Hopp til hovedinnhold
Peg Parnevik Filip Lamprechet ny singel om halvnorsk eks kjendissonn
Peg Parnevik forteller 730.no om den nye låten «Misslyckad & hatad» som handler om hennes halvnorske eks Filip Lamprechet (Instagram/pegparnevik)

Peg Parnevik om låta Misslyckad & hatad: – Jeg håper ditt liv suger

Peg Parnevik er ikke bare en «nepo baby»🌟

Peg Parnevik (født i 95) er et kjent navn for mange fra den svenske TV-serien Parneviks.

Nå holder hun på å ta over Parnevik-navnet som en talentfull og populær artist og influencer i Sverige.

Det er ikke utenkelig at hun snart blir svært populær på det norske markedet også?

Peg Parnevik
(Philippa Parnevik)

Parnevik er, i tillegg til Ingrosso og Djerf, et av de mer kjente etternavnene i Sverige.

Oppmerksomheten rundt Parnevik-navnet startet med Bosse Parnevik, en kjent, svensk komiker og faren til den profesjonelle golfspilleren Jesper Parnevik – som igjen er faren til Peg Parnevik.

Jesper giftet seg med Mia Parnevik, som i 2015 ble kåret til «Årets TV-personlighet».

Sammen har Jesper og Mia døtrene Peg (født i 97), Penny (født i 95), Philippa (født i 99) og sønnen Phoenix Parnevik (født i 01).

Hvorfor er hele denne familien så kjent, lurer du? Fordi de hadde sin egen realityserie på svenske TV3 som het Parneviks. Om de er Sveriges svar på Kardashians eller FunkyFam er ikke godt å si…

TV-serien Parneviks dokumenterte livet i familiens luksusvilla i Florida til det svenske folket i fire sesonger fra 2015-2018.

Parneviks
Parneviks (TV3 / Linus Hallsenius)

Men nå skal det ikke handle mer om Peg sin familie, men om hennes artistkarriere.

730.no møter Peg Parnevik i Oslo og tar en prat om musikken og livet.

Peg prater om hvordan det er å jobbe med familien sin, og hennes nyeste låt «Misslyckad & hatad».

Den eldste Parnevik-søsteren forteller til 730.no hvordan det føles å gi ut en låt om eksen, etter bruddet med den halvnorske kjendissønnen Filip Kaspersen Lamprecht (født i 97).

Les praten med det svenske stjerneskuddet Peg Parnevik under bildet en forbipasserende knipset av henne da hun var i Oslo, og sendte til Instagram-brukeren @osloersinolso.

Peg Parnevik Oslo
Pysjbukse slay i 2023<3(Instagram/osloersinoslo)

Velkommen til Norge, Peg Parnevik! Hvordan går det med deg?

– Det går bra! Detter er typ første gangen jeg prater på en uke, stemmen min har vært helt borte. Så det føles bra.

Hvordan føles det å være i Oslo?

– Jeg har vært i Oslo flere ganger, og jeg elsker Oslo. Det er så hyggelig å være tilbake. Vi har gått rundt og sjekket ut ulike scener for fremtidige gigs. Parkteateret, Rockefeller, Sentrum Scene… Hvor jeg kan spille om noen år.

Hvorfor har du vært i Oslo flere ganger? Ferie, jobb, kjærligheten?

– Jeg spilte «Goodbye Boy» på God Morgen Norge for noen år siden. Pluss at jeg fikk spille på VG-Lista i Bergen, fordi jeg hadde en låt med SJUR. Så vi spilte den, men ingen visste hvem jeg var hahah.

Peg Parnevik spilte med den norske artisten SJUR på VG-Lista i Bergen i 2019.

Peg Parnevik SJUR vg-lista
(Skjermdump/VGTV)

Du har kun gitt ut musikk på engelsk frem til nå. I januar ga du ut din aller første låt på svensk «Misslyckad & hatad». Hvorfor dette språkskiftet nå?

– Jeg har alltid sagt at jeg aldri skal synge på svensk selv. Jeg synger på svensk med bandet mitt, men da kan jeg gjemme meg bak de andre, det er ikke bare meg. Det skulle jeg vente med til jeg var typ en 50 år gammel tante som skulle delta i Eurovision.

– Jeg har tenkt at hvis jeg gir ut musikk på svensk blir jeg en allsang-artist, og det er jeg ikke. På engelsk blir det alltid litt mer punk og «in your face».

Det er ikke tvil om at Peg Parnevik har popstjerne i sitt DNA.

Peg Parnevik slay
(Philippa Parnevik)

Hva fikk deg til å endre mening fra at du aldri skulle gi ut musikk på svensk til nå?

– Vi skrev mange låter etter jeg hadde gått gjennom et stort brudd. Jeg gråt masse og måtte bare få det ut. Da begynte jeg å skrive på svensk, og tenkte at dette kommer jeg kanskje aldri til å gi ut. Flere av låtene var veldig triste, noen var veldig sinte og det føltes litt for nakent og intimt å gi ut.

– Etter at jeg har blitt eldre, levd mye, innsett hvem jeg er og hva jeg vil gjøre har jeg tenkt at musikk er musikk. Jeg vil ikke sette en grense på om jeg skal synge på svensk eller engelsk. Nå kjører vi på med en svensk sang, fordi det føles bra. Det føles ut som et nytt kapittel, men plutselig neste år kjører jeg på engelsk igjen.

– Jeg elsker svensk musikk, elsker skandinavisk musikk. Men jeg vil legge litt av min amerikanske twist på det. Det skal ikke være for snilt. Det skal føles autentisk, det skal føles Peg.

Beskriv hva som føles Peg for deg med tre ord!

