Hopp til hovedinnhold
Dont-Worry-Darling-Florence-Pugh-Harry-Styles
Ser Oscar-nominasjonene forsvinne i horistonten (Warner Bros.)

Don’t Worry Darling får ingen bekymringsfri start i Venezia

Don’t Worry Darling-sagaen fortsetter.


OPPDATERT 21. september: Nå kan vi snart legge denne fiaskoen bak oss. DWD, som «endelig» har premiere på fredag, har i skrivende stund et snitt på terningkast 2,8. Basert på beregninger 730.no har utført. Sci-fi-thrillerens regissør og skuespiller Olivia Wilde, som ble sammen med Harry Styles mens de laget filmen til glede for resten av rollebesetningen, sier til Stephen Colbert at hun synes folk overdriver kaoset i kulissene. Spesielt spyttingen (se video nederst på siden). – Folk ser etter drama hvor de enn kan, sier Olivia på The Late Show. – Harry spyttet ikke på Chris. Når Stephen spør om stemningen mellom henne og Florence Pugh, trekker hun inn kjønn. Olivia tror ikke en mannlig regissør ville blitt spurt om det samme. Florence, som har hovedrollen i filmen, sa nei til å stille på premieren i New York.
 

Fun fact for Norge: The Late Show with Stephen Colbert har norgepremiere i kveld via Pluto TV.

OPPDATERT 7 september: Harry Styles serverer en sleivete kommentar om den angivelige guggingen. – Jeg hoppet over til Venezia for å spytte på Chris Pine. Men dere har ikke noe å frykte, vi er tilbake, sier Harry i Madison Square Garden og klukker fornøyd. (Dette er britens 10 show i MSG. Karpe-style!) Chris Pine er for øvrig bestie med Florence Pugh… I motsetning til Harry…. Ordet på gatene er at Florence og Chris sier nei til å bli med på filmens New York-premieren. Selv om Flo har hovedrollen… Les mer om DWD-styret nedenfor.

Les den opprinnelige saken nedenfor.


Det har ikke akkurat vært mangel på spenning i forkant av premieren på Don’t Worry Darling – med Florence Pugh i hovedrollen – under årets filmfestival i Venezia. Samtlige måneder med promotering har i stor grad vært preget av negativitet og spekuleringer om drama i kulissene, og det lille vi har sett av Harry Styles’ prestasjoner blir dratt på det store internettet.

Mandagens premiere gjør heller ikke mye for å snu situasjonen.

Til tross for en fem minutter lang stående applaus fra publikum, debuterer Don’t Worry Darling med 45 % på Rotten Tomatoes etter de første 20 anmeldelsene. Snittkarakteren for anmeldelsene av filmen på festivalen er 4,9 av 10 ifølge Metacritic. Mange er skuffet over at DWD låner fra mange filmer uten hell og at handlingen sklir ut. Samt at skuespillet og regien ikke sitter. Andre synes det har blitt en relativt spennende affære som er vakker å se på.

Don't Worry Darling premiere under filmfestivalen i Venezia Harry Styles Florence Pugh Chris Pine Nick Kroll Olivia Wilde
Bestegjengen på den røde løperen under 2022 Venice International Film Festival (Alessandra Benedetti/Corbis/Getty)

«En triller med et stort konsept og lav tilfredstillelse», skriver The Hollywood Reporter.

«For å fungere må filmen dra oss sakte inn, for å være lumsk og overraskende slik Get Out var. I stedet er den ominøs på en åpenbar måte», mener anmelderen til Variety.

Veteranen Peter Bradshaw hos The Guardian gir 2 av 5 stjerner. «Harry Styles er eller er ikke en talentfull skuespiller. Det er ikke lett å si her… Mens den vanligvis suverene Florence Pugh ikke blir regissert på en interessant måte. I alle fall ikke sammenlignet med arbeidet i hennes filmer som Midsommar og The Falling. Dette er en film som ligger i en ørken av uoriginalitet – og ørkenen blomstrer ikke.»

The Times føler at filmens slutt er det største problemet. «Det kunne ha vært en rimelig effektiv, dystopisk thriller, men den tar en skarp sving inn i en feministisk triumf som føles lappet på og lettvint.»

Andre er dog litt mer positive til Don’t Worry Darling.

«Denne typen saftig studioproduksjon har nærmest forsvunnet siden 1990-tallet», skriver The Telegraph og gir filmen en score på 4 av 5.

Flere anmeldere utpeker også Florence Pughs prestasjon som et av høydepunktene fra filmen.

«[Olivia] Wildes nye film gir deg mye å beundre, fra det visuelle til nok en sterk presentasjon fra den pålitelig fantastiske Florence Pugh», skriver anmelderen til The Wrap.

Collider gir filmen en B-, og mener at filmen er mer severdig enn mange folk på nettet allerede tror at den er.

Florence Pugh Don't Worry Darling
(Warner Bros)

Se også: Florence Pugh slår tilbake på Instagram: Free the f–ing nipple

Mange har hatt meninger om Don’t Worry Darling i lengre tid.

Flere av disse meningene handler dog ikke så mye om filmen, men heller hva som skjer i kulissene.

Sett bort i fra at Harry Styles blir dratt for sin britiske amerikanske aksent.

En god del spekulerte i om hvor vidt Florence Pugh boikottet filmen som følge av dårlig stemning med regissøren Olivia Wilde, da det tok lang tid før hun i det hele tatt nevnte filmen under promoteringen.

Hendelsene i ukene før premieren har på mange måter styrket disse antakelsene, da Shia LaBeouf bestemte seg for å invitere seg selv til teselskapet.

Don't Worry Darling
Hvem lyver? (Alberto E. Rodriguez, Jemal Countess, Tim P. Whitby/Getty)

I et intervju med Variety fortalte nemlig Olivia at hun sparket Shia fra filmen da Florence ikke skal ha vært komfortabel med skuespilleren på grunn av hans problematiske fortid.

Se også: Vi oppsummerer skandalene til Shia LaBeouf

Shia ble deretter erstattet med Harry Styles, men Transformers-stjernen kjenner seg ikke igjen i Olivias versjon av historien.

Kort tid etter intervjuet dukket det opp en video som Olivia angivelig skal ha sendt til Shia, der hun ber han om å gi filmen en ny sjanse og håper det vil være en wake up call for Miss Flo aka Florence.

I ettertid har det også blitt lekket tekstmeldinger som angivelig skal være mellom Shia og Florence.

Meldingene virker heller ikke å stemme overens med narrativet om at briten var ukomfortabel med Shia.

Olivia blir spurt om forholdet hennes til Florence under pressekonferansen i Venezia (som Florence forøvrig ikke var med på), men unngår å svare på spørsmålet om det er dårlig stemningen mellom dem.

Se også: Harry Styles åpner indirekte opp om kjæresten Olivia Wilde

– Når det gjelder det endeløse sladderet og alt bråket der ute, mater internett seg selv. Jeg føler ikke jeg trenger å bidra noe til det. Jeg tror det er tilstrekkelig godt ernært, sier Olivia.

https://twitter.com/tatianabethia/status/1566740763043586048

Spenningen var naturligvis til å ta og føle på da gjengen samlet seg på den røde løperen.

Selv gjennom skjermen.

Olivia og Florence interagerer dog ikke noe særlig med hverandre i det hele tatt. I alle fall ikke av det som blir fanges av kameraene.

Se også: Chrishell Stause kaster skygge på Selling Sunset-kollega

Noen observante tilskuere oppdaget derimot et aldri så lite skyggekast til Olivia fra Florence sin stylist, Rebecca Corbin Murray.

I en bildeserie av skuespilleren på Instagram omtaler stylisten Florence som Miss Flo.

Don't Worry Darling

Men, det er ikke bare kvinnene som får oppmerksomhet under premieren av Don’t Worry Darling.

Harry skaper som vanlig overskrifter med sin tilstedeværelse. Han interagerer heller ikke mye med sin angivelige kjæreste på den røde løperen, noe som naturligvis får folk til å spekulere i om det er slutt.

Se også: Harry Styles kan herved studeres på skolebenken

Briten sparer heller litt PDA til sin medskuespiller Nick Kroll.

Nick er dog ikke den eneste av de mannlige kollegaene som får dele spytt med Harry.

I en video fra premierekvelden mener mange at det ser ut som om briten spytter på Chris Pine. Du kan dømme selv nedenfor.

OPPDATERT: En representant for Chris Pine påstar at Harry Styles ikke spyttet på ham. 

– Dette er en latterlig historie – fullstendig fabrikert og resultatet av en snodig illusjon på nettet som tydelig forvirrer og tillater latterlig spekulasjon. Bare for å være tydelig, Harry Styles spyttet ikke på Chris Pine. Det er ingenting annet enn respekt mellom disse to mennene og antydninger om noe annet er et rent forsøk på å skape drama som rett og slett ikke eksisterer, sier en representant for Chris i en uttalelse.

Don’t Worry Darling har norgespremiere 23. september.

Se også: Succession sesong 4 spilles inn i Norge 🇳🇴

Les mer