Hopp til hovedinnhold
KYGO 2016 OG KYGO 2014 PÅ MIDDAG MED MED TROND FRA FINDINGS (730)

FINDINGS UTSOLGT: Vinn meet & greet med Kygo!

KYGO 2016 OG KYGO 2014 PÅ MIDDAG MED MED TROND FRA FINDINGS (730)
 
Det er ett ord som er finere enn «EDM», og det er utsolgt.

 

En festival med elektronisk musikk og pop som rød tråd burde være en no-brainer. Men man skal ikke ta for gitt å selge ut hele Bislett Stadion. To dager på rad. Men hele helgens Findings er nå utsolgt, så vi ringte
opp
Trond Opsahl; mannen som sammen med Christoffer Huse og Live Nation arrangerer festivalen for tredje år på rad.

730: I år byr dere på blant andre Kygo, Röyksopp, David Guetta, Alan Walker, Broiler, Lemaitre og mange flere.
Hva er viktig å tenke på når dere setter sammen en line-up?Trond Opsahl: – Det viktigste for oss er å gi vårt publikum det de vil ha. Helt siden vi begynte planleggingen med å starte en festival, så har tanken vært å booke et kommersielt program med de mest populære artistene til enhver tid. Det betyr at vi ikke nødvendigvis er låst til å booke EDM og POP i fremtiden.

– Når det kommer til bookingen av artister, så gjør vi spørreundersøkelser blant våre følgere om hvilke artister de vil se. Vi ser også på streamingtall, hvor stor plattform de har på sosiale medier, og ikke minst hva artisten har solgt av billetter til tidligere egne konserter.
 
Fortsetter nedenfor bildet av Trond og Dave.

Takk for denne gang Ibiza. På vei til en utsolgt @findingsfestival med @davidguetta ! #findingsfestival

A photo posted by Trond Opsahl (@trondopsahl) on– Headlinerne er selvsagt de viktigste, men vi prøver også å finne de artistene som er på vei oppover. I år har vi satset på veldig mange norske artister, og det er rett og slett fordi norsk musikk er på et høyt internasjonalt nivå akkurat nå. Det synes vi jo er veldig morsomt selvfølgelig.


Hva er den feteste konserten du har vært på noensinne?

– a-ha på Brann stadion august 2010.

Dere var de første til å putte Kygo på en festivalscene. Hvorfor hadde dere så tidlig tro på Kyrre?


– Musikken hans, helt klart. Helt siden jeg hørte «I See Fire»-remixen hans første gang i 2013, så har jeg vært Kygo-fan. Det å lage en ny musikksjanger som Kygo har gjort med tropical house er rett og slett imponerende. Når så mange ble hekta på musikken hans på så kort tid i 2013/2014, og vi skulle starte festival, så booket vi heldigvis Kygo tidlig.


Hele Findings er utsolgt. Hvordan føles det å selge ut?


– Det er jo alle arrangører sin drøm og det må jeg vel bare innrømme at føles rett og slett helt fantastisk. Vi har solgt 36.000 billetter over to dager, så nå skal vi sørge for at gjennomføringen blir 100 % og at alle som kommer på fest på Bislett Stadion i helgen kan danse og kose seg. Vi er jo en hel organisasjon som jobber hele året med festivalen, så uten alle de flinke medarbeiderne våre i Live Nation og Sky, så hadde vi aldri fått til dette.

Kygo forteller 730 at han skal slå på stortrommen i Tigerstaden. 

– Findings var de første som gav meg muligheten til å spille på en stadion for to år siden, og det har skjedd veldig mye siden sist, sier Kygo til 730. 

– Jeg gleder meg til å gi Findings-publikumet et solid show. 


Vil du bli med 730 å treffe Kygo backstage på Findings? Klikk like nedenfor og gå til vår
Facebook og del denne saken på din vegg. Voila! Da er du og en venn med i trekningen om meet & greet med Kygolini.

Konkurransen er avsluttet! Gratulerer til Marcus F. fra Oslo!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer