Hopp til hovedinnhold
MIA WASIKOWSKA SOM ALICE, JOHNNY DEPP SOM THE MAD HATTER (WALT DISNEY STUDIOS)

Fortsatt #1 – men er den fet?

Det var tre ganger så mange som så Alice in Wonderland enn Shutter Island i Norge under premiereuken, og i forrige uke var det nesten fire ganger så mange som valgte Tim Burton/Johnny Depp-eventyret fremfor den neste mest populære filmen, Green Zone.
Alice holder ikke bare førsteplassen i Norge og på hjemmebane; I USA er den også radarparets mest sette i løpet av to uker.
Altså mer poppis enn blant annet Edward Scissorhands, Charlie and the Chocolate Factory, Sleepy Hollow og Sweeney Todd.

Men er den bra? Hvis du som oss ennå ikke har sett den, hjelper det ikke så mye å lese anmeldelsene. De går fra slakt til nesten full score:

Fortsetter nedenfor traileren.


Stavanger Aftenblad, 2 av 6: – Tivoli-tull med Alice i 3D-tåka.  (…) En drita kjedelig historie, og Tim Burtons film er først og fremst skuffende fordi den ikke klarer gjøre noe med følelsen av utspjåka poengløshet.
NATT&DAG, 2 av 6: – Denne drittfilmen kommer ikke med noe nytt i det hele tatt. (…) En mistrøstig, fantasiløs og fundamentalt lite nyskapende film.

Film & Kino, 3 av 6: – Filmen er et synlig kompromiss mellom det jeg anser som Disneys ønske om å nå et bredt publikum, og Burtons ønske om å bringe en mørkere og særere visjon til lerretet. Resultatet blir midt på treet for historiens del.

Fortsetter nedenfor.


Side2, 5 av 6: – Serverer en ganske komplisert opplevelse tross den enkle historien i bunn.

VG, 5 av 6: – Det er ikke bare Pandora som er vakker i 3D; Tim Burtons skrudde eventyrunivers glimter magisk av både skrekk og skjønnhet.
Premiere, 1 av 4: – En sjarmløs, vandalisert versjon av en klassiker.

Fortsetter nedenfor.


The Hollywood Reporter, 9 av 10: – En fantastisk heisatur like henførende som den filmen om de blå Pandora-folkene, hans «Alice» er et enda vakrere 3D-syn.

Avril Lavinge in Wonderland:


Mannen i gata er ganske happy med filmen. På IMDb har den iallefall fått 7 av 10 stjerner basert på 18.000 stemmer.

Les mer