Hopp til hovedinnhold
Travis Scott (Power 105)
Travis Scott intervjues av Charlamagne tha God (Power 105)

Travis Scott gjør sitt første intervju etter Astroworld – får sterk kritikk

Travis Scott snakker ut med Charlamagne tha God.

Det nærmer seg seks uker siden Astroworld-ulykken i Texas som krevde 10 liv.

Når det kommer til søksmålene på flere milliarder kroner, er det viktig for Travis Scott å få frem at han ikke står ansvarlig. Noe han nå gjør i rettsdokumenter.

Les også: Travis Scott ønsker Astroworld-søksmål henlagt

I tillegg ønsker han å snart begynne å ta de neste stegene fremover som artist. Astroworld Festival markerte starten på lanseringen av hans kommende album Utopia, og han slapp platens to første singler den samme dagen.

Men når sømmer det seg etter en slik tragedie? Det første Travis Scott må gjøre er å snakke om det offentlig. Noe flere store mediepersonligheter har forsøkt å få til.

Valget falt på Lenard Larry McKelvey alias Charlamagne tha God fra The Breakfast Club på Power 105.1.

Det er vanskelig å snakke om en av sine konserter hvor 10 fans dør. I tillegg må 30-åringen velge ordene sine med ekstra omhu, ettersom advokatene har gitt ham grundige instruksjoner om hva han ikke kan si av juridiske årsaker. Potensielle jurymedlemmer kan lytte.

– Jeg er alltid her, sier en emosjonell Travis Scott til familiene til de etterlatte.

– Vi er sammen om dette og jeg elsker dere. Jeg vil alltid være her og hjelpe dere å komme gjennom dette.

I likhet med sine første juridiske svar til søksmålene, gjentar Travis at han ikke er ansvarlig.

Houston-politisjefen har sagt at han i forkant av showet advarte Travis, og at rapperen fortsatte konserten i 40 minutter etter at de første skadene blant publikumet skjedde.

Jacques Berman Webster II, som han egentlig heter, sier at han aldri fikk beskjed om dette underveis.

– De sa til meg… «Rett etter at gjestene kommer på scenen, kommer vi til å ende konserten.» Og det var det vi gjorde. Utenom det var det ingen kommunikasjon, forteller Travis.

Han legger til at ingen ba ham stanse showet tidligere.

Når det kommer til fanbasen Ragers og måten Travis Scott fremmer ekstra «rage» under konsertene sine, ser han ikke på dette som et problem.

Travis insinuerer at det ikke er artistene som er ansvarlige for sikkerheten.

– Nei, det er noe jeg har jobbet med en stund for å skape slike opplevelser. Vi som er artister stoler på at de profesjonelle sikrer at folk kan kan forlate [området] trygt hvis noe skjer, sier han.

– Når det kommer til konserter har vi lært hvordan det blir en opplevelse med moro, ikke skader. Det handler om å slippe seg løs og ha det gøy.

Når han blir spurt om han selv ikke har noe ansvar, serveres et svar som oser godkjent av advokatene.

– Jeg er ansvarlig når det kommer til å finne ut hva som skjedde her. Jeg er ansvarlig for å finne ut av løsningen. Forhåpentligvis er dette det første steget for oss artister når det kommer til å ha mer innsikt om hva som foregår.

Flere av familiene til de etterlatte er raske til å reagere negativt på intervjuet.

Blant annet foreldrene til den omkomne 21-åringen Axel Acosta, som ifølge Fox 7 er skuffet over det Travis Scott sier.

– Vil han virkelig at vi skal tro at han er et offer?, spør advokaten deres Tony Buzbee, som representerer flere av familiene.

– Travis Scott er ikke et offer. Axel Acosta og de mange andre drepte eller skadde er ofrene. Travis Scott, hans følge, handlere, promotører, ledere og alle andre som lar ham holde på slik er problemet, fortsetter Tony Buzbee.

– Alt som Travis Scott har gjort eller sagt etter at 10 mennesker døde og hundrevis av andre ble skadet på konserten hans har vært advokatdrevet og beregnet på å flytte skylden fra ham til noen andre.

Astroworld Festival 2021

Travis Scott på Astroworld Festival 2021 (Erika Goldring/WireImage)

– Han sier nå at han hadde en øreplugg med lyd, og ikke ble fortalt hva som foregikk blant publikumet. Det gjør at man kan stille spørsmålet: «Hadde han en øreplugg i øyet? Hvorfor ignorerte han med vilje dødsfallene og kaoset som oppstod bokstavelig talt meter fra ham?», sier advokaten.

Familien ønsker å møte Travis Scott i rettssalen.

– Hver gang Travis Scott åpner munnen i et forsøk på å unngå ansvar og ansvarlighet, forverrer han smerten til de som mistet sine kjære ytterligere. Axel Acostas familie ønsker ikke å høre Travis Scotts unnskyldninger. Unnskyldninger demper ikke deres sorg og smerte. Fordi han ikke vil gjøre det frivillig, har vi til hensikt å tvinge Travis Scott til å akseptere ansvaret for oppførselen hans, i retten, foran en jury.

Andre er uenig. Rapveteran skriver åpent brev:

– Ikke legg skylden på Travis Scott!

Les mer