Hopp til hovedinnhold
House of the Dragon Miguel Sapochnik leaving Emily Carey Lady Alicent Hightower hotd
Miguel Sapochnik gir instruksjoner til Emily Carey i rollen som tenåringsversjonen av Lady Alicent Hightower på settet til House of the Dragon (HBO Max)

Miguel Sapochnik forlater House of the Dragon etter episode 2

Miguel Sapochnik sier opp jobben som en av sjefene for House of the Dragon.

To episoder inn i House of the Dragon annonserer HBO at seriens showrunners Miguel Sapochnik og Ryan Condal går hver for seg. Sistnevnte fortsetter med HotD sammen med George R.R. Martin, mens Miguel forlater Game of Thrones-spinoffen.

Den britiske veteranen, som vant Emmy for regien på GoT sesong 6-episoden «Battle of the Bastards», forteller ikke hvorfor han avslutter den nye suksesserien. Men han sier at valget er både «personlig og profesjonelt».

– Å jobbe i Thrones-universet de siste årene har vært en ære og et privilegium, spesielt å tilbringe de to siste med den fantastiske rollebesetningen og mannskapet til House of the Dragon, forteller Miguel Sapochnik i pressemeldingen fra HBO Max ifølge Variety.

– Jeg er så stolt av det vi har oppnådd med sesong 1 og overlykkelig over den entusiastiske reaksjonen fra seerne våre. Det var utrolig tøft å bestemme seg for å gå videre, men jeg vet at det er det riktige valget for meg. Personlig og profesjonelt, fortsetter London-mannen.

Matt Smith som Prince Daemon Targaryen og Sonoya Mizuno som danser/gladjenta Mysaria - med en snodig aksent (HBO Max) norway norge

Matt Smith som Prince Daemon Targaryen og Sonoya Mizuno som danser/gladjenta Mysaria – med en snodig aksent (HBO Max)

Briten erstattes av Alan Taylor, som har regi av syv Game of Thrones-episoder på CV-en.

(Samt ni The Sopranos-episoder og den ferske spinoff-filmen The Many Saints of Newark.)

– Det er en dyp trøst å vite at Alan vil bli med på serien. Han er en jeg har kjent og respektert i lang tid, og jeg tror denne dyrebare serien ikke kunne vært i tryggere hender, sier Miguel.

– Jeg er så glad for å forbli en del av HBO og House of the Dragon-familien. Jeg ønsker selvfølgelig Ryan og teamet hans suksess og alt godt med sesong 2 og videre utover.

Alan Taylor synes det er stas og igjen ta del i GoT-verdenen.

– Det er en glede og en ære å være tilbake på HBO og fordype meg i Targaryens verden. Jeg ser frem til å jobbe tett med Ryan når House of the Dragon vokser inn i sin andre sesong, sier ringreven.

– Ryan, Miguel og George har lansert en ekstraordinær historie, i en rik og fascinerende verden. Å returnere til Westeros vil være en stor oppgave, og jeg ser frem til utfordringen.


Sertifiserte stjerneskudd: Hvem er drageseriens Milly Alcock og Emily Carey?


HBO legger til at Miguel Sapochnik har gjort et fantastisk arbeid med House of the Dragon sesong 1.

– Denne serien kunne rett og slett ikke kommet sammen slik den gjorde uten ham. Selv om vi gjerne skulle hatt Miguel til å fortsette i samme rolle, er vi henrykte over å ha hans pågående samarbeid i denne nye kreative kapasiteten. Når vi ser fremover, har vi hatt et dekade langt forhold til Alan Taylor. Vi er glade for å få ham til å bli med Ryan og hvile det talentfulle teamet.

House of the Dragon Princess Rhaenyra Dragonstone Syrax Milly Alcock Miguel Sapochnik Emily Carey Lady Alicent Hightower

Milly Alcock som tenåringsversjonen av Princess Rhaenyra of Dragonstone (HBO)

Miguel Sapochnik regisserte 2021-sci-fi-filmen Finch med Tom Hanks for Apple TV+.

I tillegg til GoT har han regisserte episoder av Fringe, True Detective og Marvel-serien Iron Fist.

HotD-piloten «The Heirs of the Dragon», regissert av Miguel, ble i løpet av den første uken sett av 25 millioner i USA. Utrolig nok økte seertallet for episode 2; «The Rouge Prince».

HotD: 730.no oppsummerer (ganske sjuke) episode 2 – og viser traileren til episode 3

Les mer