Hopp til hovedinnhold
Margot Robbie Ryan Gosling Barbie World premiere Warner Bros Greta Gerwig
Margot Robbie og Ryan Gosling på verdenspremieren til Barbie (Christopher Polk/Getty Images)

Barbie: Her er de første reaksjonene etter verdenspremieren

Er Barbie faktisk perfek? Eller?

I natt var det duket for den etterlengtede verdenspremieren til Barbie, og de første reaksjonene begynner å tikke inn.

Ut ifra responsen høres det absolutt ut som om vi nordmenn har noe å glede oss til, når det er klart for norgespremiere 21. juli.


Samtidig som Mattel dristig nok gir Greta Gerwig (nesten) frie tøyler til å gjøre narr av dem selv og deres mest verdifulle merkevare Barbie, fyrer Christopher Nolan opp en tre timers biografisk film om atombombens far. Midt på sommeren. Er IMAX-storfilmen Oppenheimer verdt å se? (ingen spoilere)


De første tilbakemeldingene på Barbie er i stor grad positive.

Barbie Movie
Ryan Gosling, Greta Gerwig og Margot Robbie (Jon Kopaloff/Getty Images)

Så langt er det nesten vanskelige å finne de som påpeker feil ved filmen, og det høres ut som om det satiriske livet i plastikk er ganske fantastisk.

Katcy Stephan fra Variety, mener faktisk at den er perfekt.

«Barbie er perfeksjon. Greta Gerwig leverer en nyansert kommentar om hva det vil si å være kvinne i en vimsete, vidunderlig og latterlig morsom samling. Alle skuespillerne skinner, spesielt Margot Robbie og Ryan Gosling i rollene de var født til å spille», skriver Katcy.

ScreenRant sier seg enig, og kaller filmen for en home-run.

«Barbie tok meg på senga og jeg mener det på best mulig måte. Den er morsom, bombastisk og veldig smart. Greta Gerwig sikter høyt og tar en home-run,» mener Joseph Decklemeier.

Filmskribenten og journalisten Ty Cole, hyller også selve historien og forteller at Barbie er alt du ikke forventet.

«Filmen viser at du ikke alltid trenger å være prefekt, fordi selv i en perfekt verden har vi alle feil og det er greit. Den er for tenåringer og voksne som vokste opp med franchisen», poengterer Ty.

Han får også støtte av Carla Renata fra Rotten Tomatoes (hvor den for øvrig debuterer med 100 %), som forteller at mye ved filmen gjorde henne emosjonell – så vel som å røpe at vi kan forvente oss en twist.

«Jeg så Barbie og Greta Gerwig etterlot meg i følelsene mine. Det gjorde også produksjonsdesignet, kostymene, håret og sminken. Jeg levde for dansenummerene ledet av Simu Liu. Det er overdreven morro, med en feministisk twist 😜», skriver Renata.

Blant skuespillerprestasjonene får naturligvis Margot Robbie som Barbie mye skryt.

Ken Barbie film Margot Robbie Ryan Gosling Venice norge movie jimmy fallon
Offisielt pressebilde av Ryan Gosling som Ken – i Ken-undies (Warner Bros.)

Men blant de første reaksjonene trekkes også Ryan Gosling frem som filmens største lyspunkt.

ComicBook mener faktisk at skuespillerens prestasjon er såpass bra at han fortjener en Oscar-nominasjon.

«Jeg kan ikke offisielt slutte med Twitter før jeg forteller dere at Barbie er for tiden er årets favorittfilm. Greta Gerwig klarte på en eller annen måte å overgå mine forventninger. Hun takler det positive og det negative ved Barbie så vakkert. Gi Ryan Gosling en Oscar-nominasjon. Jeg er helt seriøs!», proklamerer Jamie Jirak.

Se også: Og folk mente Ryan Gosling var dårlig casting? Se hva han svarer på kritikken

«Barbie er smart, hjertefølt og veldig morsom til tider. Ryan Gosling er en scene-stjeler som serverer det meste av av latteren, mens Margot Robbies hjertefølte fremførelse vil dra i hjertestrengene dine», beskriver Shorranda Williams – medlem av Critics Choice Awards.

Hun synes dog at det kan bli litt vel tydelig at filmen forsøker å kommentere deler ved samfunnet til tider, noe hun mener tar vekk fra mindre, men viktige historier i filmen – så vel som karakterens utvikling.

Andre kan også si seg enig med det sistnevnte.

Barbie Movie
(Warner Bros.)

Slik vi har sett i traileren har filmen et stort cast. Margo og Ryan er jo langt i fra de eneste ved navn Barbie og Ken. I tillegg til en haug av andre karakterer vi får møte i den virkelige verdenen.

Collider mener at flere av disse kunne trengt mer skjermtid.

Kostymene og produksjonsdesignet får mye skryt, men Perri Nemiroff er litt mer delt når det gjelder selve historien.

«Når det gjelder historien er jeg litt mer delt. Jeg synes filmen tjener Margot Robbies Barbie og hennes reise godt. Men det er andre karakterer som opplever viktige reiser som trengte mer skjermtid for å virkelig gå i dybden og utforske dette fult og helt», skriver Perri.

Hvem vet, kanskje det blir mulighet for det i en oppfølger. Den siste tiden har det gått rykter om at det allerede er snakk om flere Barbie-filmer, etter at Margot selv kommenterte mulighetene til TIME.

Senest i natt sa også Greta Gerwig på verdenspremieren at synes det kunne vært spennende med en oppfølger, men først må hun fokusere på å vise frem denne filmen til folket.

– Vi må få denne filmen ut. Vi skal se den på kino, også skal jeg tenkte på hva som blir det neste, forklarer Greta til Access Hollywood.

Se også: Barbie blir bannlyst som følge av et fornærmende bilde 🗺️

Nyeste saker fra 730.no

Les mer