Hopp til hovedinnhold

Fra Hollywood til Gubrandsdalen

En av de siste filmene skuespiller Jonathan Espolin Johnson gjorde før han forlot Hollywood, var den amerikanske action-thrilleren Black Ops alias Deadwater, hvor han spilte mot Lance Henriksen (Terminator, Aliens) og Jim Hanks, broren til Tom. Da hadde nordmannen bodd i USA i over ti år.

Sjangermessig tar 37-åringen nå en 180 via Bestevenner, selv om han igjen bærer uniform. I spenningsfilmen, som er for barn (og voksne), med premiere i oktober, er Espolin Johnson en lensmann i Gubrandsdalen og faren til Julie.

Historien handler om tre venner som gleder seg til jul mens de leker i snøen i bygda. Plutselig en dag forsvinner Naisha, og vennene sniker seg av gårde med nattoget til «storbyen», uten annen hjelp enn en adresse skrevet med usynlig blekk.

De er nødt til å finne Naisha før politiet gjør det.

– Etter å ha spilt endel bad guys tidligere i min karriere har det vært utrolig morsomt å spille kombinasjonen av lensmann og pappa, forteller skuespilleren til 730.no.

– Vel og merke spiller jeg en pappa som har en tendens til å ta med seg reglene fra jobben hjem, noe som ofte gjør det vanskelig for lille Julie å blomstre. Men å få Julie til å blomstre er noe Naisha klarer, og når hun forsvinner tar jeg opp jakten på dem i Oslos travle gater.

Espolin Johnson, som har medvirket i den amerikanske serien Third Watch, og dukket opp i en episode av Sex And The City som fotograf, legger til at de tre jentene (castet ut fra 600 piker) spiller veldig godt og matcher innsatsen til de mer erfarne, og han ber folk glede seg til en tvist man tidligere ikke har sett i norske barnefilmer.

Bestevenner regisseres av Christian Lo og har også med blant andre Ane Dahl Torp, Anders Baasmo Christansen, Jon Øigarden, Andrea Bræin Hovig og Terese Mungai, sammen med hovedrolleinnehaverne Regine Stokkevåg Eide (Mette) fra Vinstra, Johanna Girirpio (Naisha) og Live Marie Runde (Julie), begge fra Lillehammer.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer