Hopp til hovedinnhold
Påskeanbefalinger: Pride and Prejudice og Knives Out
(Focus Features, Lionsgate)

7 filmer for deg som ikke orker mer påskekrim 🐣

Lei av påskekrim? Eller ikke fan i utgangspunktet? Her er noen alternativer!

Hvor enn du befinner deg i påsken, enten om du er på hytta, ute og reiser, i byen, på bygda eller bare scroller på Insta mens du ligger paddeflat på sofaen, så kommer du til å bli matet med det vi kaller påskekrim.

Om det er de britiske miniseriene på TV, den nyeste krimboka eller på baksiden av melkekartongen – du kommer deg ikke unna påskekrim.

Og, la oss være ærlige: krim- og mysterie-sjangeren er jo noe av det beste å se på, men det kan bli veldig mye av det i påsken.

Derfor har vi laget en liste hvor vi har inkludert alt fra hjertevarmende vår-filmer til gøyale krimhistorier som passer for alle. Jepp, du kommer ikke unna krim i denne lista heller. Men vi skal love deg at du vil like det.

Her er syv filmer for deg som ikke orker påskekrim:

Pride and Prejudice (2005)

Keira Knightley i Pride and Prejudice (2005)
(Focus Features)

Hvorfor ikke se noe som passer perfekt for den blomstrende årstiden vi er i? Denne klassikeren er som å få vårstemning servert på fat, med en stor mengde romanse.

Joe Wright debuterte som regissør med Pride and Prejudice i 2005, og den blir fortsatt sett på som en av de beste romantiske filmene som er laget. I hvert fall den beste Jane Austen-adapsjonen.

Keira Knigthley og Succession-stjernen Matthew Macfadyen (Tom!) har en utrolig kjemi som Elizabeth Bennet og Mr. Darcy. Ikke noe action eller krim, bare varmt og koselig romantisk drama fra 1800-tallet.

Tilgjengelig hos Viaplay.

Knives Out (2019)

Ana de Armas i Knives Out (2019)
(Lionsgate)

Som sagt, du kommer ikke unna krim her heller. Men det er en god grunn til at Rian Johnsons Knives Out er inkludert på listen.

Vi er vant med den klassiske «Whodunit»-sjangeren i påsken, hvor en (eller flere) blir drept og en detektiv finner den skyldige, men denne filmen gjenopplivet sjangeren med en humoristisk historie som er noe for alle.

Johnson vrir det om til noe originalt, moderne og komisk, med en stjernespekket cast som inkluderer blant andre Daniel Craig, Ana de Armas, Chris Evans, Lakeith Stanfield, Jamie Lee Curtis, Joseph Gordon-Levitt, Toni Collette og Katherine Langford.

Tilgjengelig hos TV 2 Play.

10 Things I Hate About You (1999)

Heath Ledger i 10 Things I Hate About You (1999)
(Touchstone Pictures)

Heath Ledger som synger «I love you baby» mens han danser ned trappetrinn får deg til å lengte tilbake til videregående.

Dette kan virke som en random anbefaling, men den måtte bare inkluderes som en av vårfilmene på denne listen.

10 Things I Hate About You av Gil Junger er en koselig og gøyal high school-film, med forelskelser, skoleball, sport og drama. 

I tillegg til Heath Ledger ser vi Julia Stiles og Joseph Gordon-Levitt i hovedrollene.

Tilgjengelig hos Disney+.

The Grand Budapest Hotel (2014)

Saoirse Ronan og Tony Revolori i The Grand Budapest Hotel (2014)
(Fox Searchlight Pictures)

Wes Andersons fargerike, komiske og visuelt behagelige The Grand Budapest Hotel erklærer vi offisielt som en must-watch i påsken.

Her får du drama, krim, humor og romanse i vakre pastellfarger, og Willem Dafoe som jakter etter Ralph Fiennes ned bratte snøfjell. Og filmen inkluderer i tillegg flere dyktige skuespillere som Edward Norton, Jeff Goldblum, Adrien Brody, Bill Murray, Saoirse Ronan, Tilda Swinton, Owen Wilson, Léa Seydoux og Tony Revolori. Lista bare fortsetter!

En perfekt familiefilm når du vil ha en dose av flere sjangere.

Tilgjengelig hos Disney+.

I, Tonya (2017)

Margot Robbie i I, Tonya (2017)
(NEON)

Vi må jo inkludere en biografi her og!

Filmen er inspirert av livet til kunstløper Tonya Harding, spilt av dyktige Margot Robbie (som til og med fikk en Oscar-nominasjon for rollen).

Det er en kald og hjerteskjærende historie med mørk humor, noe som passer bra til været i Norge 🥶 Vinterlekene er kanskje over, men I, Tonya av Craig Gillespie er for alle årstider.

Tilgjengelig hos Viaplay og TV 2 Play.

The Nice Guys (2016)

Ryan Gosling og Russell Crowe i The Nice Guys (2016)
(Warner Bros.)

I Shane Blacks The Nice Guys får du en herlig blanding av komedie, etterforskning og konspirasjoner, i tillegg til Ryan Gosling og Russell Crowe som har en helt uventet god kjemi.

Vi vil påstå at dette er en av de beste og meste undervurderte filmene fra 2016.

Krimhistorien er fortalt på en humoristisk måte som passer for alle seere. Det er kanskje ikke en typisk familiefilm, men definitivt en god film for deg som ikke er fan av krim til vanlig.

Tilgjengelig hos Viaplay.

Little Women (2018)

Florence Pugh og  Timothée Chalamet i Little Women (2018)
(Columbia Pictures)

Little Women av Greta Gerwig er nok en julefilm for noen, men vi vil si at den fungerer godt som en påskefilm også.

Selv om historien finner sted over flere årstider, er det mange koselige vinter- og vårscener som er ideelle for en hyggelig påskedag. Og for å sprite det opp enda mer, så får du Saoirse Ronan, Florence Pugh, Timothée Chalamet, Emma Watson, Laura Dern, Meryl Streep, Eliza Scanlan og Bob Odenkirk i samme film.

Tilgjengelig hos Netflix.

Forventet du disse filmene samlet i én liste? Ikke vi heller. Men de har noe til felles; de gir deg påskestemning uten å være typiske påskefilmer.

Ha en nydelig filmpåske!

Vurderer du fortsatt påskekrim? Disse miniseriene kan du se i påsken

Les mer