Hopp til hovedinnhold
Madison Beer tar et oppgjør med netthat på Twitter
Madison Beer forteller om turnédagene i Norge (Instagram/madisonbeer)

Madison Beer x 730.no: – Norsk politi vekket meg på natten

Madison Beer er aktuell med albumet Silence Between The Songs. I den anledning tar 730.no en prat med popstjernen fra det store eplet.


OPPDATERT: Madison Beer tar sin The Spinnin Tour til Norge og spiller i Oslo 25. februar 2024. Hun har polske JANN som support. Stay tuned! 🤍


Sjekk ut 730.no sin prat med Madison Beer (født i 99) nedenfor.

Bak kulissene fremstår singer-songwriter-en som en takknemlig, ydmyk og veldig morsom person. Autentisk er et ord som går igjen for å beskrive den nye skiva Silence Between Songs. Et prosjekt som overgår tidligere forsøk på å finne sin sound i en virvelvind av støy og hatkommentarer som rettes mot popstjernen.

De siste årene har Madison måttet ta oppgjør med å være den alle elsker å hate.

I 2021 publiserte hun en bok hvor hun forteller om de suicidale tankene som oppstod etter at nakenbilder ble delt ulovlig av henne. Siden har popsangeren sagt seg ferdig med folk som henger seg opp i tabbene hennes. Etter fem år i gamet slapp Madison debut-EP-en As She Pleases først i 2018 med hjelp av blant andre norske Fred Ball (Rihanna «Love on the Brain»).

Reisen til topp stoppet imidlertid ikke der, Madison fortsatte å jobbe iherdig med å lansere sin første plate. To utsolgte turneer (tb Vulkan 2022) senere har Madison Beer blitt til en allsidig artist med flere bemerkelser under beltet.


Les også: Madison Beer åpner opp om nakenbildene: – Jeg ville ikke leve lenger


Riktignok har Madison kommet en (les: veldig) lang vei fra «Melodies» og dagene hvor å være Justin Biebers stjernefunn var hennes største bragd.

For to uker siden slapp hun sitt andre studioalbum Silence Between The Songs. Et prosjekt som – for mange – var en helvomvending fra popartisten de først ble kjent med i 2014.

Les den koselige praten med New York-eren som står bak låter som «Home With You», «Baby», og «Reckless» nedenfor.

Livets jente (Instagram/madisonbeer)

Hei Madison! Gratulerer med Silence Between Songs!

– Tusen takk!

Hvordan går det med Presley?

– Det går veldig fint med Presley, han har det tipp topp. Han svømte faktisk i en musikkvideo som vi spilte inn i går.

Presley og Madison <3 (Instagram/madisonbeer)

Zach Sang sa nylig at Silence Between Songs virkelig føles som et Madison Beer-album. Uten noen sammenligninger, føles det som et album som gjenspeiler personligheten din. Vil du utdype?

– Jeg føler at albumet er en representasjon av hvem jeg er og alt jeg har vært gjennom. Dette albumet var ikke ment å være masse pophits på topplistene.


Les også: Derfor dropper de Scooter Braun


– Jeg kommer nok til å slippe en EP eller en deluxe utgave av Silence Between Songs med flere poplåter, bare fordi jeg vet at det er det fansen min elsker. Men med dette albumet så ønsket jeg virkelig å få historien min fortalt, noe jeg føler jeg oppnår, så jeg er utrolig takknemlig for det.

Jeg føler fansen din går hardt. Vi så det sist du var i Norge – det var en helt upåklagelig stemning, de kunne hver sang. Husker du det?

– Ja og ikke vondt ment til Norge, men det var kanskje det verste showet å avslutte turnéen med. Husker du hvor mange ganger vi måtte stoppe konserten? Jeg ville liksom bare avslutte turnéen med et helt program, og salen var ganske liten.

Ja stemmer, det ble styr i kulissene?

– Altså, jeg elsker Norge og hadde det så moro i Oslo, men vi burde definitivt ha avsluttet turnéen med en større sal. Det var bokstavelig talt en av de minste konsertsalene under hele turnéen. Det var litt nedtur. Fansen besvimte støtt og vi måtte stoppe showet hele veien. Jeg fikk så dårlig samvittighet, vi måtte dele ut masse vann – så det var ikke helt måten jeg ønsket å avslutte turnéen på. Og det endte med at bussen vår ble ransaket av norsk politiet. 


Les også: Lil Nas X stanset av politiet i Oslo


Hæ? Hva skjedde?

– De hadde ikke alle passene våre i det vi skulle krysse grensen, så de fikk oss til å gå av bussen kl. 2 eller 3 på natten. Jeg ble bokstavelig talt vekket av norske politimenn som skrek i ansiktet mitt med lommelykter.

På turné (Instagram/madisonbeer)

– Jeg måtte hoppe ut av sengen i pysjamas mens de ransaket bussen vår i fire timer. De hadde ikke passene eller de riktige papirene, noe sånt. Heldigvis gikk alt fint, men det var heftig!

Oi, godt det ordnet seg til slutt. Du er 24 år, men du har du vært i gamet i nesten 13 år. Hvordan føles det å reflektere over det?

– Det føles sinnssykt noen ganger. det kan være overveldende å tenke at jeg er 24 og at jeg ble signert da jeg var 12 år.

– Jeg har altså vært en artist like lenge som jeg har levd – det er ganske trippy. 

Madison og Justin Bieber anno 2013 (Instagram/madisonbeer)

Det er veldig trippy ja!

– Jaa, men også utrolig kult. Det har vært en fantastisk berg-og-dalbane i 12 år og jeg er veldig takknemlig for det. 

Hvordan står alt til i privatlivet ditt?

– Alt er braaa…

(730.no fikk beskjed om å ikke spørre om dette lol.)


Se også: Madison Beer raser mot plateselskapet sitt


Du har snakket om at du ikke holder nag mot folk som har forsøkt å såre deg i fortiden. Silence Between Songs har def en helbredende undertone. Dog lurer jeg på om du noen gang får lyst til å lage et skikkelig sinna prosjekt (i form av en låt/EP typ) om alle misoppfatningene om deg?

– Ja absolutt, jeg kommer nok til å slippe et nytt prosjekt av slags før turnen begynner neste år – og det vil bære preg av dette. 

(Instagram/madisonbeer)

Du sendte albumet til Lana Del Rey for innspillkan du se for deg et samarbeid med Lizzy?

– Jeg hadde dødd om det skjedde, men jeg er altfor redd for å spør.

Ah, men det hadde vært så dope! Fav Lana-album?

Ouff, det er vanskelig, men jeg må nok si Ultraviolence.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

Hva synes du om sommerjobben hennes på Waffle House?

– Jeg har ingen peiling på hva det der var!


Les også: Lana Del Rey sitt sterkt kritiserte brev fra 2020 får nytt liv på internettet


Som med alle popstjerner, har du kjent du vreden til giftige troll på sosiale medier – og det har vært mye. Du har vært åpen om hvordan dette pleide å påvirke deg, men nå har du blitt en clapback-queen på IG. Har du noen råd til dine yngre fans som blir mobbet på nett og i virkeligheten?

– Jeg vil si hold ut og forsøk å kjemp gjennom det. Det er latterlig hvor slemme folk kan være, jeg syns det er så opprørende. Jeg føler heldigvis jeg har kommet til stadiet hvor jeg har tykk hud og kan håndtere det, men så tenker jeg på alle som ikke greier det. Jeg blir veldig trist av det, vi lever i en interessant verden hvor folk føler de kan si hva som til helst til kjente profiler fordi de tenker at vedkommende aldri kommer til å se det, og om de så ser det – hvem bryr seg?

Madison under VMAs i 2020 (Instagram/madisonbeer)

– Denne mentaliteten er veldig farlig og opprørende. Jeg vil bare oppfordre alle til å være snille med hverandre, og ikke vær en jævla mobber. Du er så kjip hvis du mobber folk på nett. 


Les også: Madison Beer fyrer tilbake: – Jeg hadde ikke rørt deg


I intervjuet med Vogue ga du oss innblikk i hvordan det er å jobbe med deg bak kulissene. Det virker som at du er god venn med de i teamet ditt. Hvor viktig er det å ha en god tone med de du samarbeider med?

– Når du tenker over det, det er mine mest intime, hellige samtaler. For å kunne produsere låtene som jeg gjør, så må visse ting bli snakket om og jeg må være komfortabel med å snakke om det. Teamet mitt er helt fantastisk, og jeg føler meg trygg i snakke om hva som helst uten å bli dømt og jeg er utrolig heldig altså. Jeg hadde ikke greid det uten dem.


Les også: Hvem handler King of Everything om?


Hva er din favorittlåt å fremføre live?

– «Sweet Relief»

Hvilken låt får fansen mest gassed?

– «Boy shit»!

Du bruker SOME for å dokumentere hvordan du setter pris på fansen din, og hvor mye du elsker å turnere blant annet. Kan du fortelle mer om dette? 

– Det betyr så mye. Å turnere er den beste delen av jobben. Jeg blir så glad – kjipt at vi ikke skal på turne før neste år.  De (fansen) betyr så mye for meg. Jeg hadde ikke vært noe uten dem. Jeg er så takknemlig for støtten deres og kjærligheten. De er helt amazing. 


Se også: The Kid Laroi til 730.no: – Tuller du, er han norsk?


Apropos, når kommer du tilbake til Norge?

– Usikker, det var en samtale forleden fordi jeg nevnte at jeg ikke ønsket å fremføre på samme sted hehe. Men det annonseres nok snart!

Favorittsted å turnere?

– Paris, de var så høylytte og gira. Jeg gråt hele tiden, de gikk så hardt.

Hva med hjembyen din? Det må være heftig å spille gigs i New York City?

– Det er galskap å spille på venues som jeg vokste opp med, men ingen går hardere enn europeiske fans. De skrur det opp et hakk. Jeg gleder meg veldig til det. 

Det gjør vi også, lykke til med albumet og vi gleder oss utrolig mye til å se deg på turné en gang neste år Madison – forhåpentligvis uten norsk razzia midt på natten.

– Vi sees da, tusen takk!

Sjekk ut Silence Between Songs her.


Les også: Astrid S til 730.no: – Jeg fikk så mange drapstrusler

Les mer