Filmhyllest fra My Chemical Romance

15. okt 2010 kl. 00:00
EMO 4 LIFE (NEIL KRUG/WARNER)
Comebacksingelen til My Chemical Romance har fått det hektiske navnet «Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na)», og videoen har også blitt kaotisk takket være New Jersey-bandets vokalist, regissør og tegneserieentusiast Gerard Way.
I snutten har 33-åringen rekruttert den berømte tegneserieforfatteren Grant Morrison (Batman, X-Men, Fantastic Four), som hjelper My Chem med en mash-up av små og store filmreferanser fra blant andre Mad Max, Easy Rider, The Warriors, Blade Runner, Smokey and the Bandit, Star Wars, The A-Team og Terminator 2.
Se videoen nedenfor, og sjekk ut en guide til de populærkulturelle referansene hos MTV.


Se også: Video: Se My Chem tolke Bob Dylan (på vegne av superhelter)
NME kunne nesten ikke dratt på mer når de beskriver My Chemical Romances kommende album Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys, guttas første studioplate siden 2006s The Black Parade, som solgte 3 milioner eks, blant annet til gull i Norge:
– Dette er årets beste rockealbum med så store marginer at du faktisk blir flau på alle andres vegne. Vi er ikke overdrevet oppspilt… Betrakt rock’n roll som reddet, skriver bladets anmelder.

I forkant var gruppen demotivert av trommeslageren Bob Bryars exit og følte at innspillingen gikk treigt.

– Det var øyeblikket vi sa; «Denne låten forandrer alt. Vi starter på nytt nå med (produsent Rob) Cavallo, og vi gjør det nå.» Frem til da føltes det som om vi stod fast, og når man er artister er det egentlig lik døden, sier vokalisten Gerard Way til MTV.

– Det var ille, det var ikke en god vibe, og så skjedde «Na Na». Plutselig hadde vi denne store intensiteten under oss, og det var dette momentumet vi trengte for å grave dypt og spille inn et nytt album.

Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys kommer i salg 22. november.