Hopp til hovedinnhold
HEISANN (UIP)

Fra kjærlighetsforlis til Cosmopolis og tv-glis

HEISANN (UIP)

Denne uken gjestet Twilight-kjekkasen R-Patz Emmy-magneten Jon Stewarts The Daily Show. Ikke for å legge ut om bruddet med Kristen Stewart, men for å promotere sin nye film Cosmopolis, som har amerikansk premiere imorgen.


Men skjemtegauken Jon åpner med å spørre den hardt mediekjørte hunken… «Så, hva har du drevet med i det siste?»

Filmen, regissert av skrullete David Cronenberg (Naked Lunch, Crash – og for øvrig mannen som ADHD-twitrer Bret Easton Ellis ønsket seg som Fifty Shades of Grey-regissør), er basert på 2003-boka med samme tittel, skrevet av forfatteren med det kule navnet Don DeLillo. Men i historien er året 2000. Vi møter mangemillionæren Eric Packer (Pattinson), som en dag bestemmer seg for å kjøre sin hvite limousin gjennom New York for å klippe håret hos favorittfrisøren på den andre siden av byen.

Mottakelsen var blandet etter verdenspremieren under Cannes-festivalen, og til tross for R-Patz’ popularitet i Norge så har filmen ennå ikke fått en norsk startsdato annonsert.

– Pattinson skal ha kred for å ønske å jobbe med Cronenberg (etter at Colin Farrell droppet ut), men han klarer ikke å rive seg løs fra plakatgutt-imaget. Ei heller tilfører han Packer sjarmen fra signaturrollen sin, skriver misfornøyde Time Magazine.

– Etter en rekke sterke filmer det siste tiåret, punkterer David Cronenberg med Cosmopolis, skriver The Hollywood Reporter.

Time Out New York er mer begeistret:


– Regissøren – som vet ett og annet om hvordan å uttrykke seg kroppslig – forstår også hva han skal gjøre med Twilight-stjernen. Pattinsions zombifiserte billedskjønnhet blir her omgjort til et blankt lerret som vi kan projisere vår egen angst på.

Robert Pattinson har holdt en lav profil siden hans løse kanon av en kjæreste, Kristen Stewart, gikk offentlig ut og sa unnskyld for utroskapen hun hadde bedrevet med sin gifte Snøhvit-regissør Rupert Sanders. Det blir artig å se hvordan det tidligere superparet oppfører seg på premieren til Twilight-filmen i november. Vi håper (sefferino) på forsoning mellom partene innen den tid.

PS: Ryktene om at Kristen ikke får bli med i den planlagte oppfølgeren til Snow White and the Huntsman – som mange journalister i går latet som de trodde på – ble i natt avkreftet av Universal Pictures.


Trailer og mer om skuespillerne du møter i Cosmopolis får du:
Her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer