Hopp til hovedinnhold
*NEGLELAKK-EMOJI* (JAN VIDAR BERGSTED)

Førpremiere: Norsk pop-debutant som byr på seg selv ♥

*NEGLELAKK-EMOJI* (JAN VIDAR BERGSTED)

I presseskrivet står det at Hanne Mjøen er Oslo-basert*, men 20-åringen lurer ikke oss. (*Fancy tittel for alle innflyttere, red.anm.) Etter en liten snokerunde på Facebook finner vi ut at hun egentlig er fra Oppdal i Sør-Trøndelag, men at hun nå studerer i hovedstaden.


Vi kunne sikkert bare spurt, og etter å ha pratet med henne sa hun jo faktisk at hun tok tog fra Oppdal, så……..


Uansett. 


I dag har 730 førpremiere på rødtoppens aller første singel. Stas!!!

«Perfect Noise» er en låt som ikke helt lever opp til navnet, da den er langt mer behagelig enn støyende å høre på. Og som at ikke det var nok: Hanne virker som en gjennomført kul person, og svarer langt bedre på våre teite spørsmål enn langt mer etablerte artister. Take notes, langt mer etablerte artister! 

Hør debutsingelen «Perfect Noise» her: 

«Perfect Noise» er skrevet av Hanne Mjøen og Hans Olav Settem, produsert av Hanne Mjøen, Jim André Bergsted og Daniel Løberg. 

Hei Hanne! 
Vi hører at du har et deilig åpent kjærlighetsforhold til listepop, hvem er favorittene? – Ja, en ordentlig skamløs forelskelse! Jeg er spesielt fangirl av Tove Lo og Astrid $. Er også veldig glad i Ariana Grande og produksjonene til Flume. Og så er jeg litt Belieber…

Hvilken låt skulle du ønske var din? 

«Talking Body» av Tove Lo.
Hva hørte du på i oppveksten? 

– Jeg hørte på begge CD-ene mine, om hverandre, Hits For Kids 13 og tredjeskiva til A1.


THROWBACK TIL BEDRE TIDER (UNIVERSAL)


Norge begynner å plassere seg greit på pop-kartet, hva skiller deg fra andre artister?


– Det er sykt mange bra artister i Norge og Skandinavia om dagen, og selv om jeg lar meg inspirere av andre «listepop-artister», forsøker jeg samtidig å gjøre noe som er interessant og originalt. Målet mitt er uansett ikke å skille meg ut så mye som mulig, men å lage spontan, ektefølt og tidløs pop-musikk. 
«Perfect Noise» er jo råfin! Hva handler singelen om? 

– Ååh, takk! For meg handler den om å stå fast i den store ensomheten. Den kommer fra en periode i livet mitt der jeg følte at ingen så meg, som om jeg var «stuck in repeat», og hvor viktig det ble å komme seg ut av mønsteret, for å føle seg levende igjen.  
Apple lanserte nye emojis denne uken, og rødhårede mennesker er fortsatt ikke i sikte… Kan du oppsummere skuffelsen med én setning? 

– :@!!!&%$%&*@!!

Bare dæm kule kidsa har capsen bak fram. 😎

Et bilde publisert av Hanne Mjøen (@hanne.mjoen)


Du er medprodusent på singelen, hvordan jobber du/dere i (og før) studio? 

– Prosessen bak «Perfect Noise»-produksjonen var ganske lang, og demoen er veldig ulik det ferdige resultatet. Siden dette er den første låten jeg gir ut, har det vært viktig for meg at soundet og produksjonen er «meg», og det tok litt tid å finne det riktige uttrykket. Jeg har både jobbet alene, og sammen med andre musikere, for å ferdigstille en versjon av låten jeg er superfornøyd med.
Vi hører rykter om at du drømmer om tur til Hunderfossen med Obama. Kan du utdype? 

– Altså, hadde ikke det bare vært verdens hyggeligste tur? Jeg har allerede ryddet plass på kjøleskapet, til et bilde av Barack og meg foran Eventyrslottet.
Hvem drømmer du om å samarbeide med? 

– Max Martin, Max Mekker og Max Manus. 


Topp 3 nordmenn akkurat nå? 

– Åge Aleksandersen, Sophie Elise og kongen.


Hvordan har du kommet deg dit du er i dag? 

– Med NSB Komfort, fra Oppdal til Oslo. Artistisk sett, er jeg helt i startgropa. Nå gleder jeg meg til at flere får høre musikken jeg lager, og håper det får ringvirkninger og gir meg muligheten til å gi ut mer musikk.

Hva er målet og planene for det kommende året? 

– Grave meg ned i studio, og lage mer musikk.
Sommeren er over. Hva ønsker du deg til jul? 

– Ønsker meg festivalpass til Red Head Days i Nederland.


REDHEAD LIVES MATTER (METRO) 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer