Hopp til hovedinnhold
Balenciaga has no longer any relationship nor any plans for future projects related to this artist kanye west ye
Kanye West aka Ye med Balenciaga-tannbeskytter utenfor Givenchy på Paris Fashion Week 2. oktober 2022 (Edward Berthelot/GC Images)

Balenciaga bryter med Kanye West – adidas neste?

Balenciaga skiller lag med Ye.

OPPDATERT 25. oktober: Blir adidas neste? Tirsdag morgen norsk tid melder Bloomberg at det tyske merket er i ferd med å bryte med YEEZY. Nyheten kan annonseres allerede i dag, skriver nettstedet. Det mangeårige samarbeidet slår sprekker etter at rapperen og designeren blant annet sier «Jeg kan si antisemittistiske ting og adidas kan ikke droppe meg. Hva nå?» under et TV-intervju. Mandag gikk først Khloé, og så Kim Kardashian, ut offentlig og viste sin støtte til det jødiske fellesskapet. En underskriftskampanje som oppfordrer adidas til å avslutte samarbeidet med Ye har nå passert 160 000 signaturer.

Du kan lese den opprinnelige saken nedenfor.

Tidligere denne måneden debuterte artisten tidligere kalt Kanye West som catwalk-modell da han åpnet Balenciagas visning på Paris Fashion Week. Nå må han klare seg uten sitt favorittmotehus og trolig deres kreative leder Demna Gvasalia.

Det franske luksusmerket, etablert av Cristóbal Balenciaga i Spania i 1919, forteller i ettermiddag at de ender samarbeidet med Ye.

«Balenciaga har ikke lenger et forhold eller noen planer for fremtidige prosjekter forbundet med denne artisten», forteller deres franske moderselskap Kering i en kort uttalelse.

Balenciaga has no longer any relationship nor any plans for future projects related to this artist kanye west ye

Kering, som til neste år fyller 60, eier også Gucci, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen og Bottega Veneta. I 2021 hadde de en inntekt på over 176 milliarder kroner. Utropstegn.

Balenciaga has no longer any relationship nor any plans for future projects related to this artist kanye west ye

(Smith Collection/Gado/Getty)

Frem til 4. oktober ble YZY x GAP-samarbeidet lansert som «YEEZY GAP engineered by Balenciaga».

Nå er sistnevnte ikke lenger nevnt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

GAP har ennå ikke kommententert forholdet sitt til Ye i kjølvannet av WHITE LIVES MATTER-stuntet i Paris og spredning av antisemittisme på sosiale medier og TV.

Men Kanye kommer dem kanskje i forkjøpet. 15. september sendte Ye et brev til GAP hvor han sier at han bryter samarbeidet.

Milliardkontrakten som Ye har med adidas er nå «til gjennomgang». Han har tidligere kalt adidas’ danske CEO for er en død mann.

Balenciaga has no longer any relationship nor any plans for future projects related to this artist kanye west ye

Kanye West i Los Angeles 14. oktober 2022 iført en skjorte som gjør narr av Tremaine Emory; den kreative lederen for Supreme og Virgil Abloh-bestevenn. På skjorten står det Tremendez (MEGA/GC Images)

Les også: Tremaine Emory til Kanye West: – Du er ikke et offer. Du er bare en usikker narssist som dør etter validering fra moteverdenen


Familien til George Floyd saksøker Kanye West for 2,6 milliarder kroner etter at Ye spredde falsk informasjon. Ye sier at George Floyd ikke døde av å få et kne mot nakken i 9,5 minutter av en politimann. Mens han ropte at han ikke kunne puste. YEEZY-mogulen mener at mannen døde av en overdose. Noe leger og eksperter kaller høyst usannsynlig.

I forkant sier Kanye at han vil ha «death con 3 på det jødiske folket». Twitter godtar ikke spredning av hat og rasisme på sin plattform, og konsekvensen er at Ye nå er låst ute fra deres nettsted/app.

Ye har bipolar lidelse, noe Kim Kardashian tidligere har minnet om. Les hennes innlegg om sin nåværende eks nedenfor.

«Alle som har [bipolar lidelse] eller har en de elsker i livet sitt som har det, vet hvor utrolig komplisert og smertefullt det er å forstå. Kanye er en briljant, men komplisert person. I tillegg til å være en artist og en svart mann som har vært gjennom et smertefullt tap av sin mor, og som må håndtere presset og isolasjonen som forsterkes av hans bipolar lidelse. De som står Kanye nær er kjent med hans hjerte og forstår at hans ord noen ganger ikke er samkjørte med hans intensjoner.»

Les om bipolar lidelse hos Rådet for psykisk helse.


Kanye West er nå sammen med brasilianske Juliana Nalu

Nyeste saker fra 730.no

Les mer