Hopp til hovedinnhold
VIDA GUERRA (IN YA FACE RECORDS)

Fra Playboy-jentene til godteripiker

Det har blitt en utfordring å holde Playboy-jentene samlet, så den amerikanske kanalen E! har nå begynt å filme Candy Girls. Realityserien følger piker som lever av å være musikkvideomodeller, ofte kalt «eye candy». En del av underholdningsbransjen som er i sterk vekst, samtidig som den er kontroversiell.

– Denne serien introduserer våre underholdningsbesatte seere til et aspekt av bransjen som tidligere ikke har blitt avdekket, forteller E!-programsjef Lisa Berger i en pressemelding. 

– Selv om disse kvinnenes sexy personlighet kan være det som gir dem oppmerksomhet, vil seerne finne ut at det er mye mer ved dem enn det man ser.

– For å nå sine karrieremål, som er å få være med i de største musikkvideoene og få tilgang til en verden av superstjerner, private jetfly og eksklusive fester, må man kunne spille brikkene sine like bra som man ser ut.

Den lange køen med unge, kvinnelige talenter som er villig til å satse det meste for å få tildelt en rolle, har gjort konkurransen hard, og flere jenter blir ofte utnyttet av artister og produsenter som lover dem jobb.

I 2006 viet rapperen The Game en hel låt til videomodeller som angivelig har blitt kjente fordi de har vært villige til å ligge med stjerner. På «Wouldn’t Get Far» sier han at pikene ikke tjener noe penger, og at de ikke ville kommet langt med «bena lukket».

Flere av de mest profilerte videomodellene, som i motsetning til Playboy-jentene er mer kjente for sine rumper enn pupper, forsøker nå å selv bli artister. Vida Guerra (34), som har vunnet flere priser for sin innsats, har signert platekontrakt og laget en sang hvor hun svarte anklagene til The Game. Musikkarrieren har foreløpig fått en lunken mottakelse.
En av fjorårets mest populære «øyepynt», etiopisk-amerikanske Fershgenet «Angel» Melaku (22) ble oppdaget av 50 Cent under et moteshow, og er i dag den mest ettertraktete når det kommer til hip-hop-videoer. Angel alias Lola Luv er også kjent for sin bakdel, som mange hevder hun har forstørret via kirurgiske inngrep, noe hun selv benekter.
I løpet av året planlegger Melaku å platedebutere, og modellen har allerede lansert sangen «Boss Bitch» hvor hun sier at hun selv utnytter den urbane underholdningsbransjen, ikke omvendt.

E!s kommende prosjekt Candy Girls følger både jenter som allerede har fått være med i musikkvideoer til Kanye West, OutKast og Jay-Z, samt yngre piker som forsøker å bli booket via audtion og diverse former for nettverksbygging.

Ifølge Broadcasting & Cable starter showet i mars, med sendetid rett etter den tredje sesongen av Keeping Up With The Kardashians. Noe E! mener passer bra. Realityserien følger livet til Kim Kardashian (28), Los Angeles-kvinnen som ble kjent via et hjemmelaget opptak hvor hun har sex R&B-stjernen Ray J. Videoen kom i salg på DVD.

Lola «Angel» Luv i videoen til Kanye Wests «Good Life»:


Vida Guerra i videoen til P. Diddys «Shake Ya Tailfeather»:


Fotoshoot med Lola:


Fotoshoot med Vida:


Nyeste saker fra 730.no

Les mer