Hopp til hovedinnhold
HVA VET DU OM Å PRYDE FORBES-FORSIDEN SOM 20-ÅRING (FAKSIMILE)
PRYDER FORBES-FORSIDEN SOM 20-ÅRING (FAKSIMILE)

Forbes kaller Kylie Jenner self-made :)

Hvor mye er et menneske verdt?

Vrient å si. Men i forretningsverdenen er det lettere, da verdien måles i tall.

Forbes forteller at ekteparet The Carters til sammen er verdt 1,25 milliard dollar (10 milliarder kroner.)

Men snart er unge Kylie Jenner trolig verdt mer enn Beyoncé og JAY-Z. Hun er allerede verdt nesten tre ganger så mye som sin storesøster Kim Kardashian.

Dette skyldes i stor grad hennes selskap Kylie Cosmetics, som hun etablerte som 18-åring. Hun startet ved å selge sitt leppestiftsett Lip Kit til 29 dollar. I dag har sminkesjappa til Ky, som hun eier 100 prosent selv, omsatt for 630 millioner dollar. Sannsynligvis med lave kostnader og rause kalkyler i hennes favør.

Hvis du leser litt fort og ikke fikk tygget på denne dollarsummen; la oss oppsummere: På to år har selskapet som Kylie eier alene solgt sminke for over 5 milliarder kroner.

I tillegg kommer blant annet hennes samarbeid med Puma og reklame via Instagram, hvor 110 millioner folk følger henne. (Det putter henne blant topp 10 personer i verden med mest følgere.)

Den 20 år gamle småbarnsmoren, som fikk Stormi med kjæresten Travis Scott i vinter, pryder forsiden til finansbladet Forbes, som estimerer hennes totale verdi til 900 millioner dollar alias 7,2 milliarder kroner.


Kylie Cosmetics teaser fredagens sommerslipp slik:

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Som nevnt ovenfor; dette er nesten tre ganger så mye som hennes 17 år eldre halvsøster Kim.

Ifølge Forbes er Kylie den yngste personen på listen over verdens rikeste «self-made» kvinnelige dollarmilliardærer.

De lærde strides om Ky egentlig er helt self-made, da hun har nesten har arvet Kardashian-familiens godt etablerte salgsformel i kjølvannet av sextapen til Kim.
Forsetter nedenfor videoen med Kylie kledd som forretningskvinne hjemme hos mor.

Kylie forteller at hun som tenåring tok 250 000 dollar fra det hun hadde tjent på modelloppdrag til å lage de første 15 000 leppestift-settene. På noen minutter solgte hun ut alle for 725 000 dollar. (Noe som resulterte i furore på eBay.)

Men hun setter ikke «bare» rekord som kvinne. Gitt at businessen-boosten fortsetter, vil Calabasas-jenta trolig snart bli den yngste milliardæren noensinne. Mark Zuckerberg har rekorden, da Facebook-skaperen ble god for sin første milliard dollar da han var 23.

– Sosiale medier er en utrolig plattform. Jeg har enkel tilgang til fansen min og kundene mine, sier Kylie.

Hennes over snitt skarpe momager Kris Jenner tar 10 prosent av det barna hennes tjener.

Artig fakta: Slagordet til Kylie Lip Kits var «for the perfect pout», med fokus på å få leppene til å se mer fyldige ut. Ky har tidligere «jukset» litt med med størrelsen, men nå er det brått andre boller: Kylie Jenner har kvittet seg med de kunstige leppene

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer