Hopp til hovedinnhold
TIL HUTTETUENES LAND ALIAS WHERE THE WILD THINGS ARE (SANDREW METRONOME/WARNER BROS.)

– Filmen er nesten bedre enn boken

Hans to forrige filmer, kultklassikeren Being John Malkovich og den kritikerroste Oscar-favoritten Adaption. (ja, punktum i tittelen), er ikke lette prosjekter å følge opp.

Dessuten la regissøren Spike Jonze lista ekstra høyt ved å velge barneboken Where the Wild Things Are som sin neste film.

Romanen om gutten Max som blir straffet av moren ved å bli sendt på rommet sitt uten middag, for så å ende opp i en fanatasiverden, har blitt kjøpt av nesten 20 millioner mennesker verden over.

I Norge under tittelen Til huttetuenes land.

Men 39 år gamle Spike skuffer definitivt ikke de amerikanske anmelderne. En av USAs største aviser mener filmen nesten er bedre enn boken, og alle nedenfor gir den sin versjon av terningkast 6.

The New York Times: – Jonze har laget kunst som holder nivå med sin kilde, og som tidvis stiger over den.

Entertainment Weekly: – Dette er er en av årets beste. For å parafrasere huttetuen KW, jeg kunne spist den opp, jeg elsker den så mye.

LA Weekly: – Det Jonze har endt opp med slår meg som en av de mest ettertrykkelige og psykologisk sett skarpeste filmene om barndom som er laget – en Wizard of Oz for den dysfunksjonelle familie-perioden

Chicago Tribune: – Ikke siden Robert Altman tok en Popeye (flopp) for en generasjon siden, og tapte, har en stor regissør adressert noe som er elsket så mye av folk i alle aldere. Denne gangen fungerer alt, fra topp til tå.

Rolling Stone: – Jonze har filmet en fantasi som om den er absolutt ekte, noe som lar oss se verden som Max ser den, full av skjønnhet og terror. De brilliante sangene, fra Karen O fra Yeah Yeah Yeahs og The Kids gjør filmen mektigere.

Det er ikke bare kritikerne som vifter entusiastiske tomler i været. Filmen hadde premiere i USA på fredag, og ble via drøye 1,6 millioner solgte billetter (12 millioner dollar) den mest sette. Norgespremieren er 11. desember.

Wild Things slo både Law Abiding Citizen og Paranormal Activity

Saken fortsetter nedenfor traileren.

Utenom nevnte Karen O (Spikes gamlekjæreste) fra Yeah Yeah Yeahs, bidrar også medlemmer fra Deerhunter, The Dead Weather, Liars og The Raconteurs på filmens soundtrack.

Arcade Fire spilte inn en ny versjon av sin «Wake Up» fra albumet Funeral, som blir brukt i traileren nedenfor.

Fun fact: Spike Jonze var gift med regissøren Sofia Coppola i drøye tre år, og mange mener den karriereoppslukte fotografen John (Giovanni Ribisi) i hennes fenomenale, Tokyo-baserte Lost in Translation, er basert på Spike.

James Camerons nye film har ikke fått like mye oppsving: – Sorry, dette ser bare teit ut

Les mer