Hopp til hovedinnhold
Elise Eriksen (Warner Music)
Elise Eriksen (Warner Music)

Elise Eriksen fra Trondheim til Venice Beach – se videoen til Young Once

Elise Eriksen slipper sin første offisielle musikkvideo.

17-åringen fra Trondheim har laget musikk lenge, men det er nå hun har begynt å gi den ut.

Med god hjelp fra faren Mikkel Eriksen fra den store stjerneduoen Stargate.

Nå er hun aktuell med singelen «Young Once», akkompagnert av en kliss ny musikkvideo filmet i trønderens andre hjemby Los Angeles. Se snutten her og les intervjuet med Elise nedenfor.

Vi snakker om hennes nye slipp, kjæresten i Trondheim, hennes drømmeartister og hvordan det blir å begynne å studere i New York.

Se videoen til «Young Once» med Elise Eriksen:

Låten er produsert av Mikkel Eriksen og Jasper Harris. Videoen er regissert av Mikkel og Diego Andrade.

Hei, Elise! Er jentene i videoen dine besties irl? 

– Ja, de er faktisk noen av mine beste venner. En av jentene, Savannah McNice, henger jeg med nesten hver dag og vi finner på masse moro. Jeg synes det var perfekt å faktisk bruke vennene mine i videoen, siden det blir mye mer avslappet med folk jeg naturlig har det gøy med. Der gjorde den også mye mer personlig. Bestevenninnen min Savannah er i de rosa buksene og de andre to heter Shae og Paris.

Crew Love (Instagram/eliseeriksen_)

Du er 17 år og synger om at man kun får sjansen til å være ung én gang. Hvordan forsøker du å utnytte ungdomstiden din maksimalt?

– Jeg er en veldig stor tilhenger av å leve i øyeblikket og nyte det som er rundt meg til en hver tid. Jeg vil fortsette å reise, være sammen med venner, jobbe og lage musikk og omgi meg med mennesker og aktiviteter som jeg elsker å holde på med. Siden jeg er ferdig med videregående skole er jeg klar for neste fase av livet mitt, og gleder meg til det som ligger foran meg.

Elise Eriksen & bestie Savannah McNice (Instagram/eliseeriksen_)

Elise Eriksen & bestie Savannah McNice (Instagram/eliseeriksen_)

Hvem er mest yolo av trøndere og LA-folk? 

– Jeg personlig har alltid hatt det vel så moro med venner i Norge. Vikinger er litt sprø, og det digger jeg. Noen folk i LA er veldig fokuserte på image og hvem som er hvem er og kan ikke helt slippe seg løs noen ganger, men jeg har en vennegjeng som er veldig bra her i USA også. Jeg tror er nøkkelen til å ha det gøy, og ikke ta seg selv så høytidelig. Jeg synes sosiale medier er veldig bra, men det kan lett ta overhånd og påvirke for mye.

Facts! Musikkvideoen ser ikke ut som om den er filmet i Trøndelag. Hvordan var shooten? 

– Den er faktisk filmet på Venice Beach i Los Angeles. Vi gjorde den i samarbeid med Venice Electric Light Parade, som er et konsept der hundrevis av syklister samles hver uke med masse neonlys på syklene sine. Det var en supermorsom shoot, og vi hadde det minst like gøy som det ser ut som. Fotografen sto på elektrisk skateboard og kjørte sammen med oss, men hadde problem med å henge på av og til. De andre opptakene er fra toppen av en bygning i Downtown LA. En morsom historie fra film opptaket er at en av vennene mine, Shea faktisk veltet flere ganger på sykkelen for det var glatt med sand på bakken. Heldigvis fikk vi det på film, haha.

Trønder-love ❤️ (Instagram/eliseeriksen_)

Trønder-love ❤️ (Instagram/eliseeriksen_)

Ordet på gatene er at du har kjæreste i Norge?

Grattis! Blir det avstandsforhold mellom USA og Norge? Hvordan løser man det på best mulig måte?

