Hopp til hovedinnhold
HEISANN (UIP)

Filmselskapet backer Natalie Portman

Natalie Portman fikk sikkert Oscar grunnet sin formidable skuespillerinnsats i Black Swan, ikke på grunn av dansingen, men det skadet ikke at hun angivelig trente knallhardt i flere timer hver dag i seks måneder før lavbudsjettsfilmen (13 millioner dollar) startet innspillingen. Folk heier på slik.

Men da Benjamin Millepied fra Black Swan hevdet at hans kjæreste Natalie (på ekte) gjør 85% av dansingen i superfilmen selv, ble hennes stand-in potte sur. Sarah Lane, som har en ballet-CV som ikke ligner grisen (les: er rålekker), gikk så langt som å si at 95% av det man ser er henne, ikke Natalie, og at det er synd hvor lite kreditt hun selv har fått for sin dansing. Kreditt for en body-double-jobb? Ja, hun mener det er på sin plass, selv om hun har fått betalt for å kun være skjult i bakgrunnen, på lik linje med stuntmenn og -kvinner.

Nå er Fox Searchlight lei maset, og i helgen sendte filmselskapet ut en pressemelding hvor de backer sin stjerne:

– Vi var heldige som hadde Sarah der til å dekke de mer kompliserte dansesekvensjene, og det eneste vi ønsker er å hylle hennes harde arbeide. Men Natalie gjorde mesteparten av dansingen som man ser i den ferdige filmen.

Uansett hva som er sant; Filmen ble storslagen.

Natalie Portman er snart klar i to mye mer lettbeinte roller. Blant som en vitenskapskvinne som blir involvert med en norsk Gud, deretter i en superdustete komedie vi har stor tro på. (<– G-string-alarm!)

Bonus: Nyklassiker/ønskereprise med MC Natalie:


Nyeste saker fra 730.no

Les mer