Hopp til hovedinnhold
L.U:N.A har neste (Håvard Sandvik)

Fiksjon og virkelighet fra L.U:N.A – se videoen til ASP

Stjerneskudd er et litt slitt ord.

Men er det noen norske undergrunnsartister som bør kunne bli en sertifisert stjerne, så er det hun her.

Dette er den åttende gangen 730.no skriver om L.U:N.A – og nå klarer vi nesten å stave artistnavnet riktig.

Den usignerte bergenseren, som egentlig heter Mia Roussel, er ute med sin nye singel «ASP», som akkompagneres av levende bilder.

L.U:N.A alias Mia (Carl Martin Storøy)

Se videopremieren nedenfor vår prat med L.U:N.A 💫

Hva er temaet i «ASP»?

– ASP, en giftig slange, et symbol på deres makt over liv og død. ASP har en mørk lyd til seg, det er en veldig rød sang. ASP har to forskjellige betydninger. Den ene symboliserer et mer personlig forhold i mitt liv, plain og enkelt. Den andre går mer i dybde, som i min andre sang «Sympati for Djevelen». Jeg tror på at vi har to stemmer i vårt hode: en «engel» og en «djevel/demon». I denne  delen «danser» jeg med djevelen. Jeg ser for meg, som jeg ser i  «Sympati for Djevelen» at jeg blir banket opp av min egen djevel – som da er «meg».

– Hele sangen har den viben at jeg er ikke er helt i styre. Jeg har ikke en full kontroll av en viss situasjon, noe jeg pleier å ha. Kontroll og oversikt er noe som gir meg trygghet, selv om det på samme side så er den siden som kan stresse meg mest og til slutt ta over.

Hva er den røde tråden i din nye musikkvideo?

– Miksen av realiteten og det som skjer hodet mitt. Ting som skjer i hodet mitt kan plutselig dukke opp i realiteten og vice verca.

Hvis du jobbet i en platebutikk og ble bedt om å putte L.U:N.A i én kategori… Hvilken sjanger ville du valgt?

– Jeg hadde satt L.U:N.A i den unike kategorien!

(Instagram/lunaoffisiell)

Vi får se deg på scenen i snutten, og du begynner å bli kjent for å være rå live. Jamfør P3 Gull-nominasjon. Hva betyr konserter for deg?

– På scenen er et sted der jeg virkelig får leve meg inn i min egen sone og «karakter». Føler for en grunn at jeg kan være mer meg selv på konserter. Jeg elsker energien og kontakten man får og kan gi på konserter!

Ordet på gatene er at norske major-labels står klare med sjekkheftet (!) for å signere L.U:N.A. Er det sant?

– Hittil er vi ikke signert til noen. Vi er veldig heldig og takknemlig for at vi har kommet så langt uten. Vi lærer og vokser underveis. Vi har kontakt og alltid døren åpen, så hvem vet hva fremtiden vil vise…

Du rocker både Eminem- og 2Pac-tee i videoen. Hvem av dem er din største fav?

– Godt spørsmål! Jeg er stor fan av Slim Shady, men ingen slår 2Pac! 2Pac har hele pakken. Fra stil, til rim, til ambisjoner, osv.

(Instagram/lunaoffisiell)

Du er halvt fransk og halvt bergenser. Basert på din erfaring, hva er den største forskjellen på disse to folkeslagene?

– Jeg føler kulturene har mange likheter samtidig som mange ulikheter – både positive og negative. Den største tror jeg er på den sosiale fronten, kulturene er sosiale på forskjellige måter.

Hvilke norske artister har inspirert deg mest så langt i år?

– En miks av en god blanding… KAMARA, Kapteinen, Dutty og Musti. Det er mange gode artister som vokser, noe som er gøy å se på! Men hittil har jeg vært veldig fokusert på mitt eget og EP-en min.

Hva kan du friste med på din kommende EP?

– Denne EP-en vil være et innblikk i L.U:N.As univers. Jeg ser på sangskriving som en slags psykologtime, så sangene er veldige ærlige og ekte. Jeg føler det er visse ting jeg må gi slipp på og det er en fin start for å bli kjent med meg. Leo, som produserer, har vært utrolig med å produsere akkurat den type viben jeg ville ha på diverse sanger! Jeg har ofte sagt i intervjuer at L.U:N.A ikke skal bli satt inn i en boks når det gjelder sjanger, dermed så kan jeg si at «ASP» er en fin introduksjon til EP-en. Mens det samtidig kommer mange twister og slikt man kanskje ikke hadde forventet.

Hvilken linje fra «ASP» betyr mest for deg?

– J’fais les ronds, j’fais les ronds, j’fais les ronds, leur monde. Dette er en linje jeg har fra «Onizuka», skrevet av PNL. Det er ikke en hemmelighet at både meg og Leo elsker PNL og jeg føler det var en kul tribute til det.

Se premieren på videoen til «ASP» med L.U:N.A her:

Videoen er regissert av Håvard Sandvik, som forteller at videoen kan være både eventyr og realitet.

– L.U:N.A ønsker å ta over tronen, men er usikker om det kun er en drøm eller virkelighet. Mens hun venter på at finlandshettene skal bli rene, blir vi vitne til en danseforestilling der L.U:N.A sitter som eneste i salen. Samtidig blir hun forfulgt og vi ser opptak fra en av hennes konserter filmet av en i publikum. Denne balansen mellom fiksjon og virkelighet skal gjenspeile hennes ambivalente følelser låten handler om.

Låten er produsert av Leovik Roussel; broren til L.U:N.A (som også er hennes manager <3).

En annen norsk videopremiere: Bli med i bilen til 17-åringene UNDERGRUNN

Nyeste saker fra 730.no

Les mer