– Ohhh, en slags elevator pitch av meg. Gøy! Jeg ville sagt autentisk, sterk og snill… Nei, snill har jeg blitt med årene.

– Autentisk, sterk og «in your face» beskriver meg, sier Peg til 730.no

Peg Parnevik Filip Lamprechet ny singel om halvnorsk eks kjendissonn
(Instagram/pegparnevik)

Du har fått en del oppmerksomhet for ditt siste musikkslipp. Hva handler «Misslyckad & hatad» om for deg?

– Nå handler den om noe annet enn da jeg skrev den. Da jeg skrev den var jeg veldig sint, hadde fått shit og akkurat gått gjennom et brudd. Jeg var sur på han og media som skrev om vår relasjon. De portretterte meg som en med for mange tatovering og at jeg er politisk, sur og vanskelig, mens han var den gylne og perfekte gutten.

– Narrativet ble «Hvorfor ville han være sammen med henne? Så bra han gjorde det slutt!». Det gjorde meg så sint på alle, fordi det var ikke min historie. Jeg er snill og følsom, og da var jeg så lei meg, men det kom liksom ikke fram. Så da følte jeg at det kommer til å gå bra for meg, jeg klarer å gå videre. Samtidig følte jeg også på at jeg håpet det aldri skulle gå bra for deg [Filip]. Jeg håper ditt liv suger.

– Det tror jeg alle har kjent på med en jobb, venn eller eks. Det går bra med meg, jeg har gått videre, men du suger, forteller Peg Parnevik.

I flere år var Peg i et offentlig forhold med den svenske Skal vi danse-vinneren, modellen og kjendissønnen Filip Lamprecht. Det ble slutt høsten 2021.

Filip er sønn av halvnorske Kristin Kaspersen, og dermed altså barnebarnet til den avdøde svenske artisten Lill-Babs.

Peg Parnevik eks Filip Lamprechet
Peg og Filip way back when (Instagram/pegparnevik)

Nå som det er en liten stund siden bruddet, føler du at sangen har fått en annen betydning for deg?

– Nå som jeg vokst har den begynt å bety noe annet. Finne tilbake til seg selv, finne lykke. Føle på at jeg kan være sint og få kjenne litt på det. Det må ikke handle om en eks. Jeg har sagt til flere at den kan handle om typ 2022, som sugde. Fuck 2022, liksom.

– For meg handler den om styrke. Typ «Flowers» av Miley Cyrus. Finne tilbake til meg selv, jeg klarer meg selv. Men som Taylor Swift sier; hvis dere ikke vil at jeg skal skrive musikk om dere, slutt å være dårlige mennesker.

Peg Parnevik slaya på den røde løperen til svenske P3 Guld 🌟

Peg p3 guld
(Instagram/pegparnevik)

Du la ut en TikTok hvor du snakket om det å være kvinne og synge om å være sint etter et brudd. Har du fått negative tilbakemeldinger på at du virker bitter?

– Det er det eneste negative jeg har hørt om den låta er at jeg er bitter. Det har virkelig satt spor i meg. Det føles som urettferdige ord. Alle mannlige artister, også bare i Sverige, typ Viktor Leksell og Benjamin Ingrosso får skrive om eksen sin. Benjamin har en låt hvor han typ synger hennes navn, og alle synes det er en utrolig låt.

– Jeg tror det handler om at alle uansett synes det er vanskelig med en kvinne som er litt sint. Kvinner skal fortsette å være glade og takke for den fine stunden etter et brudd. Men i blant vil man bare si «fuck off».

– Jeg tror folk er redde for kvinner som sier det som det er, mener Peg Parnevik.

Her kan du se TikToken hvor Peg snakker om hvordan det er å synge sint om et brudd som jente:

@peggan100

Alla har rätt till sin åsikt of course 🫶 musik är subjektivt and that’s ok puuuusssss

♬ Misslyckad & hatad – Peg Parnevik

Du har jobbet en del med familien din. Søsteren din, Philippa, er blant annet fotograf og har tatt flere bilder av deg, og du har en podcast med din andre søster Penny.

Hvordan er det å jobbe med familie?

– Det er så kult. Penny og jeg har fått en helt annen relasjon nå. Vi pleide å krangle mye, og da vi ble businesspartnere ble det… Ja. Vi hadde jo en podcast, men så ble vi så sinte på hverandre at det kunne gå typ en måned uten at vi poddet. Nå er vi på et helt annet sted. Hun har to barn og jeg er 27 år, nå går det bra.

– Min yngste søster Philippa, hun er den kule. Hun er fotograf og stylist, så vi jobber en del sammen. Det er virkelig så kult å jobbe med sine søsken. Jeg føler meg aldri så vakker og avslappa som når jeg blir fotografert av Philippa. Hun ser mine beste sider og jeg klarer å være meg selv.

– Men hun er fortsatt så ung at vi krangler fortsatt skikkelig noen ganger, hahah.

Peg og Philippa Parnevik
Citygirls! (Instagram/pegparnevik)

Før vi runder av her; har du en norsk favorittartist?

– Så mange! Jeg har alltid elsket Astrid S. Hun er så kul. Åh, Sigrid hun er fantastisk. Jeg så henne i LA, og det er typ en av de beste konsertene jeg har vært på i hele mitt liv. Jeg tenkte bare; en dag skal vi jobbe sammen.

Har du jobbet med noen norske artister eller produsenter da?

– Jeg har jobbet litt med Lemâtrie og Anna of the North. Nå innser jeg at flere i crewet i LA er norske. Elsker norske artister, men Sigrid er min favoritt. Hun har inspirert meg masse.

Takk for praten, Peg <3 Vi gleder oss til å se deg live i Oslo snart!

Les også: Plaza fra UNDERGRUNN til 730.no: – Dette er ikke slutten på UG

Les mer