Hopp til hovedinnhold
Joel-Miller-Sara-Miller-The-Last-of-Us-Pedro-Pascal-HBO-MAX-anmeldelse
Her er folkets dom på HBO-serien The Last of Us (HBO)

The Last of Us: Her er reaksjonene etter første episode

Folket har talt og mener The Last of Us er den beste spill-adaptasjonen noensinne.

OPPDATERT 24. januar: Etter andre episode setter The Last of Us ny HBO-rekord, ifølge Variety. Aldri før har en serie sett en like stor økning av seere fra en premiere-episode til episode 2. Antall seere økte med en million fra 4,7 millioner til 5,7. Første episode av The Last of Us er for øvrig den nest mest sette pilotepisoden på en dekade, kun slått av House of the Dragon. Etter å ha vært tilgjengelig i to dager, var den sett 10 millioner ganger.

Les den opprinnelige saken nedenfor.

Den høyt antesiperte HBO-adapsjonen av videospillet The Last of Us, trendet raskt på Twitter etter nattens premiere.

Selv de største fansene av spillet virker å være enig med anmelderne og er storfornøyd med seriens introduserende kapittel.

Pedro Pascal får naturligvis mye skryt for sin tolkning av Joel Miller, men mange er også særlig imponert over prestasjonene til seriens yngre talenter.

Flere trekker fram Nico Parker som episodens store stjerne.

Nico (født i 04) spiller Joels datter, Sarah.

Nico Parker Sarah The Last of Us HBO
Ser du hvem hun ligner på? (Instagram/nicoparker)

Se også: 730.no anmelder The Last of Us

18-åringen har fra første stund klart å snike seg inn i seernes hjerter, og flere mener allerede at skuespillerens prestasjon i første episode er Emmy-verdig.

Nico har ikke verdens lengste CV. I skrivende stund kan hun liste opp fire prosjekter, hvor HBO-adaptasjonen antagelig kan sies å være det største. Foruten om live-action versjonen av Disney-klassikeren Dumbo fra 2019.

Selv de som ikke har sett sistnevnte tidligere, vil dog kanskje dra kjensel på skuespilleren alikevel. Nico er nemlig en nepotisme-baby og meget lik sin mor, Thandiwe Newton fra HBO-serien Westworld (som nylig ble kansellert etter fire sesonger).

Som mor så datter (Mike Marsland/Getty Images)

De aller fleste er også svært positive til Bella Ramsey (født i 03) i The Last of Us.

Til tross for at castingen av Game of Thrones-stjernen som Ellie Williams mottok enormt mye hat.

Bella Ramsey The Last of Us Ellie Williams HBO
(HBO)

I et intervju med The New York Times før premieren kommenterte 19-åringen kritikken, og kunne fortelle at hun først nylig aksepterte at hun var Ellie.

«Det er nylig at jeg aksepterte at jeg er Ellie og at jeg kan klare det og at jeg er en god skuespiller, men det kommer bare til å vare noen uker også kommer jeg til å tenke at jeg er forferdelig igjen. Det er prosessen,» sier Bella til avisen.

Men, vær nå ikke så sikker på det. Tilbakemeldingene angående Bella etter første episode er i stor grad positive. Mange mener også at folk skylder henne en unnskyldning.

Men det er ikke bare skuespillerne som får skryt. Ut i fra reaksjonene virker det også ut som om serieskaperne Neil Druckmann og Craig Mazin kan gi seg et stort klapp på skulderen.

I skrivende stund har serien fått 99 % av anmeldere og 96 % av seerne på Rotten Tomatoes.

Det er altså stor enighet om at The Last of Us er en god adaptasjon.

Se noen av de artige, spoilerfrie reaksjonene nedenfor.

Første episode av The Last of Us er ute på HBO Max nå. En episode slippes hver uke.

Se også: Disse seriene gleder vi oss mest til å se i 2023

Les mer