Hopp til hovedinnhold
armie hammer air mail interview video
Armie Hammer på Palm Springs International Film Festival Awards (Matt Winkelmeyer/Getty)

Armie Hammer sier han ble seksuelt misbrukt av pastor som barn

Armie Hammer snakker ut for første gang siden anklagene.

Etter anklagene om voldtekt, seksuelt og psykisk misbruk og kannibalistisk fetish i 2021, bryter den kansellerte filmstjernen Armie Hammer (født i 86) stillheten for første gang.

Ifølge Pedestrian sier skuespilleren at han har vurdert å ta livet sitt i kjølvannet av anklagene.

Han forteller at han ble seksuelt misbrukt av en pastor som 13-åring, og at overgrepet «utgjorde en farlig presedens i livet» hans.

– Dette gjorde at jeg ble introdusert til seksualitet i livet mitt på en måte at det var helt utenfor min kontroll. Jeg var maktesløs i situasjonen, forteller Armie Hammer til Air Mail.

– Seksualitet ble introdusert for meg på en skummel måte hvor jeg ikke hadde kontroll. Mine interesser gikk deretter til… Jeg vil ha kontroll i situasjonen, seksuelt, forklarer 36-åringen.

Gudmoren til Armie Hammer bekrefter overfor Air Mail at han tidligere har fortalt henne om overgrepene fra pastoren.

Disse traumatiske opplevelsene skal ifølge Armie ha gjort ham interessert i sadomasochisme.

Armie Hammer-dokumentar om anklagene

(Christopher Polk/Getty)

Etter at det kom anklager mot Armie fra flere kvinner, reiste han på ferie med barna sine. Under oppholdet forsøkte han angivelig å ta livet sitt.

– Jeg gikk bare ut i havet og svømte ut så langt jeg kunne. Jeg håpet at jeg enten druknet, eller ble truffet av en båt, eller spist av en hai, sier han.

– Så innså jeg at barna mine fortsatt var på land, og at jeg ikke kunne gjøre det mot barna mine.

Armie Hammer var gift med Elizabeth Chambers fra 2010 til 2020, og de kunngjorde skilsmissen før anklagene ble kjent.

Elizabeth Chambers og Armie Hammer (Jim Spellman/WireImage)

Elizabeth Chambers og Armie Hammer (Jim Spellman/WireImage)

En kvinne som datet Armie i fire måneder hevder at han spurte om hun var villig til å la ham få «å spise et av hennes ribben». Flere skjermbilder av det som skal være Armie som skriver til kvinner om sine voldelige fantasier roterer på sosiale medier. Armies advokat hevder at disse bildene ikke er ekte.

I 2021 står en kvinne frem og forteller at han voldtok henne i april 2017. Til Air Mail sier Armie at dette ikke stemmer. Han hevder at det hele var avtalt spill i forbindelse med hans sadomasochistiske interesser.

– Denne påståtte voldtekten var en scene som var hennes idé. Hun planla alle detaljene, helt ned til hvilken Starbucks jeg ville få øye på henne… Hvordan jeg skulle følge etter henne hjem… Hvordan inngangsdøren hennes skulle være åpen og ulåst og jeg ville komme inn… Vi ønsket å engasjere oss i det som kalles en «consensual non-consent scene», CNC, forklarer skuespilleren.

Armie Hammer Elizabeth Chambers

Armie Hammer og Elizabeth Chambers (Stefanie Keenan/Getty Images)

Det samme året skriver Elizabeth Chambers et innlegg på Instagram hvor hun forteller at hun er «sjokkert, sønderknust og ødelagt».

Ekskona legger til at hun støtter alle som har vært offer for seksuelle overgrep .

«Utenom å ha hjertesorg, lytter jeg og vil fortsette å lytte og lære om disse skjøre sakene. Jeg innså ikke hvor mye jeg ikke visste. Ethvert offer for overgrep og eller misbruk får støtte fra meg. Jeg oppfordrer alle som har opplevd denne smerten, til å søke den hjelpen hun eller han trenger for å helbrede.»

Les også: Paige Lorenze om Armie Hammer: – Han var kontrollerende

Timothée Chalamet og Armie Hammer (Valerie Macon/Getty)

Timothée Chalamet og Armie Hammer (Valerie Macon/Getty)

Texas-kvinnen har blant annet spilt i filmen The Game Plan med Dwayne Johnson og Kyra Sedgwick og i TV-serien Criminal Minds.

Armie vant fem priser for David Fincher-Facebook-filmen The Social Network, og 34-åringen fikk flere nominasjoner for Call Me by Your Name med Timothée Chalamet.

kygo the weeknd eft new music twitter nifty gateway Cameron Winklevoss Tyler Winklevoss social network

Armie Hammer som Cameron Winklevoss og Tyler Winklevoss i The Social Network (Columbia/Sony)

I 2019 ble Ryan Reynolds erstattet av Armie Hammer i den romantiske actionkomedie Shotgun Wedding med Jennifer Lopez og Jennifer Coolidge. Før filmingen startet kom anklagene, og Armie trakk seg. Han ble erstattet av Josh Duhamel. (Shotgun Wedding gikk rett på Amazon Prime Video i forrige uke.)

I 2022 kom dokumentarfilmen House of Hammer. Her hevdes det at de angivelige ofrene til Armie Hammer kun er toppen av isfjellet.

Les mer og se klipp fra filmen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer