Hopp til hovedinnhold
bingwatching Stranger Things Sadie Sink Max Mayfield Vecna Kate Bush Running Up That Hill Spotify Norway Netflix ST4 Norge 730no
Sadie Sink som Max Mayfield i Stranger Things (Netflix)

Bingewatching-modellen til Netflix kan forsvinne

Bingewatching av nye Netflix-serier R.I.P.?

Netflix kan forandre sin bingewatching-modell. Et konsept som har blitt så stort at bingewatching uoppfinnsomt nok har blitt til et norsk ord. (Som om køyetitting eller fråtsetitting ikke kan bli et godt nok norsk ord. Eller bare enkelt og greit TV-sluking.)

Vi tar i dag for gitt at Netflix slipper hele sesonger av serier. Istedenfor å serverer én episode hver uke, slik som de fleste av konkurrentene gjør. Men det kan bli en slutt på dette ifølge Puck. Selv om Netflix ennå ikke har bekreftet noen planer, har de allerede begynt å dele opp sesonger i to deler. Hvor den andre delen slippes måneden etter.

Det betyr at man ikke lenger kan abonnere i kun én måned for å få se den nyeste sesongen av for eksempel Stranger Things. Man må du betale for to måneder for å se hele sesongen.

I tillegg kan serier beholde momentumet og praten lenger hvis ikke alle episodene kommer ut samme dag.

Når for eksempel HBO Max og Disney+ treffer bra, som med Euphoria og The Mandalorian, kan det tenkes at seriene får mer oppmerksomhet hvis medier og sosiale medier i plenum ukentlig dekker hver episode. Det føltes som om mye av diskusjonen rundt de seneste sesongene til Netflix’ populære serier The Witcher og Bridgerton – og nye The Sandman – forsvant etter første helg.

Netflix disker nå opp med Manifest sesong 4, som – basert på lesertallene til 730.no – kommer til å samle halve Norges land. De slippes sesongen i to deler. Noe de også innførte med Ozark. Dette skjer også med kommende Stranger Things sesong 5. Mens de slipper episodene til Love is Blind ukentlig.

Det er ikke annonsert at dette blir standard for alle Netflix Originals-serier. Men Netflix er i ferd med å gjøre mange forandringer for å stanse massakren av verdien til selskapet. Wall Street-favoritten var verdt 300 milliarder dollar. Dette ble kjapt redusert til 100 milliarder dollar. Blodbadet på børsen skyldes blant annet at Netflix ikke bare sluttet å vokse. For første gang på 10 år. De begynte også å miste abonnenter.

Fra mai til juni sparket Netflix plutselig 450 ansatte for å tilfredstille investorene. Samt at de kansellerte en rekke kommende serier og filmer som hadde fått grønt lys og snart skulle starte produksjon. (Men å svi av to koteletter på sitt mid blockbuster-forsøk The Gray Man var greit.)

Streaming blir mer som vanlig TV? For å lokke flere folk skal Netflix lansere et billigere abonnement med reklame, i samarbeid med – random nok – selgerne til Microsoft. Kanskje ikke så veldig random. Streamerens co-CEO Reed Hastings satt i styret til Microsoft i fem år. Fun fact: Direktøren og hans partner Ted Sarandos får godt betalt av Netflix. I fæle 2020 tjente sjefene henholdsvis 360 millioner kroner og 325 millioner kroner hver.


Les også: Her er alt vi vet om Stranger Things 5


Det blir mye forandringer innen streaming fremover: HBO Max og discovery+ gifter seg 💍 

Les mer