Hopp til hovedinnhold
hodejegerne tv 2 play tv-serie Axel Boyum premiere 730no aksel hennie
Axel Bøyum som Roger Brown i TV-serien Hodejegerne (TV 2 Play)

Hodejegerne-forløper som TV 2-serie med Axel Bøyum og Ingrid Giæver

Hodejegerne-forløperen er klar.

Det er 11 år siden 730.no ble bergtatt av traileren til Hodejegerne alias Headhunters. Heldigvis klarte Jo Nesbø-thrilleren til Morten Tyldum og Aksel Hennie å leve opp til forventningene.

At nyklassikeren ennå ikke har fått en Hollywood-nyinnspilling er et under. Men nå er den norske TV-serien Hodejegerne i det minste her. Dette er en forløper som utspiller seg i tiden før Jo Nesbø-romanen og filmen.

I TV 2-serien følger vi Roger Brown, som nå spilles av Axel Bøyum (født i 97) fra Heimebane, Heksejakt og Delete Me. Karakteren er en 168 cm høy hodejeger og kunsttyv som både lyver og manipulerer seg frem både i arbeidslivet og kjærlighetslivet. Men en løgn fører til en ny løgn og snart er han fanget i et nett av løgner som setter både han selv og sine nærmeste i fare.

Se teaseren nedenfor.

Regissøren er Geir Henning Hopland (Lilyhammer, Frikjent, Magnus), som også har skrevet manuset sammen med Rolf-Magne G. Andersen (Førstegangstjenesten, Magnus).

Axel Bøyum synes det er stor stas å gå i Hodejegerne-sporene til Aksel Hennie.

– Det er en stor ære å bli tilbudt denne rollen, og var ikke i tvil når jeg takke ja til dette. Geir Henning Hopland og Rolf-Magne G. Andersen har laget et manus og er univers som er helt helt spesielt. Det har med seg det gode drivet fra filmen og en veldig spennende portrettering av en ung og sulten hodejeger, sier Axel Bøyum.

Geir Henning Hopland forteller at han leste romanen på nytt da han fikk forespørsel om å lage TV-serien.

– Jeg hengte meg opp i de sidene hvor Roger treffer Diana i London, og da ble idéen om å la serien utspille seg i 2002 født, forteller serieskaperen.

– Hodejegerne kommer til å bli en serie i Jo Nesbøs ånd, en miks av mørk humor og spenning i et høyt tempo.

Les også: Axel Bøyum topper Netflix-listen med Blasted: Gutta vs Aliens

Ingrid Giæver (Tre nøtter til Askepott, Thelma) spiller Diana Eliassen. Mens Mikkel Bratt Silset (Vikingene) har rollen Ove Kjikerud og Ingeborg Raustøl (Maniac) som Julie. Samt Mads Ousdal (Heksejakt, Heimebane) som Øyvind Møllerstad og Martin Wallström (Beck, Mr. Robot) som Jon Christian Wiklund.

Vi får også se Mats Eldøen, Ravdeep Singh Bajwa, Stig Adam, Terje Strømdahl og Jannik Bonnevie.

Hodejegerne har premiere på TV 2 Play 2. september.

hodejegerne headhunters prequel tv show Ingrid Giaever som Diana Eliassen tv 2 play tv-serie Axel Boyum premiere 730no aksel hennie

Ingrid Giæver som Diana Eliassen (TV 2 Play)

2011-filmen ble en suksess både kommersielt og anmeldermessig. I premierehelgen dro den Morten Tyldum-regisserte filmen med Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund og den danske Game of Thrones-stjernen Nikolaj Coster-Waldau inn ca. 10,5 millioner kroner via 104 977 solgte kinobilletter.

Det er det nest høyeste tallet for Norge noensinne. Breialt nok kun slått av Aksel Hennie-storfilmen Max Manus.

hodejegerne headhunters aksel hennie tv show Ingrid Giaever som Diana Eliassen tv 2 play tv-serie Axel Boyum premiere 730no

Under Amandaprisen 2012 vant Hodejegerne prisen Fokets Amanda og ble nominert til beste regi, skuespiller og visuelle effekter.

Nedenfor er den internasjonale traileren.

Netflix-aktuelle Elli Rhiannon Müller Osborne fra Royalteen: Arvingen til 730.no: – Gøy å spille bitch


Se også: Aksel Hennie og Ruby Rose topper Netflix med slaktet thriller

Nyeste saker fra 730.no

Les mer