Hopp til hovedinnhold
Alexa Demie går fra rollen som Maddy Perez i Euphoria til kritikerroste Waves (24/HBO)

Waves: Alexa Demie går fra Euphoria til (enda mer) vondt og vakkert drama

I 2019 fikk Alexa Demie sitt store gjennombrudd i Euphoria, hvor hun spiller en tøff 17 år gammel cheerleader med mye sjuk øyesminke og en enda sjukere kjæreste.

Skuespilleren, som er 24 år irl, går nå fra Maddy i HBO-serien til kinolerretet som Alexis i filmen Waves.

Her foregår handlingen også i en forstad med mye sorg under overflaten, og nok en gang spiller Alexa kjæresten til en av skolens populære sportshelter; Tyler.

I likhet med kjæresten hennes i Euphoria, presses han fysisk og psykisk av faren for å prestere best mulig som idrettsutøver.

Jacob Elordi som Nate i Euphoria og Alexa Demie som Maddy (HBO/A24)

Det er lite rom for uventet graviditet, noe som blir starten på en lang fortelling i to deler om hvordan dårlige valg kan påvirke gode valg.

– Det føles som de klassiske medavhengige vgs-forholdene, hvor man er så forelsket i hverandre, sier Alexa Demie til Vulture om båndet mellom hun og kjæresten i filmen.

– Samtidig er det ikke bra for deg, men for deg føles det normalt.

Kelvin Harrison Jr. og Alexa Demie i Waves (A24)

Waves beskrives som både vondt og vakkert, og roses av de fleste anmelderne.

– I all sitt mørke handler dette også om stor ømhet og forfriskende åpenhet når det kommer til kompliserte grenser for menneskers erfaring i livet, skriver Los Angeles Times.

Waves vrir, overrasker, stråler og overvelder, skriver den begeistrede anmelderen hos Variety.

Konkurrenten The Hollywood Reporter hyller regissøren Trey Edward Shults, som i 2017 fikk suksess med skrekkfilmen It Comes at Night.

– Dette er enda et bevis på at Trey Edward Shults, i en alder av 30, er en av de mest allsidige og begavede unge filmskaperne vi har i dag.

Selv toksisk kjærlighet har fine stunder (A24)

Kelvin Harrison Jr., (It Comes at Night) har hovedrollen som Tyler.

Vi får også se Taylor Russell (Netflix-serien Lost in Space, snart klar i Espace Room 2), Lucas Hedges (Honey Boy) og Sterling K. Brown (This Is Us).

Filmen er produsert av A24, som også lager Euphoria og står bak The Hole in the Ground, Midsommar og The Lighthouse, som alle er på denne listen over 2019s beste grøssere.

Meksikansk-amerikanske Alexa Demie var nylig aktuell på kino i A24-filmen Mid90s. Hun vender trolig snart tilbake i Euphoria sesong 2.

Se traileren til Waves her:

Norgespremiere 7. februar.

Til tross for at Waves har et lavt budsjett, har regissør Trey Edward Shults fått med musikk fra blant andre Frank Ocean, Tame Impala, Tyler, the Creator, Pharrell Williams, Amy Winehouse, Kendrik Lamar og Kid Cudi:

Se også:

Hvem er de rå skuespillerne i Euphoria og hva har de gjort før?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer