Hopp til hovedinnhold
(SHOWTIME)

Følger opp The Wire med denne

«En politiserie fra Baltimore» høres ikke så spennende ut, og det gjør heller ikke «et drama fra New Orleans i kjølvannet av den katastrofale Katrina-orkanen».
 
Men hvis man krydrer beskrivelsene med stikkord som «The Wire» og «HBO», blir det mer interessant.

David Simon, skaperen av superserien, og polske Agnieszka Holland, som regisserte noen av hans episoder, er snart klare med Treme, som er navnet på et fattig område i New Orleans hvor det hovedsaklig bor afrikansk-amerikanere. (Uttales tre-may.)

Clarke Peters (Lester i The Wire), New Orelans’ Wendell Pierce (Bunk i The Wire), Khandi Alexander (CSI: Miami), og Kim Dickens (Friday Night Lights, Lost) har hovedrollene, mens Spike Lee, som har Katrina-dokumentaren When the Levees Broke på CV-en, har bidratt med den lokale castingen.

Treme-teaseren røper ikke mye, men setter stemningen:


På en pressekonferanse i Los Angeles i fjor fortalte HBO-sjefen Richard Plepler at kanalen ikke nødvendigvis jakter på en stor ny hit, som deres favoritter The Sopranos og Sex and The City, og minnet om at ingen kunne forutse at disse to seriene skulle bli internasjonale fenomener.

– Det første vi ser etter er kvalitet og fremdragende overlegenhet, hevdet Plepler beskjedent (og breialt).

Apropos The Sopranos; Den andre sesongen til Edie Falcos nye serie Nurse Jackie har fått grønt lys, og starter til våren.
Smart: I USA reklameres det for sykehusshowet på ambulanser.

Video fra premieren:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer