Hopp til hovedinnhold
(ANDREW SCHWARTZ/COLUMBIA, DAVID BEYDA)

Fjernet norske Cecilia fra Angelinas film

I vinter snakket vi med Cecilia Foss, som da var kreditert som skuespiller i Angelina Jolies Salt. Filmen har premiere i Norge 3. august, men har allerede startet i USA, og det ble ikke så morsomt for New York-baserte Cecila å se det ferdige resultatet.

Hennes scene, hvor hun spiller en russisk prest under en vielse, var fjernet.

– Jeg ble invitert på premieren, og hadde ingen anelse om at scenen min var klippet bort, så jeg ble selvfølgelig kjempeskuffet da (regissøren) Phillip (Noyce) kom bort til meg for å fortelle dette rett før visningen, sier Cecilia til 730.

– Men han sa at det generelt var veldig mye som hadde blitt fjernet, så jeg følte meg jo litt bedre når det heldigvis ikke bare var meg. Slikt skjer i denne bransjen, så man er jo litt forberedt på det.

Fortsetter nedenfor traileren til agentfilmen.


Ifjor fortalte den norske skuespilleren at hun får prosenter av filmens omsetning selv om hennes scene ikke kommer med.

– Ja, så alle må se den flere ganger på kino og kjøpe 10 DVD-er når den kommer ut. Som medlem i fagforeningen får du også betalt bare for å prøve kostymer, haha… Men man vet jo aldri om man kommer med. De har filmet i over fem måneder, så det er veldig mye som klippes bort. Man kan jo dra på premieren og plutselig legge merke til at man ikke er med. Så vi får se. Jeg får uansett provisjonen min.

I september har Howl premiere, hvor Cecilia (som egentlig heter Cecilie) spiller med James Franco (Harry Osborn i Spider-Man), som har hovedrollen som dikteren Allen Ginsberg. Filmen handler om hans dikt «Howl» og første gangen det ble lest opp i San Francisco.

– Jeg spiller en annen dikter. Det blir nok en ganske artsy film, så jeg vet ikke hvor mange kinoer som setter den opp, men det er flere andre bra skuespillere med, som Jon Hamm (Don Draper i Mad Men) og Mary Louise Parker (Weeds).

Andre norske kvinner i underholdningsbransjen i USA:

Bergenske Ewa i prisbelønnet serie: – Jeg har mange scener med Martin Short  

Antoinette fra Molde får hjelp fra Halle Berrys advokat, og har allerede takket nei til Universal: – Vil bli den kvinnelige Justin 
Vi spiste hvit sjokolade i LA hjemme hos hele Tønsbergs Monica, og laget en svær sak med mange iøynefallende bilder: – Livet i Norge er enklere

Nyeste saker fra 730.no

Les mer