager flere album. Kanskje jeg skriver en roman istedenfor.
 
 
Når journalisten pusher på og spør om Frank faktisk mener at Channel Orange blir det første og siste albumet han vil gi ut, svarer han at han ikke liker å forutse hva han neste karrieretrekk blir.
 
– Kanskje det blir mitt eneste album, kanskje jeg setter meg på et fly neste uke som styrter! Kanskje jeg går ned gata og noen prøver å stjele armbåndet mitt og skyter meg. Man vet aldri. Konseptet med å finne ut hva styrkene dine er, og bruke dem på en så variert måte som overhodet mulig er det som appellerer til meg. Jeg vil aldri bli fanget av idéen om å tro at jeg bare kan gjøre én ting… For det ville være å lyve til meg selv.
 
– Men dette er ikke en fake retirement, det er ikke bullshit. Jeg var i studio og laget musikk i går. Men jeg synes det hadde vært helt legendarisk om jeg lagde Channel Orange i fjor, ga ut en bestselgende roman året etter, og hvem vet: Kanskje jeg designer en arena i Stockholm i 2014!
 
 
+
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer