Hopp til hovedinnhold
norsk musikk 730no ramon sa klart det gjor vondt
Ramón (Sara Abraham)

Norsk musikk – 730.no kuraterer nye godbiter

Norsk musikk som er kliss ny på en fornøyelig fredag.

730.no kuraterer to håndfuller mens vi stiger inn i oktober 🍁

Varm deg nedenfor – og ha vennligst ha en herlig helg.

Ramón «menn som meg»

– Jeg vil ikke se deg noe mer enn jeg må / oikke spør hvordan det går etter så mange år… Et av debutalbumene som vi desidert har gledet oss lengst til å høre er endelig ute. Og første lytt er lekker! Ramón Andresen har vist seg å være både en spennende og stødig artist – med teft for hits. Platen, med en tittel som roper at SÅ KLART DET GJØR VONDT, inneholder mange godbiter, blant annet denne som manager Maria måtte overtale ham til å ta med. Vi er glad hun vant den kampen. Skrevet med og produsert av Andreas Bache-Wiig.

 

Tyr «Drinks»

– Du vet jeg kjenner bartender’n / jeg vet du har et par friends her så vi går og danser / hun beveger seg så elegant når hun tar sjanser / jeg vet at det blir vått, jeg har med Helly Hansen 💦 / jeg har lett etter en ride or die, jeg tror jeg fant en… Vidundergutten Tyr Markus Røe feirer at han nærmer seg slipp av tapen. Et slipp som han promoterer som en ekte helt. Det hjelper også på hypen at musikken er tent ❤️‍🔥 Her flippes litt av klassikeren «Bartender» med T-Pain. Produsert av Jimi Somewhere og Milo Orchis.

 

Synne Vo «st.hanshaugen»

– Oss satt i parken heilt te klokka viste fire, på St. Hanshaugen mens me såg utover byen / ja, oss sang med til gamle sanger før oss rusla heim ilag… Lesja-prinsessen Synne Vorkinn alias Synne Vo setter ord på den perfekte sommerflørten. For en tid det var, hæ? Å slippe alt av bekymringer mens man bruker dager og netter med den ene personen. Synne formidler det på en formidabel måte, og denne låten er nydelig. Skrevet av Synne, Julie Børresen, Sebastian Bliem og Thomas Kongshavn. Produsert av Thomas.

 

Alan Walker feat. Trevor Daniel «Extremes»

– What if I told you I loved you? / what if I told you I lied? / remember all of our hellos / as I tell you goodbye 💔 Oufff, iskalde bars fra Alan. Rettere bestemt fra hans Texas-kompis Trevor Daniel, som også har sunget for blant andre Fletcher. Fana-far er her på en ny vibe, i samarbeid med produsentene Kasper og Johnny Goldstein.

Muskkvideoen slippes nedenfor straks!

 

Maggie «Circles»

– Spin me round, round in circles, spin me round while I’m pulling you closer… Under årets by:Larm i Oslo ble 730.no bergtatt – og nesten lamslått – av stemmen og tilstedeværelsen til Maggie Petkovic. Det norsk-serbiske stjerneskuddet fra Furuset synger om følelsen du har når du er forelsket. Som du ikke vil skal forsvinne. Skrevet og produsert av Maggie og Carl-Viktor Guttormsen.

 

KAMARA «Patterns»

– Where did you go? What did you find? What did you see? How did you feel? Were you looking for me? Or were you looking for the patterns?… Det er lett å falle tilbake i gamle mønstre og dårlige vaner. Heldigvis har bergenseren Fato Kamara alias KAMARA for vane å lage svært gode poplåter. Skrevet med og produsert av Peter Kvint.


Norsk musikk for fremtiden: by:Larm 2022: 730.no kårer 10 norske stjerneskudd 🌟


SALTI «DFWM»

Etter en kamp mot sine indre demoner, får den Oslo-baserte bergenseren SALTI nå endelig en følelse av tilhørighet. – Jeg har aldri følt jeg passer inn noen plass. Det tok lang tid før jeg kom inn i en vennegjeng hvor jeg ble akseptert for den jeg er. Hvor jeg kunne føle at min stemme ble hørt eller gjorde en forskjell, forteller han i forbindelse med slippet av «DFWM».

– Jeg begynte å forstå at jeg hadde indre kamper jeg måtte ta for å kunne gå videre i livet, ikke bare skylde på alt og alle andre for mine handlinger eller ord. Jeg ville ikke være fanget i en labyrint, jeg trengte svar. Mange av disse svarene har jeg fått fra mennesker som har påpekt mine feil og dårlige sider, som vil mitt beste. Det har gitt meg en tilhørighet, noe jeg kan lene meg på og vite at jeg alltid har mine. Det har skapt en slags trygghet og ro i meg selv, og det fikk meg til å endelig føle «her trenger jeg ikke være noe jeg ikke er’». Men, jeg måtte ha ryggen min selv først, før noen andres, avslutter Warith Salti. Låten har han produsert sammen med Eirik Hella, og skrevet i samarbeid med William Fanbulleh.


Norsk musikk: Sånn føler Chirag seg etter 10 x Spektrum


 

TØFL «Eg fins, WTF!?»

– Eg e så glad for at eg ble født, det e heilt sykt, eg fins, WTF!? En genuin glede for at man faktisk finnes. Stavanger-kvartetten setter pris på livet i tittelsporet til det som er debutalbumet deres! En kvartett som får deg til å danse i aller høyeste grad. Skrevet av Hans Markus Riisdal, produsert av Hans Markus, Matias Schultz Eeg, Tobias Lidegran, Axel Lindroth, Thomas Campe Pettersen og Håvard Sundland.

 

Jerry Folk «Harpy Tale»

Selv om Gerard Taylor alias Taylor Folk lenge har fått mye skryt, er Oslo-gutten en villlllt undervurdert produsent. I løpet av disse to minuttene disker han opp med en variert fest for ørene. Spill høyt 🥵


Norsk musikk: Oslo-jente til topps i New York med feil fyr 🚩


 

Elsie Bay «Tall People»

– Tall people see the future coming, so you lift me from the crowd, I can see for miles now… Det første vi hørte fra Elsa Søllesvik som Elsie Bay, var på MGP. Hun kom i topp fire, men så har vi ikke hørt noe før nå. Hun har riktig nok skrevet mye for andre, og hun er kjent for mange som halvparten av Elsa & Emilie. Elsa har en nydelig, drømmende stemme, og det gjør at denne låten også blir råflott. Skrevet av Elsa selv.

 

Lotte «Still Don’t Know»

Vår favorittsykepleier fra Jessheim er også en stilig singer-songwriter som i ro og mak jobber seg opp en god katalog. Nå tar Lotte Sollie frem kassegitaren og velsigner oss med mimring – ømt pakket inn i deilig vokal 🤍 Låten har hun laget sammen med Benjamin Ravn Fahre.

 

Stefanos Yowhannes «Gone»

– Where to go, and I don’t know, but I’m so tired and I’m so wired… Stefanos Yowhannes var også blant dem som imponerte oss stort under by:Larm. Den unike stemmen hans bergtar rommet og det gjør ham til et unikum med låter som gjør at det nesten føles svevende. Den handler om at tanken om å slå seg til ro er vanskelig. Skrevet med og produsert av Mikhael Paskalev.

Norsk musikk for en god sak: Delara og Astrid S spiller på en solidaritetsmarkering for kvinner i Iran ved Stortinget i Oslo søndag 2. oktober.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Se videoen nedenfor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)


ENDELIG noen som lager podcast! 730.no er klar med sin – se hvem som er gjest i den første episoden (gratis ofc)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer