Hopp til hovedinnhold
Streaming-oppsving for Eternal Atake: Bildet av Lil Uzi Vert er fra Lollapalooza i 2018 (Tim Mosenfelder/Getty)

Lil Uzi Vert: Fjerde største streaming-uken for et album noensinne

Mer tid hjemme betyr mer streaming?

Sosial distanse som følge av SARS-CoV-2 og COVID-19 bør øke konsumet av musikk, filmer og serier.

Det har i alle fall vært en suveren uke for Lil Uzi Vert, hvis nye album Eternal Atake fikk 400 millioner streams kun i USA i løpet av den første uken.

Ifølge Billboard er dette er det fjerde høyeste streaming-tallet for et album noensinne, og mer enn dobbelt så mange streams som det offisielle debutalbumet til Uzi fra 2017; Luv Is Rage 2.

Eternal Take tar førsteplass på Billboard 200, med tilsvarende solgte 288 000 eks.

Hvor mange streams skal til for at det blir registrert som salg av et album?

IFPI alias International Federation of the Phonographic Industry har bestemt at 1500 sang-streams tilsvarer ett albumsalg.

Streaming-rekorden i USA for et album i løpet av én uke tilhører Drake og hans blockbuster-plate Scorpion, som fikk 746 digitale avspillinger i løpet av den første uken i juli 2018.

(Bare hos Spotify ga albumet 132 millioner streams det første døgnet.)

Albumet til Lil Uzi Vert kommer neppe til å dale mye i streams: På fredag slapp 25-åringen fra Philadelphia en såkalt luksusversjon av platen, med 14 nye låter. Utropstegn.

Eternal Atake (Deluxe) – LUV vs. the World 2 har med gjestene Future, Young Thug, 21 Savage, Gunna, Lil Durk, Chief Keef, Young Nudy og Nav.

En annen stor nyhet fra musikkbransjen, dog i den mer rystende kategorien, er at britiske Sir Lucian Charles Grainge har blitt smittet av koronaviruset, ifølge Variety.

Sir Lucian Grainge med The Weeknd under Songwriters Hall of Fame (Larry Busacca/Getty)

60-åringen er direktøren for verden nest største musikkselskap, Universal Music Group, som eier 100 labels. Denne uken ble alle hos UMGs hovedkontor i Santa Monica bedt om å jobbe hjemmefra, da en av de ansatte var blitt smittet, noe som altså viste seg å være sjefen.

Urovekkende?

29. februar feiret Lucian Grainge sin 60-årsdag via en privat fest med en rekke stjerner og mektige bransjefolk, som blant andre Apple-direktøren Tim Cook.

COVID-19 står for Coronavirus Disease 2019, og er en viral luftveisinfeksjon forårsaket av SARS-CoV-2.

PS: Sønnen til Lucian er 26-åringen Elliot Grainge, som har signert både 6ix9ine og Trippie Redd (og den kanadiske influenceren Kristen Hancher) til sin label TenThousand Projects.

Se også:

Full fest for French Montana til tross for korona

Ariana Grande og Taylor Swift bryter stillheten rundt smitten

Nyeste saker fra 730.no

Les mer