Hopp til hovedinnhold

Fikk sin popularitet bekreftet

EMINEM (SHADY/AFTERMATH/INTERSCOPE/UNIVERSAL)

Snart er det fem år siden Eminems forrige plate, og til høsten fyller han 37 år, men den gamle rapperen har fortsatt en stor fanbase. Det fikk lysluggen bekreftet denne uken, da hans nye singel «Crack A Bottle» satte amerikansk rekord.

Den Dr. Dre-produserte låten, som gjestes av Dre og 50 Cent, solgte 418 000 nedlastninger i USA i løpet av den første salgsuken, som ifølge Billboard sender Detroit-stjernen fra 78. plass til 1. plass på Billboard Hot 100.

Eminems singel med 50 Cent og Dr. Dre:


Ingen artister har tidligere hatt så stort digitalt singelsalg den første uken, og kun to låter har noen gang blitt kjøpt av flere i USA i løpet av en uke; Flo Ridas «Low» og Lady Gagas «Poker Face».

Eminem og Dr. Dre har tidligere kun vært på 1. plass på Billboard Hot 100 én gang hver, med henholdsvis «Lose Yourself» i 2002 og Blackstreets «No Diggity» i 1996.

– Jeg og Dre er tilbake i studio som i gamle dager, man. Han er banging away låtene mens jeg får den lille gnisten som får meg til å skrive til dem, fortalte Eminem til Billboard rett før jul.

– Jeg har ikke en slik kjemi med noen andre når det kommer til produsenter, ikke engang i nærheten.

«Crack A Bottle» er den første offisielle singelen fra Ems sjette album Relapse, som ennå ikke har fått en utgivelsesdato, men som etter singelsuksessen kanskje snart vil se dagens lys.

Egentlig skal 50 Cents nye plate Before I Self Destruct i salg først, men New York-rapperens første singler, «Get Up» og Dr. Dre-produserte «I Get In», har fått lunken mottakelse. I mellomtiden har Curtis Jackson brukt mye tid på å krangle med sine hip-hop-kolleger Lil Wayne og Rick Ross, som har hatt begrenset effekt på interessen rundt platens to smakebiter.

Eminems nye hit blir muligens et bonusspor på 50-albumet.

I skrivende stund er «Crack» den fjerde mest nedlastede låten på norske iTunes, kun slått av Alexander Rybak, Lady Gaga og Tone Damli Aaberge.

Den blonde rapperen har hatt tre førsteplasser i Norge, blant annet med «Lose Yourself»:


Skuespiller fra 8 Mile funnet død.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer