Hopp til hovedinnhold
Highasakite med Ingrid Helene Håvik i spissen og under overflaten (Cathrine Wessel/Propeller)
Highasakite med Ingrid Helene Håvik i spissen og under overflaten (Cathrine Wessel/Propeller)

Topp 9 norske låter som kom i dag

Norsk musikk som er kliss ny på høstens første fredag.

730.no kuraterer to håndfuller fra nattens slipp av norsk musikk – for nesten enhver smak.

Plis ha en tipp-topp helg!

Highasakite «Tell Her Yourself»

Nå er det over et år siden vi hørte noe fra Highasakite – og jaggu var det verdt ventetiden. Vi vet at stemmen til Ingrid Helene Håvik bergtar oss, og her blir prakten forsterket via en svært refreng som setter seg i pannebrasken. Skrevet av Ingrid, produsert av Trond Bersu og Kristoffer Bonsaksen. Musikkvideoen ser ut til å bli dramatisk og vakker – regissert av Cathrine Wessel. Se en teaser nedenfor.

I just couldn’t believe it / you’re not my man… Tell her your damn self

Coveret 💓

 

Kamelen med Branco «Money Moves»

Marcus Møll Money-Mosele mimrer til sine yngre dager da han pleide å selge speed i parken. Du kan her freshe opp dansken din via gjesten Branco, som blander dansk og engelsk. Branco alias Benjamin Cimatu, som startet i duoen MellemFingaMuzik for en dekade siden, er også aktuell sammen med Kamelen på remixen til Norge og Sveriges mest spilte raplåt nå; «Samma gamla vanliga». (Originalen er nummer 8 på Spotify i Norge.) «Money Moves» er produsert av Slim Kamel-favoritten Nado alias Sebastian Jespersen.

 

brenn. «Jeg blir så dum»

Man kan til tider føle seg kjip og teit. Spesielt når man ikke strekker til i et forhold og skal slå opp. Heldigvis er rockeguttene Rémy og Edvard i brenn. for det meste rå, så det veier opp. Spesielt hva gjelder musikk. Skrevet med og produsert av Eivind Helgerød.

Mer norsk musikk: 730.no x besatt Adelén ❤️‍🔥

 

KRISTIN med Chris Abolade «Apollo»

«Vi to kunne ha vært noe mer, kunne ha flydd rundt i verdensrommet, men så ble alt komplisert og Apollo faller ned». Forhold kan ta deg til månen. Men også gå ad undas rett etter oppskytningen – som Apollo 13… Ikke bare har Kristin Holtan-Hartwig kunnskap om romfart. Hun har en sykt behagelig stemme, pluss at hun skriver deilige låter. God kombi! På denne nye versjonen av «Apollo» fra i sommer har Kolbotn-jenta med seg den allsidige gladgutten Chris Abolade. Her i øm modus. Skrevet av KRISTIN, Chris, Halvor Folstad, Dag Holtan-Hartwig og den unge bransjeveteranen Axel Hyge. Produsert av Dag

 

Zupermaria «ABC»

Bergens-jentEN Maria Træbakken står som vanlig stødig i retropopens ånd, og serverer en energisk låt om noe som kan virke som en nydelig kjærlighetshistorie. Skrevet med og produsert av Sebastian Coucheron.

 

Pasha «Bad Trips»

Hipster-rapper som har blitt singer-songwriter? Gateflammen fra Rykkinn vil ikke bli puttet i en boks ❤️ Her tar han en The Kid LAROI og tar frem kassegitaren og synger flott om en jente som var nedtur 💔 Produsert av Mogilla og Pluto.

 

Celine Madelen «Nice To Meet You»

Et snaut halvår etter at Celine Madelen Johannessen slapp debutsingelen sin, følger hun nå opp med en lystig godbit. Fredrikstad-jenta synger om lengselen etter å møte nye folk, noe både Celine og resten av kongeriket kanskje har kjent litt på under pandemien? #foråsidetsånn Celine har skrevet låten med Cate Downey, Helge Moen og Jim Bergsted. Produsert av dynamittduoen tobago.

 

Nico & Vinz «No Doubt»

Hva skjedde med hele verdenens Nico & Vinz? Slapp av, de tok bare noen lowkey år i studioet og laget masse musikk. I sommer kom tittelsporet fra deres nye EP Don’t Be Afraid, og her får vi den Spax-produserte, varme oppfølgeren. Budskapet er at man må holde hodet oppe fordi bedre dager kommer. Festlig faktum: Oslo-duoens internasjonale smash «Am I Wrong», som har 643 millioner hos Spotify, får nytt liv via Camila Cabello som synger slageren i sin store filmdebut Cinderella.

 

IMERIKA «Sorry For Me»

Erika Dahlen trollbandt mange av oss via MGP. Nå følger hun opp med sin andre singel, som handler om å ikke vite hvordan man skal forholde seg til mennesker du ikke vet helt om vil deg godt eller ei… Så du isolerer deg. Tungt tema som serveres nydelig og relativt lystig. Skrevet av IMERIKA, Henrik Heaven, Lars Rosness og Henrik Haraldsen Sveen alias Henrik the Artist. Produsert av Lars og Henrik.

 

K Shmurda «Cold Days»

Bonus: Singelen kom ut i forrige uke, men nå er slippet akkompagnert av levende bilder fra Romsås-rapperen via regissør Stefan. Gjør deg klar for kalde dager 🥶 HÅWK på beaten.

Mer norsk musikk: Aldri glem: Stella Getz fra Trondheim <3

Norsk film: Anmelderne ELSKER denne nye norske filmen – men tør du å ta en titt? 😳 (annonse)

Les mer