Hopp til hovedinnhold
BEYONCE SOM ETTA JAMES (SONY)

Første titt på en tyngre Beyonce

To uker etter at Beyonces nye album I Am… kommer i salg, starter hennes nye film Cadillac Records i USA. Det blir med andre ord mye trøkk for Texas-jenta. Filmen er hennes første siden 2006s Dreamgirls, og er ikke helt ulik. I sistnevnte er Beyonces rollefigur delvis basert på Diana Ross (som krevde at B slanket seg), mens hun i Cadillac Records spiller den litt mer fyldige sangeren Etta James, som i dag er 70 år.

Filmen tar for seg oppturen og nedturen for plateselskapet Chess, og livet til artister som Muddy Waters og Chuck Berry. Sistnevnte spilles av rapperen Mos Def.

For de som eventuelt ikke syns dette høres spennende ut, trøster reklamen med at historien er krydret med sex, vold, rasisme og rock’n roll.

Her er de første bildene fra Cadillac Records:

(Se klipp av Beyonce som tolker Etta nedenfor.)

(SONY)

Utenom de to artistene, har filmen også med blant andre The Pianist-stjernen Adrien Brody, den canadiske skjønnheten Emmanuelle Chriqui, smykket Gabrielle Union, komikeren Cedric The Entertainer og Jeffrey Wright, alias James Bonds agentkollega Felix i Quantum Of Solace. Den amerikanske premieren er 5. desember.

Her fremfører Beyonce den største hitsingelen til Etta James, «At Last» fra 1961:


Nerdete fun fact:

Reuters har solgt en Beyonce-sak hvor de bommer. Nyhetsbyrået skriver at 27-åringen nå har tatt det nye kallenavnet Sasha Fierce, og sammenligner det med Seinfeld-episoden hvor George annonserte at han ville bli kalt T-Bone.
Men Reuters husker ikke at Beyonce har snakket om sitt frekkere alter ego i mange år, helt siden hun debuterte som soloartist i 2005.

Sasha Fierce har saftigere bein enn Knowles.

Les mer