Hopp til hovedinnhold

– Folk tror jeg er en småteit Disney-chick!

Lenge før Britney Spears, Shontelle og Leona Lewis «tjuvlånte» Ina Wroldsens sjuke låtskriver-skills, var Sandefjords-jenta signert som soloartist via den amerikanske labelen TVT. Etter at selskapet gikk fløyten i 2007, returnerte Ina hjem og fortsatte med det hun digga aller mest – å skrive dødsfin musikk. Året etter gikk den britiske jentegruppa The Saturdays for 9 av Inas sanger (inkludert førstesingelen «If This Is Love») på deres debutalbum Chasing Lights, og 27-åringen flytta til London, hvor hun siden har lirt av seg en lang rekke grisehits – senest i forrige uke gikk den blonde flinkisen til topps på iTunes-singellisten i England (og var også #1 på norske iTunes via denne).

 
Kort og godt: Ina er rå (!), og sammen med sin svensk-islandske produsentkompis Arnthor Birgisson opptrer hun på årets by:larm-festival under aliaset AskEmbla. I den anledning hollererte vi kjapt på go’jenta om hennes plutselige svipptur opp på scenen igjen.
 
Heia Ina! Du som er så busy med å skrive hits for andre sangere – hva inspirerte deg til å hive deg på artistbag’en igjen?

– Det
er et supert levebrød å skrive poplåter for andre. Det betaler godt,
og etter at sangen er skrevet, er min jobb gjort. Får du en hit med låta, så er timeslønna veldig stas. Problemet er at det til tider blir litt kjedelig
og uinspirerende. Med current popmusikk er det ofte slik at det er visse begrensninger for hva du kan skrive om, og du må tenke catchy og lettleselig hele veien. Folk tror nok at jeg er en litt småteit,
blond Disney-chick, som bare skriver shit-lyrics om kjærleik og clubbing,
men jeg går hjem etter en session, og hører på Joan as Police Woman, Fiona Apple og Tori Amos. Hvis jeg orker å høre på noe i det hele
tatt…


Men du kuler’n med soloartistambisjonene? Bandlivet er kanskje litt mindre mas?

– Ja, jeg begynte å skrive masse personlige låter igjen, og spesielt sammen med
Arnthor. Og jeg kjente at jeg ikke var keen på at noen andre skulle synge
dem, så jeg tenkte why not? Third time lucky? Men, jeg ville ikke
starte på solokjøret igjen. Jeg ser ikke meg selv som en soloartist lenger.
Så Mark (forlovede/baby daddy/manager – red. anm.) fikk idéen om at jeg og Arnthor
kunne starte en duo sammen. Og slik ble AskEmbla til, mer eller mindre.

Hør smakebit av AskEmblas «Father’s Eyes» i snutten under:

Saken fortsetter under videoen.

 

Ja, hva er greia med navnet deres?

– Vi ville ha et navn som reflekterer våre nordiske røtter! Så etter mye om og men havnet vi på Ask og Embla, som er de to første menneskene på jorda, jamfør nordisk mytologi. Det var min geniale ide å internasjonalisere det – til AskEmbla. Du veit. Spør Embla..  I like it!

Stilig. Til slutt, hvorfor bør 730s lesere komme å sjekke ut akkurat dere på by:Larm i år?

– Jeg synes folk skal komme å se AskEmbla, fordi vi lever i en tid hvor popmusikk har blitt omtrent identitetsløs. Vi hører på sanger, og bryr oss lite om artistene bak dem. AskEmbla er alt annet enn dét. Det er gjennomtenkt, genuint og spesielt. Jeg håper at folk kan la seg fenge av helheten ved oss, ikke bare én sang. Kom å se. Judge for yourself!
 
<3.
 
Bonus: Hør 27-åringen synge Shontelles megahit «Impossible» i snutten under (som er co-skrevet og produsert av makker Arnthor alias 50% AskEmbla): 


 


Apropos Britney: Hvis du tror frøken Spears selv fant ut at hun skulle åpne en sang med «I’m touching hands with someone seriously beautiful…», så må du tro om igjen. Fun fact: Britney har beholdt en gedigen dose Ina på refrenget til nordmannens go’låt «He About To Lose Me», fra superstjernens seneste album:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer