Hopp til hovedinnhold
JORDNÆR-ISH GAGA ANNO NOVEMBER 2013 (TWITTER)

Flopper Lady Gaga?

JORDNÆR-ISH GAGA ANNO NOVEMBER 2013 (TWITTER)

Mange skal ha det til at Lady Gagas nye album ARTPOP ikke har blitt så populært som ventet. Særlig folk fra fan-camper til «konkurrerende» popstjerner som Rihanna, Beyonce, Nicki Minaj, Miley Cyrus og Katy Perry har bombardert nettet med påstander om flopping.


Monsterne (alias Gagas fans) kan dog slå i bordet med dette:

Stefanis ARTPOP dundret nå inn på førsteplass av Billboard 200, og jekket dermed ned Eminems suksessalbum The Marshall Mathers LP 2. Den 27 år gamle, 155 cm høye monstermorens tredje plate utgjør det tredje høyeste førsteukessalget til en kvinne så langt i 2013.


Hør alle de nye låtene her:

Folk som vil vinkle plateslippet til Gaga på en negativ måte, kan si dette:

ARTPOP ble kjøpt av 258.000 amerikanere i sin første uke. Gagas forrige album, Born This Way, åpnet med 1,1 millioner solgte kopier i USA. Noen vil påpeke at tidene har forandret seg, og at Billboards albumliste ennå ikke inkluderer streaming, men Eminems nye plate ble kjøpt av nesten 800.000 i USA den første uken, og Justin Timberlake åpnet med 968.000 solgte album tidligere i år. Katy Perrys Prism ble også #1 på Billboard, men solgte «bare» 286.000 eks første uke. Dette er dog et hopp opp i popularitet for California-jenta, som åpnet med 192.000 eks av sin forrige skive Teenage Dream i USA tilbake i 2010.

Gaga, som i de siste ukene brått har fått et mer folkelig og jovialt image, ble også slått av den nye «ville» versjonen av Miley Cyrus, som åpnet med 270.000 solgte amerikanske eks av Bangerz.

I Norge tok ARTPOP 4. plass, som også var høyeste plassering for hennes debut The Fame. Det forrige Gaga-albumet, Born This Way, ble #1 på VG-lista.


PS: Gagas nye kortfilm har – ifølge henne selv – blitt møtt av masse hat:


Nyeste saker fra 730.no

Les mer