Hopp til hovedinnhold
HVORDAN FORTELLER MAN TYPEN AT MAN ER MER TILTRUKKET AV OBAMA ENN AV HAM? (BBC)

Fire serier du burde sjekke ut via Amazon Prime

HVORDAN FORTELLER MAN TYPEN AT MAN ER MER TILTRUKKET AV OBAMA ENN AV HAM? (BBC)

Valget mellom strømmetjenester er en veldig viktig avgjørelse i samfunnet vårt (det er nesten passende med en Sophie’s Choice-referanse, men bare nesten).  Som de gode menneskene vi er har vi selvsagt tenkt å hjelpe deg med valget ved å holde deg informert om nye tilbud. Vel, relativt nye. 

Siden Netflix ble tilgjengelig i norske hjem i 2013 har strømmetjenesten dominert landet vårt. Tidligere i år kunne Telenor melde at Netflix alene stod for 22% av all bredbåndstrafikken deres. Det er mer enn YouTube, TV2 Sumo, HBO Nordic, Viaplay og alle andre videotjenester på det norske markedet. Med så mange etablerte merker på markedet allerede, så var det gjerne ikke så mange som la merke til at Amazon lanserte sin egen strømmetjeneste for TV og film her i desember, nemlig Prime Video. 
Giganten tilbyr abonnement til halve prisen av Netflix, og selv om tilbudet er mer begrenset (la oss ikke late som om Netflix hadde det beste utvalget da det først ble lansert), så har Amazon et par fantastiske eksklusive serier som gjør opp for det. 
Under er fire serier og gode grunner til å vurdere Amazon Prime over din go-to strømmetjeneste: 
1. Transparent
 


HUN ER CAITLYN JENNER-EN VERDEN FORTJENTE. (AMAZON)

 
Hva skjer med familien når det viser seg at pappa er kvinne? Arrested Developments Jeffrey Tambor har hovedrollen som Maura Pfefferman i denne fantastiske drama-komedien, eller «dramedien» om du vil, som på en skikkelig god måte formidler den hvordan livet egentlig er som transseksuell. Tenk Caitlyn Jenner og the Kardashians, bare litt mer reflektert og produsert i samarbeid med faktiske transseksuelle. 
I tillegg til å være rost til himmels av kritikerne (de tre første sesongene har henholdsvis 98%, 97% og 100% hos Rotten Tomatoes), ble Transparent i 2014 den første serien laget av en strømmetjeneste som vant den prestisjefylte prisen for beste komedie hos Golden Globes (de var oppe mot blant annet Orange is the New Black). 

2. Fleabag
 


GROV BRITISK HUMOR I LITEN BRITISK DAME (BBC THREE)

 
Med bare seks episoder har skaper, forfatter og hovedrolleinnhaver Phoebe Waller-Bridge allerede skapt et navn for seg selv med denne britiske komiserien. Serien handler om karakteren «Fleabag» som må takle sin nylige singelstatus etter at kjæresten tok henne i å bruke Obamas politiske taler som onanimateriale (vi ser ikke problemet). 
Overbevist? Ikke helt? Hva med om vi sier at hun også er deprimert fordi bestevennen hennes ved et uhell tok selvmord da hun hoppet foran et sykkelfelt for å få oppmerksomheten til en fyr? Enda ikke overbevist? Sjekk ut første scene, og dersom første punchline ikke får deg til å flire, er den ikke noe for deg (du kommer til å flire). 

3. Community 
 


SERIEN ALLE KJENNER VIA INTERNET-GIFS. (NBC)

 
Den kritikerroste NBC-komedien som er kilden for omtrent halvparten av internetts memekultur (resten er fra Parks and Recreation). Joel McHale (The Great Indoors), Gillian Jacobs (Love), Danny Pudi (Powerless), Alison Brie (BoJack Horseman) og Ken Jeong (The Hangover) spiller en gruppe universitetsstudenter som danner en lesegruppe sammen, og resten er hysterisk historie. 
Lave seertall og interne problemer i produksjonsstaben førte til at Community ble kansellert etter den femte sesongen, men dedikerte fans og kultstatus førte til at den ble plukket opp igjen av Yahoo Screens for en sjette sesong. Fans venter nå i spenning på at serieskaper Dan Harmon skal produsere en Community-film. Heldigvis har folk seks hele sesonger å kose seg med via Amazon Prime mens de venter. 

4. American Gods
 


LIVET ER MILDT SAGT UCHILL NÅR MAN ER ODINS BODYGUARD (STARZ)

 
Fantasy-entusiaster har ikke gått i glemmeboken hos Amazon, da de har gått til innkjøp av rettighetene til nykommeren American Gods. Serien er basert på boken ved samme navn av Neil Gaiman, og forteller historien om en moderne verden der guder og mytologiske vesener eksisterer på jorden som et resultat av at menneskelig tro. 
Ricky Whittle fra The 100 spiller hovedrollen Shadow Moon, som til tross for navnet ikke er en karakter fra My Little Pony, men en eks-fange som blir ansatt som bodyguard for Odin (Ian McShane). I tillegg finner vi Crispin Glover (Back to the Future) som lederen for de nye gudene, Mr. World. Odin og resten av de eldre gudene kommer ikke spesielt godt overens med de nye, og Shadow Moon befinner seg plutselig midt oppi den intense konflikten. 
Til skeptikerne der ute kan vi legge til at serien har fått to Emmy-nominasjoner og 94 % hos Rotten Tomatoes. I tillegg vil andre sesong bli tilgjengelig her via Amazon Prime dagen etter USA sender dem. 
God strømming! 

(PS: Dette er dessverre ikke et sponset innlegg.) 

Se også: Første titt på nye Mr. Robot

Nyeste saker fra 730.no

Les mer