Hopp til hovedinnhold
$ (STEPHEN BUTKUS/WARNER)

Fint og forstyrrende fra Linnea Dale

Det nye pressbildet til Linnea Dale er ikke bare lekker, men også langt:

$ (STEPHEN BUTKUS/WARNER)

Det er lenge siden Linnea Dale ble sett på som «Donkeyboy-jenta», men til tross for mye oppmerksomhet som soloartist, ble telemarkingens debut ikke like sagnomsust som mange håpet. Linnea er dog bare 21 år, med en haug av blanke ark og fargestifter.

Hvor mye gleder hun seg til å slippe ny musikk? På en skala fra 1 til 10, hvor 1 er litt og 10 er helt sjukt dritmye, svarer Linnea 10. Med tre utropstegn.

«A Room in a City», første smakebit fra hennes neste album, kommer ut på fredag og starter straks å rotere hyppig på P3. Og som du kan høre nedenfor, er det fortjent. Mor disker opp med en storslagen luring som vokser for hver lytt.

Altfor lystig tema har låten dog ei.

– Den handler om tosomhet i en leilighet man kanskje deler og tilbringer dagesvis i. Fint og forstyrrende på samme tid, sier den stilige singer-songwriteren til 730.

(<3 @ ordet «tomsomhet».)

Sounden blir angivelig ikke lik debuten Lemoyne Street.

– Jeg jobber mot et mer elektronisk lydbilde. Hvertfall elementer av det, contra Lemoyne Street, som var et mer akustisk, livepreget album.

Men det er ikke bare ny musikk som er målet for 2013.

– Jeg lærer meg å spille tennis. Så jeg kan kjøpe meg sånn hvitt tennis-outfit, ler Linnea.

(Vi vil se bilder.)

Samtidig som Linnea har drømt om tennis-fashion og laget nye låter, har hun også hørt på andre artister. Heavy rotation-listen så langt i år består av albumene til Kendrick Lamar, Van Morrison, Beach House og Rebecca & Fiona, mens favorittlåtene de siste dagene er Mark Kozelek «I», Matmos «You», Haim «Falling» og Alt-J «Tesselate».

Men det er denne som gjelder. Hør en smakebit fra Linnea Dales nye singel «A Room in a City», som slippes 8. mars:

Fun fact: Låten har Linnea laget med produsentringreven Kim Bergseth, som
fikk seg en raus slant via «Fairytale» med Alexander Rybak.
 
Se også: Linnea Dale til 730: – Kjøttmarked-Oslo er kleint…

Nyeste saker fra 730.no

Les mer