– Hehe, ja det måtte jo bli en trønder! Avstanden er obviously tøff og ikke morsom, men vi har fått det til å fungere i nesten et år nå. Vi snakker i telefon og oppdaterer hverandre hver dag om hva som skjer, noe som har fungert bra. Jeg savner ham åpenbart så mye og skulle ønske det var mindre avstand, men fordi vi stoler på og bryr oss om hverandre, har det gått fint. Kanskje jeg får overtalt han til å flytte til New York med meg

Ja, til høsten skal du begynne å studere musikk i New York, hvor du bodde som barn. Hva er dine forventninger til dette?

– Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til New York. På en måte blir det som å komme hjem siden jeg allerede bodd der lenge. Jeg kjenner byen godt, men denne opplevelsen vil garantert være helt annerledes siden jeg er der alene. Det blir surrealistisk å utforske byen som student, og jeg kan ikke forstå at tiden har gått så fort.

– Programmet jeg skal gå på – Clive Davis NYU – er også veldig bra, og jeg vil være omgitt av utrolig mange talentfulle mennesker som har samme lidenskap. Jeg har alltid følt meg litt på utsiden i videregående skole fordi ingen hadde de samme interessene, men jeg sikker på at denne opplevelsen blir veldig givende og at jeg vil lære mye.

Fersk throwback: Elise filmet videoen til «Smile» på iPhone i februar i minus 15 grader 🥶 

Hva slags innflytelse tror du noen år i New York vil ha på deg?

– Jeg tror at denne byen definitivt vil være en positiv opplevelse for meg. Ikke bare fordi jeg fortsatt kan klare meg uten førerkort lol, men byen er en herlig blanding av mennesker og kultur som jeg synes er fascinerende. Jeg tror at jeg vil finne kule mennesker som også elsker musikk og virkelig får muligheten til å finne meg selv. Jeg seg også frem til å være i et kreativt miljø omringet av mote, skuespillere, teknologi og film studenter. Jeg har elsket å bo i Los Angeles, men er klar for nye eventyr.

Du tok en tidlig sommerferie i Trondheim. Er du en stjerne i hjembyen?

– Jeg er så glad for at jeg kunne komme tilbake til Trondheim og ha litt ferie. Det var kjempegøy å henge med mine norske venner. Jeg ser ikke på meg selv som en stjerne, men det er alltid morsomt når folk kjenner meg igjen. En av tingene som er så bra med Norge er at man får bena på jorda, noe som er super viktig, men kjempe hyggelig at folk er interessert og gir positiv respons.

Er det noen haters i Trondheim?

– Ingen haters ennå, men skal prøve å ignorere dem den dagen de dukker opp, haha

Hvilke norske artister hører du mest på om dagen?

– Det er så mange bra norske artister for tiden. Girl in Red, Sigrid, Astrid S, etc., men får selvsagt ikke med meg alt det nye spennende fra norsk radio siden jeg bor i LA. Jeg digger også Ina Wroldsen.

(Instagram/eliseeriksen_)

Hvem sin artistkarriere skulle du helst ønsket for deg selv? 

– Det er et vanskelig spørsmål siden det er så mange jeg har respekt for. Jeg synes definitivt at karrieren Billie Eilish har hatt til nå er beundringsverdig, og hadde ikke hatt noe imot hennes publikum. Hun var omtrent like ung som jeg når hun startet, noe som er inspirerende og får meg til å jobbe enda hardere. Jeg har en lang vei å gå men må bare fortsette å gi ut musikk jeg liker.

I fjor fortalte du 730.no at du elsker Travis Scott og drømmer om å gjøre en låt med ham. Hvilke andre artister vil du helst jobbe med?

– Jeg vil absolutt gjerne ha Travis, duh, som dere vet… Men nylig har jeg også hørt en del på en artist som heter BIA, så jeg vil gjerne gjøre en sang med henne en dag. Jeg elsker også 21 Savage og Metro Boomin. I min sjanger beundrer jeg definitivt Julia Michaels selvfølgelig… Og jeg liker virkelig The Neighborhood, så noen av dem ville være så kule å jobbe med.

Les også: 730.no x BIA

🇳🇴 Her er den beste nye norske musikken akkurat nu

Nyeste saker fra 730.no

Les mer