Hopp til hovedinnhold
MAD CIRCUIT feat. TeaMarrr herjer på nettet (Position Music)
MAD CIRCUIT feat. TeaMarrr herjer på nettet (Position Music)

MAD CIRCUIT fra Norge har 13 milliarder visninger hos TikTok via Netflix

MAD CIRCUIT alias norske Joachim Rygg har fått seg en ekte TikTok-smash.

Nordmannens «My Fit» med artisten TeaMarrr har blitt til Neverfitin-challenge, og emneknaggen #neverfitin har nå 13,2 milliarder visninger hos TikTok.

Ja, milliarder.

Det skader heller ikke at låten også er med i Netflix’ Never Have I Ever (i S1E3, for å være nøyaktig) og brukes i lanseringen av den nye serien.

Så hvordan fikk Joachim alias J Ryggs til dette?

Den Los Angeles-baserte produsenten fra Tønsberg forteller 730.no at en av hans partnere i fjor ble spurt av Netflix om å få en låt til sin nye serie.

– Netflix elsket «My Fit», men ingenting var bekreftet og jeg tenkte ikke noe særlig mer over det.

– Men i april begynte det å dukke opp YouTube-kommentarer om en dance-challenge til «My Fit», sier Joachim.

Joachim Rygg alias MAD CIRCUT (Position Music)

Joachim Rygg alias MAD CIRCUT (Position Music)

Han fant fort ut at alt dette var i forbindelse med serien Never Have I Ever.

– Funny at jeg ikke visste om dette i forkant. Men Netflix hadde fått en satt sum fra oss som de måtte betale for å lisensiere «My Fit» hvis de valgte å bruke den, og lisensen innebar at de kunne bruke låten i både markedsføring og i selve serien.

– Vi skjønte fort at promokampanjen til Never Have I Ever var en genuin TikTok-kampanje, sier JR til 730.no.

– I serien er det en scene der tre av skuespillerne gjør en dans til «My Fit». Dette er den eksakt samme TikTok-videoen som Netflix også pushet under #neverfitin og som tok av viralt. Genitrekk fra Netflix’ side…. Og Netflix betalte oss for moroa!

Joachim forteller at streams hos TikTok ikke nødvendigvis betyr den samme betalingen som hos YouTube og Spotify, men at 13 milliarder TikTok-visninger kommer godt med.

Foråsidetsånn.

Se Netflix-seriens TikTok-snutt:

Vokalisten på MAD CIRCUIT-låten, TeaMarrr, er en artist fra Boston som nylig ble signert av Atlantic Records. Hun får mye skryt av nordmannen.

– TeaMarrr har et sykt bredt musikalsk spekter og en rå «stjernetone» i stemmen om mikrofonen bare elsker og sluker. Selve tonen som hun har mener jeg er viktigere som artist enn det å være rent teknisk god, selv om hun sitter inne med begge egenskaper.

– Hun har kule visjoner og korrigerer seg selv kjapt om det er et tema eller parti i låta som bør skrives om. Et fun fact er at hun har alltid med en porselen-tekopp i studioet. Får du en sipp av den, er du godkjent. Jamfør Tea i navnet, mens Marrr står for «artist».

TeaMarr (Position Music/Atlantic Records)

TeaMarr (Position Music/Atlantic Records)

En svipptur innom Norge for å få nytt arbeidsvisum gjorde at Joachim Rygg ble stående koronafast og jobber derfor fra Tønsberg, før han vender tilbake til Los Angeles hvor han har vært basert i 14 år.

JR eier sitt eget studio i Hollywood, som har har leid ut til blant andre Charli XCX og Florence + the Machine. I flere år var han basert i Westlake Studios; berømt for sine mange Michael Jackson-innspillinger.

Fun fact: På 90-tallet kalte Joachim seg Charmand Grimloch og spilte i brutale Empror; et av Norges største black metal-band noensinne.

Kritikerroste Never Have I Ever er laget av Mindy Kaling og er løst basert på hennes tenåringsliv i Boston. I hovedrollen er den helt ferske nykommeren Maitreyi Ramakrishnan:

Se hvordan hun fikk rollen!

Les mer