Hopp til hovedinnhold
Paskekrim 2023 Serier og filmer du kan se pa TV i pasken Hvem drepte Tina Hendelser ved vann
Her er 7 krimhistorier du kan se på skjermen denne påsken (SVTV/Filmhimmelen/Netflix)

Påskekrim 2023: Dette kan du streame og se på TV i påsken

Fra nordisk noir til hobbydetektivene Jennifer Aniston og Adam Sandler – her er et utvalg av årets påskekrim.

Da var det duket for høytiden der mord og mysterier for mange er en del av tradisjonen. På TV-skjermen vel å merke.

For mange er påskekrim et must for å komme i den rette stemningen, og for anledningen har 730.no samlet et utvalg av ferske krimhistorier du kan bryne deg på i ferien.

Ta på deg detektivhatten og forsøk å løse denne blandingen av virkelige og fiktive gåter.

Her er 7 påskekrim-historier du kan kose (?) deg med i ferien.

Hendelser ved vann

Påskekrim NRK SVTV
(SVTV)

Hvor: NRK

Svenskene kan sin påskekrim, det skal de ha. Hendelser ved vann er basert på romanen med samme navn av Kerstin Ekman, som ble tildelt Nordisk råds litteraturpris i 1994.

Handlingen utspiller seg på to tidsplan. På midtsommeraften i 1973, finner Annie og datteren Mia to drepte turister ved en elvekant i bygda Svartvattnet. Dobbeltdrapet forblir uløst og kaster mørke skygger over livene deres, inntil en mann kommer tilbake til landsbyen 18 år etter drapene.

Blant skuespillerne finner vi Pernilla August (Young Royals), Rolf Lassgård (Exit), Alba August (The Rain) og Liv Mjölnes (Midsommar).

Se traileren nedenfor.

Nedgravde hemmeligheter alias Unforgotten

Påskekrim NRK
(ITV)

Hvor: NRK (Tidligere sesonger finnes på TV 2 Play)

Nedgravde hemmeligheter, eller Unforgotten som den heter på originalspråket, har blitt en påskekrim-favoritt for flere. Denne påsken er den britiske krimserien tilbake med sin femte sesong.

Som alltid er det en eldre drapssak som skal løses i Nedgravde hemmeligheter, og denne gangen starter mysteriet når liket til en kvinne blir funnet innmuret i et gammelt hus.

Boston Strangler

David Dastmalchian The Boston strangler true crime hulu disney+ keira knightley
(Hulu)

Hvor: Disney+

Det er ikke til å komme bort i fra at mange nordmenn er glad i true crime. Da må det jo naturligvis også inkluderes på listen over årets påskekrim.

I Boston Strangler reiser vi tilbake til Boston-området på 60-tallet, som preges av 13 drap på kvinner i en alder mellom 19 og 85 år. Dette er ofrene til seriemorderen som senere skulle bli kjent som The Boston Strangler.

Filmen fokuserer på de kvinnelige journalistene Loretta McLaughlin og Jean Cole, som sto bak mye av arbeidet som til slutt avslørte morderens identitet.

Se traileren nedenfor.

The Night Agent

Påskekrim Netflix
(Netflix)

Hvor: Netflix

Vi beveger oss fra Boston til Washington, D.C. Den nye Netflix-serien The Night Agent kom til rett tid og gir deg muligheten til å binge en god dose med action, krim og konspirasjonsdrama denne påsken.

I The Night Agent møter vi FBI-agent Peter Sutherland, som blir kastet inn i en enorm konspirasjon om en muldvarp på høyeste nivå i USAs regjering. I et forsøk på å redde nasjonen må Peter også beskytte den traumatiserte eks-administrerende direktøren Rose Larkin, mot menneskene som myrdet hennes tante og onkel.

Se traileren nedenfor.

Murder Mystery 2

murder mystery 2 jennifer aniston adam sandler gal gadot heart of stone netflix damsel millie bobby brown norge norway stream now
Murder Mystery 2 (Netflix)

Hvor: Netflix

Tung og seriøs påskekrim kan fort bli litt vel mørkt og dystert i for store mengder, og da er det godt å ha et litt mer lettbeint alternativ.

Tittelen snakker i stor grad for seg selv. I Murder Mystery 2 returnerer Jennifer Aniston og Adam Sandler i rollene som Nick og Audrey fire år etter at de løste sitt første mord. Nå har paret blitt detektiver på fulltid, og får en ny drapssak å nøste opp i når de blir invitert til et bryllup på en privat øy, der en Maharaja faller om og en kommende ektemann plutselig kidnappes.

Se traileren nedenfor.

Yellowjackets

yellowjackets season 2 Simone Kessell lottie trailer 730no showtime
(SkyShowtime)

Hvor: SkyShowtime

Forrige uke var det duket for premiere på den etterlengtede andre sesongen av SkyShowtime sin hitserie Yellowjackets.

Endelig returnerer vi altså til den makabre skogen hvor flyet til fotballjentene fra laget Yellowjackets styret i 1996, der de måtte kjempe for å overleve i 19 måneder. Så vel som hendelsene – og hemmelighetene – til tenåringene som preger deres voksne liv 25 år senere.

Se også: Dette sier anmelderne om Yellowjackets sesong 2

Selv om sesong 2 kun har to episoder ute så langt, er jo påsken en glimrende mulighet til å ta en titt på den første sesongen.

Se traileren nedenfor.

Hvem drepte Tina?

hvem drepte tina trailer true crime norge tina jorgensen stavanger
(Filmhimmelen)

Hvor: hvemdreptetina.no

Listens norske påskekrim-alternativ blir true crime-dokumentaren Hvem drepte Tina? – et spørsmål som har blitt stilt en rekke ganger gjennom de siste 23 årene.

I seks år har regissør og produsent Bjørn Eivind Aarskog jobbet med å finne ut hva som skjedde med Tina Jørgensen.

20-åringen Tina Jørgensen forsvinner på vei hjem fra Stavanger sentrum i september 2000. Noen uker senere drar politiet til Bore kirke i jakt på ranere, der de ved en tilfeldighet åpner en avløpskum og finner Tina. Hun er flyttet 30 km fra der hun forsvant.

Ranerne mistenkes for drapet. Men politiet mistenker også flere andre…

Se traileren nedenfor.

Se også: 7 filmer for deg som ikke orker mer påskekrim 🐣

Les mer