Hopp til hovedinnhold
Hils på Lille Pablo og 2J! (Vetle Buerskog)

Fra Haugesund til Panama: Lille Pablo (19) vil motivere andre

Lille Pablo er den nye signeringen til Bergens musikalske ordfører Girson Dias og hans Full Effekt Records.

19-åringen fra Haugesund er en ung gutt med mye på hjertet – og litt av det deler han hos oss i dag <3

Nå slipper Lille Pablo videoen til «Panama» sammen med kompisen 2J. Se premiere nederst i saken!

Hyggelig å bli kjent med deg, Lille Pablo! Hvorfor det navnet?

– Hyggelig å bli kjent med dere også! jeg heter Paulo men scenenavnet er Lille Pablo. Navnet Paul, Paulo og Pablo betyr alle det samme og det er «liten» eller «den siste», og i familien min på ni med seks søsken så er jeg den syvende og siste. Som scenenavn syns jeg det hørtes mer macho ut med Pablo.

Skjønner! Hvordan vil du beskrive deg og musikken din?

– Ung oppegående voksen, som lager musikk som er: hensynsløs, allsidig, energisk, lidenskapelig, frekk og spekket med selvtillit!

Det lover godt! Hvordan er gatene i Haugesund? Får du mye kjærlighet? 

– De som gir meg mest kjærlighet er familien min, Rudboy Records, gutta mine og alle som er i min sirkel. Jeg fikk litt hat i starten, eller hat og hat, men… Visse folk likte å gjør narr av ting og tang, men jeg valgte å ikke bry meg om det.

– På slutten av dagen så er det alltid jeg som holder på med noe jeg liker, så lar det aldri gå til hodet. Det gir meg mer grunn til og jobbe hardere for å bevise att jeg kan klare det innen musikk. Men jeg la merke til att jeg fikk mer fart på musikken etter jeg flyttet fra Haugesund. 

– Men for masse kjærlighet av det yngre kullet mer enn mitt eget kull i Haugesund!

Fortell oss om videoen til «Panama», hva er tanken her? 

– Tanken med videoen til «Panama» er å få unge folk som elsker å lage musikk til å ta tak i seg selv og prøve å bli bedre i det de har lyst til å bli. Ikke bare musikk, men å få folk til å klare å bygge seg selv opp og selvtilliten deres og si til seg «dette er ikke vanskelig, jeg kan gjør det bedre av å fortsette».

Jeg vet selv jeg ikke er den beste rapperen eller den beste til og opptre eller den beste låtskriveren, men av å fortsette og med hardt og godt arbeid kan jeg kanskje bli det jeg ønsker å bli.

– Og etter to lange år med en pandemi er Norge åpent igjen. Konserter og festivaler kommer, sola skinner og vinterdepresjon er borte. Så er det bare til å si til gutta, venninnene dine, kjæresten eller familie; «hey la oss dra til ett varmt sted, der vi kan leve og føle oss fri».

(Vetle Buerskog)

Fint sagt! Hvordan ble låten til?

– Sammen med 2J var dette en syk ide å lage. Vi var i et studio man kan leie på Metropolis i Stavanger. Vi lette gjennom beats på YouTube, og så kom vi over en beat som het «Panama» av hamarsingen Sondre Østvold aka @beatsbysonDRE. Vi lasta den ned, og lagde tracken også posta vi den først på SoundCloud. 

– Jeg promoterte den litt på TikTok. Sondre fikk den opp på sin TikTok, og så hitta han meg opp på Instagram og ga meg alt av stems til beat gratis. Jeg sendte det til produsenten min Costi. Så reiste jeg og 2J opp til Haugesund og fikk recordet det i studio med Costi. Jeg sendte melding til Bambus og spurte om han ville filme. Han var med, Norsk Utlending var in town så det passet helt perfekt og dette ble resultatet.

Apropos det… I videoen ser vi en YouTuber som har meldt krig mot 730.no. Er du på vår eller hans side?

– Ahahha, broren min Norsk Utlending var en av de første som viste meg kjærlighet da jeg slapp «Trofe» i januar. Han har heiet mye på meg gjennom denne reisen, så jeg er på team OOOOTLENDING! Null hat til 730, men deres beef er ikke min beef.

(Vetle Buerskog)

Den er grei! Du signerte nylig med Full Effekt. Hvordan skjedde det? 

– Dette er faktisk en morsom historie: Jeg ble godt kjent med Macho, en ung rapper som også er signert på Full Effekt. Vi lagde en track sammen i fjor sommer og opptrådte den da jeg varmet opp for Kamelen i Haugesund. Så fikk jeg mulighet til å opptre med den tracken sammen med Macho på Kvarteret i Bergen.

– Da møtte jeg selveste Store G aka Girson Dias fra Full Effekt Records. Før giggen så har 17 år gamle Pablo nesten tømt hele backstage-kjøleskapet med øl og sitter i sofaen med store G, og med de største ølbrillene på sier jeg; «Ey bro, du må signere meg ass».

– Da ble det litt fliring her og der, etter den samtalen så gikk jeg og hadde konsert med Macho, og Girson ble ganske imponert.

– Jeg la ikke ut musikk på en god stund etter jeg flyttet til Stavanger. Men så kom 2022 og «Trofe» kom i starten av januar, sammen med en musikkvideo også fikk jeg en spillejobb i Bergen, da hittet Girson meg opp og sa han ville ta en prat. Han fortalte meg at han syns jeg hadde imponert veldig siden sist vi satt ned sammen og snakket. Vi tok en prat, og nå er jeg NMG-Pablo.

– Shoutout til Girson!

GIRSON OG VARGEN (730)
Throwback med Girson Dias og Lars Vaular (730.no)

Til høsten skal du spille på by:Larm. Hva kan folk forvente seg på et Lille Pablo-show? 

– God stemning og bare vibes. De skal se noe nytt fra en ung spiller fra Haugesund, med en melodisk rappe stil og sinnssyk sceneteken + en smittsom holdning og energi få kan matche. 

Og hva kan vi forvente oss av deg i 2022?

– Masse musikk, forhåpentligvis flere konserter og festivaler, masse musikkvideoer og content. Gleder meg til å lære masse nytt og møte mange nye folk. Det skal bli et morsomt år!

Se premieren på Lille Pablo & 2J – «Panama» via YLTV:

«Panama» er produsert av Sondre Østvold, musikkvideoen er laget av Bambus og William Nymoen.

Se også: Karpe har gitt bort den første millionen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer