Hopp til hovedinnhold
$$$ (TOM SIGURDSEN)

Fra LA til Oslo med ærlig pop i bagasjen

$$$ (TOM SIGURDSEN)

Det er ikke bare 730 som kan skryte av LA-kontor, de siste fem årene har Hedmark-jenta Nova Kapelrud oppholdt seg på den amerikanske vestkysten. Nå er sangeren tilbake i Oslo, og klar for å berga et norsk publikum. Vi tok en prat med Nova i forbindelse med stilig singelslipp, sjekk ut «Don’t Tell Her» nedenfor. 

Hei Nova! Hvordan går det?

– Hei hei!! Her går det bare bra! En liten høstforkjølelse stopper ikke meg nei! 
Kan du kort introdusere deg selv? 
– Jeg er en lidenskapelig jente som alltid har elsket musikk. Trives i både mitt eget og andres selskap, bodde i LA i fem år og elsker palmetrær og kaffe. Har faktisk et palmetre i leiligheten min på Frogner nå.
Hva er den største forskjellen på musikkbransjen i LA og Oslo? 
– I LA kunne alle love at de var THE shit. Men så var mange av dem bare shit. Ofte ble ikke ting noe av, og forventninger etterfulgt av skuffelser var en del av hverdagen. Mange mener de kan ta deg steder, men så kan de ikke nødvendigvis det. Heldigvis møtte jeg musikere i LA som virkelig vet hva de driver med og ikke bare vil lage seg et navn. Det satte jeg pris på. I Norge er vi mye mer ydmyke, på godt og vondt. Det var derfor  mye enklere å finne rette samarbeidspartnere her enn der. Selve musikkscenen er ganske lik. Noe for en hver sjanger.
Fortsetter nedenfor

Palmtrees and Spain 🙋🏻

Et bilde publisert av N O V A (@novakapelrud)


Hva handler «Don’t Tell Her» om? 

– Man ser ikke den andre sine feil fordi man er så forelska. Men når forelskelsen dabber av og man må begynne å velge kjærlighet i hverdagen, har vi kanskje en tendens til å bli blind den andre veien. At vi ser andre muligheter der ute, heller enn å se potensiale og det vakre i det man har. Turbulente forhold er vel noe de fleste kan kjenne seg igjen i, og noen må lære på den harde måten hva man har hatt og mistet. 

Hva er det beste og verste du har opplevd på kjærlighetsfronten? 
– Det beste jeg har opplevd på kjærlighetsfronten var nok for tre år siden med en jeg var veldig forelsket i. Jeg husker vi kjørte rundt i LA en varm sommernatt før vi ble sammen, og da sa han at han skulle ønske at alle kjente meg på dypet, fordi han mente jeg var verdt å kjenne. Det var stort å høre. Jeg rødmer nesten bare ved tanken. Måten han behandlet meg på stemte godt overens med utsagnet. Det der var lidenskap og vennskap hånd i hånd. 
– Det verste: da det ble slutt! Hehe, men vi har faktisk funnet tilbake til en form for vennskap den dag i dag selv om vi bor i to forskjellige land. Og det betyr mye. 
Hva kan du tilby norske lyttere?
– Til norske lyttere kan jeg tilby ærlige og sårbare tekster, en litt sassy vri på livet og en eksotisk glans inspirert av fine folk som f.eks Frank Ocean. Jeg lover rett fra levra da mange av sangene ofte er ren improvisasjon imens de spilles inn. Pop med et hint av hip-hop og electronic vibes 🙂 Velkommen til Nova-land! 
Hør Novas ferske singel «Don’t Tell Her: 

Nova har skrevet «Don’t Tell Her» med produsent Kristian Sæland, låten er mikset av Ben O`Neill.

Se også: Sval fyller 18 og debuterer på engelsk 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer