Hopp til hovedinnhold
DRONNINGEN AV QUEENS + JENNY FROM THE BLOCK (STX ENTERTAINMENT/SF STUDIOS)

Filmanmeldelse: J-Lo som gatesmart bløffmaker

DRONNINGEN AV QUEENS + JENNY FROM THE BLOCK (STX ENTERTAINMENT/SF STUDIOS)

De kom på løpende bånd i flere år: Romantiske komedier med Jennifer Lopez i hovedrollen. The Wedding Planner i 2001, Maid In Manhattan i 2002, Gigli i 2003, Jersey Girl i 2004, Monster-In-Law i 2005… Nå begynner det dog å bli en stund siden sist.

Så kom Second Act. Kanskje (les: definitivt) ingen Oscar-kandidat, men vi synes fake it til you make it-komedien er verdt en kinotur lell. Fortsett å lese for begrunnelse.

Maya Vargas har jobbet i samme butikk i 15 år og er klar for forandring. Da muligheten for en forfremmelse hun utvilsomt fortjener dukker opp, forbereder hun seg i ukesvis på møtet med sjefene – før hun til slutt blir nedprioritert til fordel for en person uten erfaring, men med høyere utdanning på CV-en. Noe Maya ikke har.

Da hun noen dager senere fyller 43 år og ønsker seg en verden hvor «street smarts equals book smarts» (i mangel på en god oversettelse) idet hun blåser ut lysene, tar bestevenninnens datageni av en sønn saken i egne hender.

Plutselig, uten å selv skjønne verken hvorfor eller hvordan, blir Maya invitert på jobbintervju hos et stort firma – hvor hun får vite mye nytt om seg selv. For eksempel at hun har mastergrad i business fra et anerkjent universitet, vært med i Fredskorpset i årevis, og besteget Kilimanjaro. 

Mystisk? Ikke så veldig.


Anmeldelsen fortsetter under traileren.
Vi skal ikke ljuge: Man forventer en litt lunken filmopplevelse når man har lest seg opp på premisset eller tittet på traileren – men jaggu overrasket den Peter Segal-regisserte filmen

I alle fall i første halvdel.

Det starter nemlig langt bedre enn fryktet; Jennifer Lopez gjør en solid jobb som Maya, og er like sjarmerende som alltid på skjermen. I tillegg får hun god drahjelp av et par av de andre skuespillerne; deriblant Heroes’ Milo Ventimiglia, som spiller Mayas kjæreste, og Jennifers IRL-bestevenn, Leah Remini (Kongen av Queens). En som dog ser ut til å dra i motsatt retning, er Vanessa Hudgens.

Den tidligere High School Musical-stjernen er lite overbevisende som skuespiller generelt (bortsett fra som Gabriella Montez?), og Second Act ble dessverre ikke unntaket fra regelen. Uten å avsløre for mye, er det en småbisarr vri som involverer nettopp Vanessas karakter – ambisiøse Zoe – som ødelegger mye av helhetsinntrykket.

Likevel, er du fan av romantiske komedier av det inspirerende slaget, så er Second Act verdt å se. Den kommer ikke til å forandre livet ditt, men litt sporadisk humring gjør kanskje godt for vinterdepresjonen?

Terningkast: Sterk tre.

Se også: Netflix henter inn stjerneduo til fersk serie

Nyeste saker fra 730.no

Les mer