Hopp til hovedinnhold
Så lenge det dekker ansiktet, si (Artitaya Konkan/PoloSounds/YLTV)

EB Jetset og XXD Polo: – Finlandshetta er bytta ut med munnbind

EB Jetset alias €B Jetset sparket i gang 2020 med video til debuten «Paramilitær» her hos 730.no i januar.

Siden den gang har Oslo-rapperen rukket å slippe et solid knippe singler og debutalbumet Rockstar.

Nå runder han av det historiske pandemi-året med låta «C63», et samarbeid med produsenten XXD Polo.

Polo har også hatt et aktivt år, med produksjoner for S1sco, Pedram, NALO og Doni Mula, samt det nyoppstartede plateselskapet PoloSounds, som ryktes å skulle ha en rekke fremtidige stjerner på gang i 2021.

Gleder oss!

Videoen til «C63» er laget av Håkon Dælbekk og XXD Polo. Kunstkjennere vil også gjenkjenne en rekke verk av Art By Blue.

Se premiere på «C63» her, og en god prat med EB Jetset og XXD Polo nedenfor:

Grattis med nytt samarbeid! Hvordan ble «C63» til?

XXD Polo: – Det startet med at Jetset la et vers på en beat, men forkastet verset da han ikke følte beaten. Etter Jet hadde dratt, fortsatte jeg arbeidet på beaten og ga meg ikke før låta var ferdig.

EB Jetset: – Jeg hadde et par avtaler samme natt, så jeg dro ikke lenge etter jeg hadde lagt verset. Da jeg kom i studio neste dag ble jeg helt satt ut da Polo spilte av det ferdige resultatet, som ble helt annerledes enn hva låta var når jeg dro.

Fet video også! Hva er tanken bak den?

XXD Polo: – Jeg har alltid den tankegangen når jeg planlegger et prosjekt, at det må være unikt. Så vi tok et møte med Håkon og kom på en del ideer. Plutselig sa jeg «la oss ha en ransscene» og en rød tråd gjennom denne videoen + neste som kommer.

Så det kommer en del 2? 

XXD Polo: – Det kommer ikke bare del 2 😉

EB Jetset: – Del 2 og 3 er allerede i planleggingsfasen!

EB, du har droppet masken siden sist. Blitt mindre pes med org. krim og PST?

EB Jetset: – Finlandshetta har blitt bytta ut med munnbind, så det har gått overraskende fint, tro det eller ei!

Polo, du har fått deg ny maske?

XXD Polo: – Ja skulle egentlig bestille en ny «polo-maske» men de var utsolgt så da dro jeg ned til traad og fikk en maske med Polosounds-logoen og et knust hjerte.

Dere har laget masse musikk sammen det siste året. Hva er det som funker så bra?

XXD Polo: – Siden første session vi hadde da jeg måtte mase på han for å komme i studio (før han hadde sluppet noe), har jeg sett at han jobber veldig hardt og har respekt for andres tid. Kommer alltid tidsnok og aldri noe tull. Pluss at vi tenker likt om musikk har hørt på samme type musikk, så innen han har tenkt på en effekt har jeg allerede lagt den til.

EB Jetset: – Det som har funket så godt mellom oss, er nok at måten vi to jobber på er veldig lik. Når jeg kommer i studio så har jeg alltid mellom 20-30 vers klare til hvilken som helst type beat. Jeg har aldri vært en av de artistene som klarer å freestyle eller begynne å skrive mens jeg er i studio, så arbeidet går veldig effektivt for seg!

(Artitaya Konkan/PoloSounds/YLTV)

Er det noen svenske gloser vi hører inni der?

EB Jetset: – Det stemmer! Jeg har de siste månedene eksperimentert med den skandinaviske sounden og lekt litt med forskjellige type bars. Det starta med en spøk hvor jeg freestyla er par bars mens vi recorda, så hørtes det bare ekstremt fett ut. Derfra har jeg egentlig bare forsøkt å leke meg med sounden for å finne ut hva som funker for meg. Etter nå 19 låter, har jeg enda ikke helt knekt den koden på hvilken sound jeg mestrer 100 %.

Hvem er drømmeartisten å jobbe med, Polo?

XXD Polo: – Kalim, Ufo361 og Killy, men det beste jeg vet er å bygge opp nye artister. Finnes ikke noe bedre enn det. Bare vent til dere hører Dilan og Helene i 2021.

Hva annet har dere på gang fremover?

XXD Polo: – Jeg jobber mye med Drabant (S1sco, NALO) og Die Rich (AJ, Pedram) om dagen og lager massevis av sanger. I tillegg driver jeg eget plateselskap, hvor det i 2021 kommer mye nytt. EP-en min og noen nye artister. Husk å sjekke ut Nalo med «Hannah Montana» rett etter dere har sett videoen til «C63».

EB Jetset: – Altså, jeg måtte oppgradere dropboxen min her om dagen fordi den ble full, så nye prosjekter er det absolutt ikke mangel på! 2021 blir et spennende år, musikkmessig iallefall.

Se også debutvideoen til Tøyen-rapper: – Musikken har alltid vært min vei ut

Nyeste saker fra 730.no

Les mer